netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

pek yorum yazmıyorum artık....ancak buralarda olduğumu yazılarınızı , fotoğraflarınızı keyifle izlediğimi
belirtmek istedim

Tarih: 27 Ocak 2007, 16:32 - İp: 88.***.**5.138
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Cüneyt beyle bir pastanede buluştuk. Polarize filtreyi gözümüze tutup tezgahın arkasındaki aynaya bakarak test yaparken tezgahtaki çocuk da bizim akıl sağlığımızı test eder gibi bakıyordu bize.

Bu arada Ral'in fotoğrafındaki gibi bir gökyüzüydü işte bahsettiğim sorunun yaşandığı.

Osmanlı;

Lensim sana teşekkürlerini sunuyor.

Tarih: 27 Ocak 2007, 23:01 - İp: 212.***.**6.46
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pastanedeki çocuk kendi kendine şu koca adamların yaptığına bak diye mutlaka içinden söylenmiştir.

Ral renkler ben burdayım diyor.Prıl prıl bir fotoğraf.Sanıyorum Sigma 17-70 ile çekildi değilmi.

Tarih: 27 Ocak 2007, 23:06 - İp: 88.***.**5.211
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

''Cüneyt beyle bir pastanede buluştuk.''

Aynı Türk filmlerindeki gibi

bitpire teşekkür ederim.Lensin teşekkürünü de kabl ediyorum.

Şimdi anladığıma göre circular polarize daha iyi linear'a göre,öyle değil mi?

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:44 - İp: 85.***.**4.121
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

burgman, bitpire,ral fotoğraflar güzelmiş.

Tarih: 28 Ocak 2007, 12:42 - İp: 88.***.**5.211
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

osmanlı,

Şimdi anladığıma göre circular polarize daha iyi linear'a göre,öyle değil mi?

Tam tersi. Bitpire ile de bu konuyu konuştuk, o da aynı fikirde. İkimiz de, film ile fotoğraf çektiğimiz günlerde kullandığımız linear filtrelerin etkisini, circular ile elde edemediğimizden yakındık. Linear'lar polarizasyon konusunda daha etkili, ama AF sistemini yanıltmasın diye, circular kullanmak zorundayız.

Tarih: 28 Ocak 2007, 13:39 - İp: 85.***.**2.163
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Cüneyt abi yılların fotoğrafçısı bir abi bana polarize filtre alacaksan Nikon makinalar hariç linear alınmalı ama sadece nikonlar için circular alınmalı demişti.Sebeb olarak da Nikonun ışık ölçümü linear filtrelerde sapıtıyor ama diğer firmaların makinalarında bu sorun olmaz demişti.
Hatta circular fitreyi nikonun kendisi icat etmişti diye bahsetmişti.Ben filtrelerden pek anlamadığım için üzerinde durmadım.Söyledikleri doğrumu acaba onu da bilmiyorum.

Tarih: 28 Ocak 2007, 14:01 - İp: 88.***.**5.211
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

soner25,

Makinenin markası ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Otomatik netleme ve ışık ölçüm sistemi ile ilgili olduğunu biliyorum. Çok derin araştırmadım ama, bildiğim kadarıyla bu sistemlerde, makinenin içinde zaten küçük bir linear filtre varmış, bunun üzerine bir tane daha linear filtre kullanmak, içerdeki linear'ı şaşırtıyormuş.

Tarih: 28 Ocak 2007, 14:26 - İp: 85.***.**2.163
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

soner25,

Bu konuda, aşağıda verdiğim linkte çok detaylı bir açıklama yapılmış, istersen bir bak.

http://www.fotokritik.com/forum/forum.php?konu_id=35201

Tarih: 28 Ocak 2007, 14:35 - İp: 85.***.**2.163
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

xtolga sana mesaj yazmayı unutum kusura bakma.K100D incelemen gayet güzel olmuş.Fotoğraflarında çok güzeller tebrikler.

Tarih: 28 Ocak 2007, 17:20 - İp: 81.***.**8.34