netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar şimdi iki fotoğraf ekleyeceğim. Aynı fotoğrafı k10d ve k100d ile çektim. sonuç aşağıda. iki fotoğrafın ve makinanın ayarları aynı. ortaya çıkan farkın sebebi ne olablir. k10d nin fotoğrafı doğalken k100dninki daha sıcak. ikiside 18-55 kit lensleriyle çekildi.

k10d fotoğrafı

k100d

iki fotoğrafın değerleri:

srgb
55mm
5,6
1/6
iso800
desen
normal

Tarih: 22 Mart 2007, 22:00 - İp: 88.***.**1.18
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

K10d nin fotoğrafı çıkmamış galiba tekrar ekliyorum

Tarih: 22 Mart 2007, 22:03 - İp: 88.***.**1.18
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

onca80 K10D daha iyi pozlamış.Beyaz ayarını daha iyi dengelemiş görünüyor.K10D nin firmware i eski sürüm.Yenisi yüklenmiş olsaydı daha da iyi pozlama yapardı.K100D nin de firmware i eski sürüm.Bildiğim kadarı ile onunda yeni versiyonu çıktı.Firmwarelerin yeni sürümlerini yükleyip tekrar denemek lazım.

#as' tarafından 22.03.2007 22:13:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2007, 22:11 - İp: 88.***.**7.78
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

Sonuçta ikiside eski sürüm. fotoğraflar manuel modda çekildi. k100d nin fotoğrafı çok sıcak. k10d nin fotoğrafı ise doğala daha yakın. bunu daha öncede farketmeme karşın kıyaslayacak bir makina olmadığı için elimde karşılaştırma yapamamıştım. şahsen bu iki fotoğraf arasındaki fark ayarlardan kaynaklanmıyorsa ki ikiside birebir aynı k100d nin performansı çok kötü. açıkçası canım sıkılmadı değil.

Tarih: 22 Mart 2007, 22:17 - İp: 88.***.**1.18
as
as (Üye)

onca80 canını sıkma.K100D giriş seviyesi bir makina.K10D orta sınıf.Aralarında bayağı da fiyat farkı var.Her iki makinadan aynı performansı göstermesi beklenemez.Ayrıca K10D nin şu 22bit lik konvertörü renkleri daha doğal haliyle algılamasını sağlıyor.Bence sonuç normal.Deneme çekimini tekrarlarsan K100D nin beyaz ayarını değiştirip sonuçlara birde öyle bak.
K100D nin yeni firmware inde ne gibi değişiklikler olduğunu şimdi hatırlamıyorum ama K10D nin yeni sürümden sonra daha iyi pozlama yaptığını biliyorum.
Fotoğrafları raw olarak çekersen aradaki fark daha az belli olacak şekilde ayar imkanına kavuşursun.

#as' tarafından 22.03.2007 22:27:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2007, 22:25 - İp: 88.***.**7.78
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

Fiyat farkı elbette kaliteyi etkiler ama burada çok kabul edilebilir bir fark değil. diğer markalarla da benzer kıyaslamaları yapmak lazım. bu durumda iki kit lensle k100d almaktansa 18-55 le k10d almak daha mantıklı illa pentax alınacaksa. Ama k100d iki kere düşünülmeli gibi geliyor.

Tarih: 22 Mart 2007, 23:23 - İp: 88.***.**1.18
as
as (Üye)

onca80 tolganın yaptığı gece çekimleri vardı karşılaştırma amaçlı.
O çekimlerde K100D diğer markalara göre daha başarılı idi.

Tarih: 22 Mart 2007, 23:27 - İp: 88.***.**7.78
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

gece çekimlerinde her zaman raw imdadımıza yetişir.Gece farklı renklerde ışık kaynakları vardır.O yüzden en iyisi çekip , PC'de raw üzerinde WB yapmak en iyisi.en iyi cihazda olsa bu böyle

Tarih: 23 Mart 2007, 02:25 - İp: 85.***.**4.114
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

*** Arkadaşlar makineyi aldığımdan beri bir hafta oldu ama öyle bir iş yoğunluğum olduki makinem ile ilgilenemedim.
Bu gün bir kaç deneme fotoğraf çektim. Makineyi aldıktan sonra biraz karamsarlığa düştüm. Ancak bu günkü denemelerimde makine hoşuma gidecek öyle gösteriyor.
Aşağıda bir fotoğraf ekliyorum ve bir kaç sorum olacak bu sitede bu makineden kulanan bir kaç kişi var hatta daha fazla olabilir.
ÖRNEK FOTOĞRAFDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ RENK KOYULUĞU VAR BUNU AYDINLIK DAHA IŞIK BİR DURUMA GETİRMEK İÇİN HANGİ AYARI NE YAPMAKLAZIM?

BEN BU FOTOĞRAFI TV MODUNDA ÇEKTİM. GENELDE BU TÜR ÇEKİMLER
BU MAKİNEDE HANGİ SEÇENEKDE İDEALDİR?
Fotoğrafa göre yardımcı olabilenlere şimdiden çok çok teşekkürler.

İşte fotoğraftan bir tanesi.

Tarih: 24 Mart 2007, 18:29 - İp: 85.***.**9.71
as
as (Üye)

myspor öncelikle makinanda kontrast ayarını normal konuma getir.Beyaz ayarın ise manuelde.Onuda otomatiğe getir.Fotoğraflarını nasılsa raw çekiyorsun gerekirse beyaz ayarını sonradan da değiştirebilirsin.
Makinanda bright modunuda denemende fayda var.

Tarih: 24 Mart 2007, 18:36 - İp: 88.***.**7.24