Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Arkadaşlar fotoğrafları konuşturmuşsunuz.
Fatih fotoğrafların kit lens ile çekildiğine şahit lazım. Çok güzeller eline sağlık.
y_k makinan hayırlı olsun.
Arkadaşlar bugün iki stüdyo sahibi fotoğrafço arkadaşımla görüştüm.K10D yanımda idi bir kaç deneme çekimi yaptılar.
Makinanın pili bittiği için şarjdan sonra 1-2 stüdyo örnek çekimi yükleyeceğim.
Arkadaşlarım K10D nin stüdyo performansını inanılmaz buldular üstelik jpeg çekimde.
makinan hayırlı olsun y_k
Çanta için şu linkte tartışılan bazı modeller vardı
http://forum.netfotograf.com/fotograf_aksesuar.asp?msg_id=12963
Tercih tamamen kişisel ama omuza asılan çantalar uzun süre kullanınca beni biraz rahatsız ediyor.
#Cfiliz' tarafından 02.03.2007 17:54:13 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar teşekkür ederim...
350D ile omuz çantam vardı ve beni yoruyordu...
galiba en uygun görüneni cfiliz'in kullandığı Lowepro Slingshot 200 AW modeli...
Arkadaşlar bu fotoğrafı 30 yıllık manuel bir objektif ile yaklaşık 15 dakika önce çektim.
Markası Porst Color Reflex MC Auto F/1.2 55mm.
Satıcı bu lensi 30 ytl.ye satıyor. Ne dersiniz alınırmı.
Fotoğraf on dakika önce Pentax K10D ve kendi flaşı ile çekildi.
Pentax K10D
Lens Porst 55mm.F/1.2
Manuel mod.
F/5.6
#as' tarafından 02.03.2007 19:55:57 tarihinde düzenlendi.
Adnan abi sorulur mu?
Hemen almanı tavsiye ederim.Fiyatı müthiş
Ufaklığında yüzünü çok başarılı çekmişsin.
Senin hem kızın hem oğlun mu var?
As;
Pazarlık yap. 27 liradan fazla verme.
bitpire kazıklanmayalım. Bak kazıklanırsam senden bilirim.
Kıvanç bir kız bir oğlan.
Lensi gündüz deneme fırsatım olmadı da hem diyafram hem enstantane ayarlamak çok zahmetli.3-4 fotoda bir normal değerleri tutturmak zor geldi (Eskiden nasıl kullanıyor idiysek bu lensleri).
Bizim oğlanın o pozunu ancak 4. fotoğrafta tutturabildim.
Bitpire senin aldığın lens de manueldi değilmi.
Fotoğraflar gerçekten konuşuyor, AS' ın dediği gibi. Hepinizin ellerinize sağlık.
Lazut ve Asinan çalışamalarınızı çok beğendim tebrikler.
Adnan Bey, lensi 30 YTL ye alın, ben sizden 40 YTL ye memnuniyetle alırım.
Ben de bu kez değişik birkaç fotoğraf yükleyeyim. Pazarbey' in hatırı kalmasın. Pazarbey Bu makina 18-200mm ile bile güzel resim çekiyor.
K10D ve TAMRON 18-200mm
f:8 1/8 iso:800
f:6.7 1/60 iso:560
f:8 1/90 iso:800
valla doğru söylüyorsun Adnan abi. fokus olayı tamam da diyafram ve enstantene değerlerini de manuel ayarlama gerçekten çok zahmetli oluyor otomatik sistemlerden sonra. aslında benim de çok çok eskiden zenit makinam vardı tamamen manuel. ama onlarda bile ışık ölçerli bir diyafram-enstantene ibresi vardı. ona bakarak ayarları yapardım. şimdi k10'a manuel fokus bir objektif takınca tamamen kör uçuş gibi oluyor
ben de geçen hafta sonu 50mm f/1.4 manuel lenslere bakmıştım. ama makineye takınca bir poz bile çekemedim. çünkü ayarları neye getireceğim hakkında hiç bir fikrim yoktu. ben de satıcıya çaktırmadan şöyle inceler gibi yapıp sadece vizörden baktım ve geri verdim lensi. ve o anda bu lenslerin bana göre olmadığına karar verdim
Tamam o zaman erex 40 a alıcı olduğuna göre zarar etme ihtimali kalmadı.
Bu arada söylemeyi unuttum.Bu lensi alırken satıcı elinde Pentax SMC F Zoom 28-80mm. 1:1 Macro F/3.5-4.5 bir objektifi yanında eşantiyon verdi.(Bende zaten satıcı 10 ytl lik lensmi satıyorda bunu yanında veriyor diye işkillendim )
Fakat bu lens yere düştüğü için netlik yapamıyormuş.O lenside Pentax servise gönderip onartmayı düşünüyorum.
Bu lensi bilen duyan varmı acaba.
Melrock bu iş hakikaten zor.2-3 pozda doğru pozlamayı yapabildinmi senden iyisi yok yarın gün ışığında ak kara ortaya çıkar.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -