Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar linklere bakabildinizmi.
Bakıyorum bekle biraz
As;
Hepsine tek tek bakamadım. Çok eksik var ama. Bir çok lens yok. Var olanlarında bazılarında örnekler çok iyi fikir vermeyebiliyor. Pbase'de bir aceminin çektiği fotoğraflarla yetinmek zorunda kalıyoruz bazı lenslerde. Yine de el altında bulundurmakta yarar var.
arkadaşlar 50mm lens arıorum ikinci el nerden bulabilirim acaba???
Hayyam
orda tavsiye edebileceğin bi yer varmı bitpire
Yaklaşık 15 gündür hangi slr makineyi alsam diye çok araştırma yaptım. Giriş olarak Pentax K100D yi fiat olarak ve kolay kullanılır olarak kendime uygun olduğuna kanaat ettim. Bu gün 15+55 ve 50+200 lens +1 filitre + 1gb extreme hafıza kartı ile beraber satın aldım.
Ancak kolay kullanılır bir kompak makine kullanıcısı olarak
ilk etapta zor gibi geldi bana. Henüz makinenin özelliklerini bilemiyorum. Düğmelerde menülerde eski makinemdeki alışkanlıklar ile hareket ettiğimden sık sık yanlışlıklar yapıyorum.
İlk önce beni üzen şey lcd ekrandan görüntüleme yaparken fotoğraf çekemiyorsunuz. Bu slr lerde böyleymiş. Ben buna aslında üzüldüm kolaylıktı aslında. Gerçi ben vizörden de bakarak fotoğraf çekiyorduım ama ekrandaki görüntüyü görerek çekmek te bazan işe yarıyordu ama benim için şimdi mazide kaldı. Şu an yeni makinemi tanımadığım için Araba sahibi olupta arabayı kullanmasını bilmeyenler gibiyim.
Şu an denediğim fotoğraflar flaşlı çekimler iyi gözüküyor.
Diğer çekimler için bir müddet deneme yanılma fotoğrafları çekmem lazım ayrıca kulanma klavuzunu da bir kaç sefer hatmetmek lazım.
Neyse olanlar benim SP 500'üme oldu takasa gitti zavallım.
myspor Neotinal Geo. Cd'lerini bul biraz çalış.Birçok tüyo öğrenirsin,simlasyonlarlada teorik,yarı pratiklik kazanırsın.Sonra çekimlerde bunları aklında bulundurursun
myspor makinanı güle güle kullan.
Teşekkür ederim
onixon onixon benim 2. kompak maknemdi
dc230 6mp O makineden bana güzel bir hatıra tıklayın bakalım tanıyabilecekmisiniz.
FOTOĞRAF VAR TIKLAYINIZ VE TANIMAYA ÇALIŞINIZ
As Adnan bey sizi de bu arada baya bi meşgul ettim.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2454227 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401422 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195814 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0577820 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165006 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -