netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

minoltayı nasıl uyduracağız olabiliyormu böyle birşey.eğer oluyorsa 50mm gidip alayım body den önce
diğer fotoğrafcılarıda gezmek gerek nur yağıyor eskiye bak şimdi!

Tarih: 3 Mart 2007, 00:02 - İp: 88.***.**9.78
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

bitpire bende onun hassasiyetini kontrol ediyordum.
Deklanşöre yarım basılı iken fokus yapmaya çalıştığımızda doğru noktayı bulduğunda makina haber veriyor.Bana fokusu doğru yapıyormuş gibi geldi.

Arkadaşlar ben makinanın kitapçığını bulamadım.Bu lens te SR yi aktif etme işlemini hatırlayan varmı.Yani lensin mm. sini manuel girdiğimiz bir menü vardı.

Tarih: 3 Mart 2007, 00:04 - İp: 88.***.**8.199
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Üff benim kafam iyice karıştı şimdi.Ne diyorsunuz ne ediyorsunuz hiç bişe anlamadım.30 ytlik lensi k10d ye taktınız ve compakt slr gibi otofokusda yukarıdaki kalitede fotograf çekiyorsunuz.Doğru mu anladım..Yok canım benim uykudan beynim bulanmıştır

Tarih: 3 Mart 2007, 00:06 - İp: 88.***.**5.21
as
as (Üye)

Minaltolar orijinal kutusuyla duruyordu.Benim aldığım bu lensi karton bir kutuyu deviripte buldu satıcı.
Bu çalışmaz dedim ama bayağı iyi çalıyor.

Tarih: 3 Mart 2007, 00:06 - İp: 88.***.**8.199
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

yarın işin yoksa uğrayalımmı oraya tekrar meraklandım iyice olaya .
AF yapmıyor sadece gelen ışığı okuyup makina diyaframı ayarlamanı sağlıyor.yanlışım varmı?

Tarih: 3 Mart 2007, 00:09 - İp: 88.***.**9.78
as
as (Üye)

Arkadaşlar tamam makinayı kapatıp açtım ve makina lens in odak mesafesini sordu ,bende 55 i girip 35 yıllık lensi SR li yaptım.

Lazut evet 35 yıllık lens ve çektiği fotoğraf aşağıda hemde SR li.
Pardon fiyatınıda yazayım 30 ytl. ve yanında pentax 28-80 macro bir lens de hediyesi.

30 ytl.lik lensin çektiği fotoğrafda aşağıda.

Tarih: 3 Mart 2007, 00:12 - İp: 88.***.**8.199
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Çok ilginç. "using aperture ring" fonksiyonundan bahsediyoruz değil mi? af ışıklarıyla ilgili bir fonksiyon değil çünkü o. diyafram halkası kullanımına izin verip vermemeyi ayarlıyorsun oradan. "prohibited" seçersen "diyafram halkası A konumundan başka bir konumdaysa kullanımına izin vermiyorum" demiş oluyorsun. Bizim bu eski lenslerde de diyaframı sadece diyafram halkasından ayarlayabildiğin için , sen izin vermezsen makine diyaframı tanıyamıyor ve deklanşör basmıyor.

Tarih: 3 Mart 2007, 00:18 - İp: 77.***.**3.34
as
as (Üye)

Gantry AF yi elle yapıyorsun.Şöyleki makinayı objye çevirdiğinde vizördeki flu görüntüyü yani metrajı ayarlamak için metrajlamanın halkasını çeviriyorsun.Makina doğru metrajlamayı bulduğunda AF ışığını yakıp tamam diyor.Önce yeşil butona basıp diyaframdan geçen ışık miktarını makinaya gösteriyorsun.Makina anında enstantane süresini ayarlayıp plması gereken değere getiriyor ve sen deklanşöre basıp fotoğrafı çekiyorsun.
Kısaca netlik halkasını çevirmen dışında tüm ayarları makina yapıyor.Sen sadece arka arkaya yeşil buton ile deklanşöre basıyorsun.

Tarih: 3 Mart 2007, 00:18 - İp: 88.***.**8.199
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bu ten rengi ten renginin tıpkı aynısı gibi.Bence çok çok başarılı.diğer lenslere gerek yok desene.Al body idare et bu lenslerle.Belini düzeltene kadar.

Tarih: 3 Mart 2007, 00:19 - İp: 88.***.**5.21
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Adnan eğer AF ışığı doğru odak gösteriyorsa otofokus gibi kullanabilirsin. Fokus modunu manuel yerine AF-S ye ayarla ve deklanşörü basılı tutarken lensin fokus halkasını çevir.Makina orta noktada netliği yakaladığında deklanşör basacak.

#fhakguder' tarafından 03.03.2007 00:27:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mart 2007, 00:19 - İp: 85.***.**1.216