Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler.Bitpire ikinci yöntem dediğini uygulamaya çalışıyorum ama pozlama süresini vizörde göremiyorum.
Bu arada lensin üzerinde harf falan yok.
Fatih senin söylediğinide yapamadım.Bunda CUS.Func. da tuş tanımlamalarında farklı bir tanımlama yapmak gerekiyormu.
Makinanın kitapçığınıda bulamadığım için soruyorum.
As;
Edit yaptım gördün mü? Av değil AE-L tuşuna basacaksın. Bir ihtimal de benim makinem K100d ama K10d'nin farklı olacağını zannetmiyorum.
Adnan Bey,
sanırım Custom Settings deki Using aperture ring seçeneğini "permitted" yapmak gerekiyor.
adnan abi bu lensi nerde buldun.sana bahseddiğim fotoğrafcının elinde varmıydı uygun bir lens?f 1.2 galiba yanlış görmediğsem.atanın fotoğrafında ben lens hatasına rastlamadım ancak birazdaha örneklersen bu lensi herkes değerlendirmiş olur.bizim farketmediğimiz hatayı farkeden cıkabilr.ama fiyatı iyi bence.
Bitpire K10 D de AE-L ile değil deklanşörün yanındaki yeşilnoktalı tuşla oluyor.
Custom settings menüsünde "AE-L bttn on M expsr" (manuel pozlamada AE-L düğmesi) fonksiyonunda bir ayar gerekir mi acaba diye baktım şimdi. Ama farketmiyor. Her üç seçenekte de çalıştı. (K10d'de de var mı bu fonksiyon bilmiyorum.)Yani yapman gereken bir ayar yok.
erex;
using aperture ring "prohibited" olursa hiç deklanşöre bile basamıyorsun. As fotoğraf çekebildiğine göre "permitted" ayarlamıştır mutlaka.
fhakguder. Kurtardın beni.
Gantry evet söylediğin yerde buldum.
Fatih makina manuel modda.Makina oda içinde ışığa bağlı olarak doğrulttuğum yönde farklı enstantane sürelerini veriyor.Fakat diyafram değerini bilmediği için verdiği süre kafasına göre oluyor.
Fatih sende manuel objektif varmı.
Bitpire diyaframı değiştirmeme rağmen enstantane süresi değişmiyor.Bu işte bir hata yapıyoruz herhalde.
As;
Yeşil düğmeye bastığını varsayıyorum. Fhakguder yaptığına göre acaba senin lens başka bir marka olduğu için tanımıyor olabilir mi diye düşünüyorum ama olmaması lazım öyle birşey. Pek ihtimal vermiyorum doğrusu. Diyaframı kısıp alan derinliği ön izlemeden bir kontrol etsene. Diyaframın çalışıyor mu acaba?
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -