netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@as doktor bizim makinede etkilemiyor DNG formatında olduğundan mı :s , kafam karıştı

bitbire bizim kullanma kılvauzunun yalancısıyım

Tarih: 25 Mart 2007, 22:34 - İp: 85.***.**4.114
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

onixon evet K10D de raw çekiyorsan diğer ayarların hiç birinin fotoğrafa etkisi olmuyor.Demekki K10D nin raw ları tam olarak hiç müdahelesiz ham olarak çıkıyor.

Tarih: 25 Mart 2007, 22:42 - İp: 88.***.**6.112
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

ADNAN BEY
BU FOTOĞRAFI HANGİ PROGRAMLA BÖYLESİ NETLEŞTİRDİNİZ?
YAZI VE TECRÜBELERİNİZDEN ANLADIĞIM KADARIYLA HER ÇEKTİĞİMİZ FOTOĞRAFA BİLGİSAYARIMIZIN BAŞINA OTURUP BİR GÜZEL AYAR ÇEKECEĞİZ. HİÇ DE HOŞ DEĞİL YAHU. BEN İSTERDİMKİ
ÇEKTİĞİM FOTOLARI PC YE ATTIĞIMIZDA CAM GİBİ FOTOĞRAFLAR OLSUN VE HİÇ MÜDAHALEYE GEREK KALMASIN. ZORUMA GİTTİ BU İŞ.
BENDE UĞRAŞIP DURUYORUM FOTOĞRAFLARI İYİ ÇEKEMİYORMUYUM DİYE
GALİBA BİRAZ DA PC DE EMEK VERMEK GEREKİYORMUŞ ANLAŞILAN.

Tarih: 26 Mart 2007, 05:54 - İp: 85.***.**9.71
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan daha ıyı bılır ama Sony R1 de bu PS gerek kalmıyor

#makulmurat' tarafından 26.03.2007 09:01:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mart 2007, 08:36 - İp: 212.***.**3.10
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

xtolga teşekkür ederim şimdilik sigma 17-70 le almak sonrada 70-300 almak daha iyi anladıgım kadarıyla

Tarih: 26 Mart 2007, 09:45 - İp: 85.***.**4.21
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Murat dslr de usm uygulaması fotoğrafa çok etki yapıyor.

MYSPOR fotoğrafa photoshop ta usm uyguladım.
Aşağıya fotoğrafın orijinal hali ile usm uygulanmış hallerini tekrar yükledim.Bilgisayar başında bu işlemleri yapmak istemiyorsan makina içinde ayarları yapman lazım.Bright modu seçip sharpnessi artırıp keskin fotoğrafları direk makinadanda alabilirsin.

Tarih: 26 Mart 2007, 10:20 - İp: 88.***.**9.0
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

AS haklısın ben zaten makinadan cıkan fotografların azda
olsa pc de işlenmesinden yanayım cok farkettiriyor s2 ile cektigim resimlerde bile soft bir görüntü vardı 18-200 de aslında 12x optigi yakalamak için istiyordum ama biraz düşününce banada mantıklı gelmedi s2 12x optikle cektigim fotograflarda biraz soft tu ben daha canlı ve keskin fotolar seviyorum ..

Tarih: 26 Mart 2007, 10:38 - İp: 85.***.**4.21
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Maksat fotoğraf olsun.

50 liralık lens
1/250 sn
Iso:200
f: hatırlamıyorum

Tarih: 27 Mart 2007, 21:41 - İp: 212.***.**4.168
yucel.k
yucel.k (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar.dostlar herkese selam.aranıza yeni katıldım.ama k100d canımı sıktı.fotoğraf makinesine şarj ettiğim pilleri koyuyorum ama pilleri boş gösteriyor hiç açılmıyor.denemek için yeni pil aldım taktım yine aynı problem.aramızda bu sorunu bileniniz varmı acaba?

#yucel.k' tarafından 28.03.2007 01:15:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mart 2007, 01:14 - İp: 85.***.**5.124
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

yucel.k

Bende bu makineyi yeni aldım. ilk önce 1. sorunum
çektiğim fotoğrafları pc ye yükleyemiyordum.
Bunun için bir kaç gün uğraştım kafayı yedirtti bana.
Daha sonra bir usb kart okuyucusu aldım yine aynı sorun oldu. Kabahat makşnede değilmiş biraz bende biraz da benim pc nin ön yüzündeki usb girişlerde imiş. Arka kısımdaki usbleri denediğim de fotoğraflar anında pc ye kaydediliyo.
Bende 1800!lük gb piller var çalıştırıyo baya yetiyo, + 2100'lük sanyo pillerim var yine çalışıyo birde yine yedek olsun diye 2500'lük gb aldım pilden yana sorunum yok.
Bende henüz alışamadım bu makineye kompak kullanıyordum
daha önceleri. Pilleri ters takma ihtimalin şarj aletin pili şarj etmiyor olabilir. Sorunu çözemiyorsan makineyi aldığın yer sana yakın değilse en en yakınında bir fotoğrafçıya git orada nasıl olsa hazır şajlı veya açık piller bulunur birlikte deneyin.

Arkadaşlar galerideki fotoğraf linkimi yazıyorum ilk 5 fotoğraf yeni makineme ait fotoğraflarım bişeye benziyomu
vakti olanlar bir incelesin. AHA DA LİNK BURADA

Tarih: 28 Mart 2007, 06:03 - İp: 85.***.**1.31