Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Anmati,
resim daha yüklenirken bittim. Nefis olmuş. Hele kırmızı çerçeve olayı bitirmiş resmen. Eline sağlık.
"Lensi gündüz deneme fırsatım olmadı da hem diyafram hem enstantane ayarlamak çok zahmetli.3-4 fotoda bir normal değerleri tutturmak zor geldi (Eskiden nasıl kullanıyor idiysek bu lensleri). "
Adnan makinayı M ye alıp deklanşör tuşunun altındaki alan derinliği düğmesini çekince enstantaneyi otomatik ayarlıyor.Yada AV modunda yeşil düğme aynı işi görüyor.
o lensi ebay de macro lens ararken bir ara baya takip etmistim, sonra 35 euro`yu gecince almaktan vazgecmistim. orta kalite diyorlardi dpreview da, bir de cok agirmis galiba. ama bedava sirke baldan tatlidir, netlemeyi macro cekerken ileri geri giderek yaparsin, olur bence
erex,merhaba.Seninkiler yanında benimki suya damlamış kırmızı gıda boyası işte Asıl senin eline sağlok kardeşim.
Evet. Benimki de manuel fokus. Pentax f:1.7 Ben 50 liraya almıştım. Seninki çok iyiymiş. milimi 50 kuruşa geliyor.
Lensi gündüz deneme fırsatım olmadı da hem diyafram hem enstantane ayarlamak çok zahmetli
As;
Hem enstantane hem diyafram ayarlamana gerek yok. Mf lenslerle makine şu şekilde çalışıyor. Objektifinin diyafram halkasında A konumu varsa diyafram öncelikli, enstantane öncelikli ve manuel modlarda çekim yapabiliyorsun. Diyafram halkasında A konumu yoksa Av,Tv ve P modlarının hepsi Av (diyafram öncelikli) oluyor ve sen diyaframı kaça ayarlarsan ayarla farketmiyor hep en açık konumda kalıyor sen perde hızını ayarlıyorsun. Burada Alan derinliği kontrol düğmesi sana pozlamada yardımcı oluyor. Alan derinliği kontrol düğmesini çevirdiğinde Vizörde olması gereken pozlama değerinden kaç stop + veya - sapma olduğunu gösteriyor sen de sıfıra gelecek şekilde enstantaneyi ayarlıyorsun. Ancak hemen belirteyim pozometre bu yöntemde çok doğru çalışmıyor. Bu birinci yöntem. İkinci yöntem ise M modunda çekmek ki bu modda kullanım çok daha kolay. M moduna aldın mı diyafram, bilezikten ayarladığın gerçek değerinde oluyor ve şöyle de bir güzellik sunuyor. AE-L tuşuna bastığında seçmiş olduğun diyaframa uygun enstantane süresini otomatik olarak veriyor ve vizörde gösteriyor. Yani sen diyaframı belirledikten sonra yapman gereken önce AE-L tuşuna ardından da deklanşöre basmak. Bu yöntemde pozometre de doğru çalışıyor ve sonuçlar gayet güzel oluyor.
#bitpire' tarafından 02.03.2007 22:52:46 tarihinde düzenlendi.
bitpire benim birbaska baslikta sordugum soruya da cevap vermis oldun, cok tesekkur ederim.
Bitpire,
"..sonra önce Av tuşuna ardından da deklanşöre basıyorsun"
Av tuşu derken neyi kasdettin?
#erex' tarafından 02.03.2007 22:22:19 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar özür diliyorum. İkinci yöntemde, seçtiğiniz diyaframa uygun perde hızını vermesi için Av değil
AE-L tuşuna basıyorsunuz. Öbür tarafta da düzelttim.
Hisli görmemişim o sorunu.
#bitpire' tarafından 02.03.2007 22:33:07 tarihinde düzenlendi.
Hisli şimdi gördüm. Ben burada cevap yazarken sen orada soruyu sormuşsun. Oraya da yapıştırayım bari belki birileri de oradan yararlanır.
#bitpire' tarafından 02.03.2007 22:41:17 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -