Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
1/400sn, f:8, Iso:200, 23mm
Bu fotoğrafın orijinali bu kadar keskin değil. Buraya yükleyince aşırı derecede keskinleşti fotoğraf. İyi olmadı. Neden olmuş olabilir?
Fotoğrafı küçültme programından kaynaklanmış olabilir.
Lensin güzelmiş.
Bu başlığı merakla takip ediyorum hep.
K100D hakkında bilgiler için.
Microsoft ofis picturet meneger
diye bir program, fotoğraf düzenlemek için çok kolay
ama küçültülmüş fotoğraflarda böyle kumlanma yapıyo
bitpire sanırım bu prgramı kullanmışsın.
Fotoğraf küçültmeyi fotoshop ile yaparsak renk ve kalite kaybı olmuyo, eski makinem ile tecrübelerime göre öyle idi
şimdiki makinem ile henüz hiç denemedim.
sevgili Bitpire....fotoğrafı buraya yüklemeden önce resize..yaptın mı yoksa ...resize işini dosya yükleme sitesine mi bıraktın....birde sen normalde fotolara bakarken hangi programı kullanıyorsun...
işte ...bitpire nin fotoğrafında resize yapılırken ..hangi programı kullandıysa resample yapılmamış bu da çok üst bir keskinlik getirmiş...resample yapıldığı zaman fotoğrafalar bence çok softlaşıyor.
arkadaşlar k100d yi yeni aldım sizleri takip ederek birşeyler öğrenmeye çalışıyorum tesadüfen objektif kapağı kapalıyken çektiğim 3 resimde yeşil noktalar var linke bir bakarmısınız acaba mak. bir sorunmu var.
http://rapidshare.com/files/22224599/0.jpg.html
As teşekkür ederim. "Lensin güzelmiş" lafını artık fotoğrafa atfedilmiş bir iltifat olarak algılıyorum.
ral selam;
resample yapılmamış ne demek?
Küçültme işini dosya yükleme programında yaptım. Böyle yapınca hem yükleme çok uzun sürüyor hem de fotoğrafın kalitesi bozuluyor. Bende photoshop yok. AcdSee programını kullanıyorum. AcdSee'de küçültünce de kalite bozuluyor. Kaliteyi bozmadan küçültme yapabileceğim bir program önerebilir misiniz?
#bitpire' tarafından 22.03.2007 14:19:59 tarihinde düzenlendi.
bitpire o şekilde algıladığını bildiğim için bende öyle yorumluyorum.
Küçültme işlemi için photofiltre adlı yazılımı kullanabilirsin.Türkçe eklentisi olduğu gibi ücretsiz.
lineeer noktacıklar hot piksel gibi gözüküyor.Cus Func. menüsünden Noise Reductıon seçeneğini ON yaparsan sorunun çözülür.
resample bildiğim kadarı ile yeniden örneklendirme yada yeniden ölçeklendirme anlamına geliyor...yani fotoların çözünürlüğü bizim monitörün ekranından daha büyük olduğu için tam sayfa baktığımız zaman (ki genelde hep böyle bakarız resimlere) kırık çizgiler ve çok fazla üst üste gelmiş detay fotoğrafı bozmasın diye resim gösterme programlarını yaptığı bişey...ama bence bu çoğu fotoda gereğinden fazla soft oluşturuyor ...resimler bulanıklaşıyor...acdsee de bunun render ayarları var ama özelliğin tamamen kapatılması yok sanırım(print özelliğinde var)...irfan view yüklerseniz...görüntü ayrlarından örneklendirme seçeneğini iptal ederseniz farkı çok net görürsünüz.....ben nero kullanıyorum...monitörüme en uyum sağlayan o çıktı.....
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2454227 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401422 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195814 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0577820 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165006 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -