netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili myspor,
makinanız hayırlı olsun. bence keyifle kullanabileciğin yeterli bir makina aldın. kullanımı konusunda hiç sıkıntı yapma. belkide en rahat kullanabilceğin makina k100d. ben eş dosttan alıp kullanmaya çalıştığım bir kaç kompakt makinayla kıyaslaya bilirim ancak ama elime alır almaz kabaca işimi görebilecek her menüyü kolayca buldum. ii günlerde kullanın.

Birde bir sorum olacak. bu kitle beraber aldığım 50-200 zoom lensin telesi biraz kısıtlı kaldı benim için. gerçi eski makinemdeki en büyük zoomda buydu ama. şimdi bunu biraz daha arttırmak istiyorum. sanırım tele konvektörler yardımıyla bu iş yapılabiliyormuş ama bu konuda bir bilgim yok. acaba masraflı bir aparat mıdır? görüntü kalitesini çokca bozar mı? konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim. saygılarımla...

Tarih: 18 Mart 2007, 15:09 - İp: 88.***.**1.18
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

BU FOTOĞRAF MAKİNEDE HİÇ BİR AYAR YAPMADAN P MODUNDA ÇEİLMİŞTİR. MAKİNEYİ YENİ ALDIM İLK SLR MAKİNEM. ŞİMDİ BANA YARDIM GEREKİYOR ARKADAŞLAR.

YAKINDA BİR YERE GİDECEĞİM VE KESİNLİKLE FOTOĞRAF ÇEKMEM GEREKECEK. ŞİMDİ MAKİNEYE YABANCIYIM. ÖYLE HEMEN HER ŞEYİ ÖĞRENMEK KOLAY DEĞİL. PRATİK OLARAK EN AZINDAN FOTOĞRAFLARIM TANINABİLECEK ÇOK KÖTÜ DENİLMEYECEK KAADR HANGİ AYARLAR VE HANGİ SEÇENEKLER İLE ÇEKMEM LAZIM. ÖRNEK OLARAK FLAŞLI YAKIN ÇEKİMLER İDARE EDER AMA MANZARA ÇEKECEĞİM ÖRNEK FOTOĞRAFTAKİ GİBİ KÖTÜ OLURSA MAHVOLURUM VALLA.

#myspor' tarafından 19.03.2007 09:34:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mart 2007, 17:39 - İp: 85.***.**2.133
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

LÜTFEN ARKADAŞLAR TÜYOLARA İHTİYACIM VAR ŞİMDİ
MAKİNENİN HAKKINI VERELİM.

Tarih: 19 Mart 2007, 09:39 - İp: 213.***.**3.130
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

selam myspor...
öncelikle makinen hayırlı olsun.
sanırım aynı makineyi kullanan biri olarak sana birlaç ipucu verebilirim
1.çektiğin fotğrafları windowsun resim göstericisi ile bakma çünki bu ve benzeri programlarda resample denen bir özellik var ve bu fotoğrafları tam ekran gösterirken ciddi anlamda bulanıklaştırıyor...tavsiyem cd deki program olabilir. irfanview olabilir(resample özelliği kapatılarak) nero view olabilir.
2. makinenin iç ayarlarında sharpness ı +1 veya +2 yap
3. bu objekitler kit objektif olmalarına rağmen bana göre kaliteliler ancak diyafram değerini 8 ve üzeri kullanırsan daha çok net alan derinliği sağlarsın
4.otamatik ayaraları pek kullanma ...esatantene öncelikli veya diyafram öncelikli çekimleri tercih et...
5. iso 400-800 ü kullanmakatan hiç çekinme ...makinen iso başarısı gayet iyi...
6. iç mekanda tungsten ışığında flaşsız (normal ampul sarımsı ışık kaynağı)çekim yapacaksan white balance eçeneğini söylediğim seçeneğe getir
7. fotoları makineye aktardıktan sonra... donuk gördüklerinde kontrastı biraz arttır

#ral' tarafından 19.03.2007 13:15:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Mart 2007, 13:04 - İp: 88.***.**9.180
burgman
burgman (üye)
İstanbul / Amatör

makinen hayırlı olsun myspor.kısa zamanda makinene alışırsın.

Tarih: 19 Mart 2007, 20:28 - İp: 85.***.**4.109
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

RAL K10D İÇİNDE BU AYAARLAR GEÇERLİ Mİ

Tarih: 19 Mart 2007, 20:33 - İp: 85.***.**0.237
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

bunarın çoğuna pek ayar denemez esasında...kendi tecrübelerim ile ilgili birkaç ipucu....söylediğim şeyler çok genel ....k10 d nin white balance performansını bilmiyorum ...k100d de sarımsı ışıkta auto white balance ....doğru sonuç vermiyor ...elle ayarlanması lazım
yukarda yazdığım birinci madde yüzünden makineyi ilk aldığımda canım sıkılmıştı....ama resample kapatılınca çok keskinleşiti monitörümdeki fotoların görüntüsü..bilmiyorum belki benim bilgisayarımda bu kadar fazla belirginleşiyordur fark.

Tarih: 20 Mart 2007, 13:42 - İp: 85.***.**4.38
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

dostum bende denedim ciddi bi renklerde bi belirgenleşme var..ayrıca resample özelliği kapanabiliomu???

Tarih: 20 Mart 2007, 18:48 - İp: 88.***.**5.127
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

windows un resim göstericisinde resample kapatma yok sanırım....pentaxın kendi programında zaten resample yapmıyor ancak bu program bende biraz yavaş çalışıyor...irfanview de bu özelliği açmak ve kapatmak mümkün...acdseede de kapatmayı bulamadım.ben şu anda nero kullanıyorum...

Tarih: 21 Mart 2007, 09:53 - İp: 88.***.**9.180
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

bende neroya geçtim...ya baya bi değişiyor ya resimdeki renkler!!

Tarih: 21 Mart 2007, 10:42 - İp: 88.***.**5.127