Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
40mm
6" sec
ISO 200
F6.7
Tripod ile
bu arada bazen 50-200 kit lensle karanlık fotoğraflar çekiyorum. Lenste bir sıkıntı olabilir mi? örneğin akşam üstüne doru ama hava kararmadan p modunda evimin balkonundan çektiğim fotoğraflar neredeyse tamamen karanlık çıkmıştı. ama her zaman olmuyor. evin içinde çektiğim fotoğraflar gene karanlık çıkabiliyor. normal midir? bir de makinanın pozometresinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. aynı ışık koşullarında filimli nikon makinam flaş açıkken 1/90sn F:3,5 verirken pentax 1/30 sn F:3,5
flaş kapalıyken nikon 1/2 F:3,5 verirken Pentax 0,5 sn F:3.5 veriyor. bunun sebebi ne olabilir. Birde karanlıkta netleme konusunda çok yeterli bulmadım makinayı. netlemeyi yapmak için flaş patlatması ve netleme yapana kadar 4-5 kez bunu tekrar etmesi gerekebiliyor. makinayı çok daha iyi tanıyan arkadaşların yorum ve önerilerini şiddetle bekliyorum.
onca80 gece çekimlerinde hangi ölçüm modunu kullanıyorsun.
Adnan Bey,
öncelikle tüm çekimlerde bir kare p modunda çekim yapıyorum gece çekimiyse ilaveten bir kare de gece modunda bir çekim yapıyorum. ve fotoğraflardaki eksiklere göre manuelde kendi değerlerimi girip çekiyorum. yukarıda verdiğim değerler ise auto mod da ve ev içinde lamba altında elde edilmiş sonuçlar. makina nikona göre daha uzun pozladığı için flaşlı portre çekimlerimde de ışık patlamalarına neden oluyor. Yada ben hala sağlıklı kullanamıyorum makinayı.
Makinelerin farklı ölçüm yapması makinelrin kendi çalışma sistemlerine göre değişiklik göstermesi normaldir. Kaldiki kullandığın objektifler ve zoom aralığı bile aynı markalarda bile makinenin farklı ölçüm yapmasına neden olacaktır.
sevgili xtolga,
Haklısın elbette. Ben mümkün olduğunca durumu eşitlemek için zoom aralığını eşit tuttum. filmli makinamdaki 200 asa ya karşılık pentax'ımı da 200 asa'ya getirdim. ve bu sonuçları aldım. gözlemleyebildiğim kadarıyla da pentax'ın daha fazla pozladığını düşünüyorum. -makina içi ayarlardan kaynaklanan bir durum yoksa-
ayrıca flas kullnımı hakkında yeteri kadar bir bilgim yok. ne kadarlık bir kullanım mesafesinde patlama yapması normaldir?
"onca makinanın P modundan bahsedeceğim, bir fotoğraf arıyorum, onu bulayım. daha detaylı anlatacağım."
benden daha fazla olduğunu bildiğim bilgilerinizi paylaşmanız makinayı daha çabuk tanımama ve daha fazla keyif almama yardımcı olacaktır mutlaka. vereceğiniz bilgileri dört gözle beklemekteyim.
saygılar.
onca flaşın açıksa makinan başarılı fokus için yeterli ışık göremediği zaman flaşı tetikler.
Gece çekimlerinde makinanın ölçüm modu spot da ise ve ölçümü aldığın yer fazla aydınlıksa makina makina hatalı pozlama yapabilir.O yüzden bu gibi çekimlerde kadraj içindeki ışık miktarının ortalamasının alınabilmesi için çoklu segment i kullan.
K100 cüler tatildemi yoksa fotoğrafmı çekmiyorlar.
Ah be Adnan Abi keşke tatilde olsam sınavlar ödevler derken fotoğraf çekemiyorum ki.Şimdi tatil geldi onda da bi ton ödev var.offff Yazın makineyi elimden bırakmıyacam valla.Sonra hiç kullanamam yoksa
Selamlar...
k10d konusunda firmware konusu geçti baktım k100d ninkilere 2 tane firmware yayınlamışlar ve makinenin SDHC kart desteklenmesi sağlanmış ilkinde 2.sinde geliştirilmiş diyor.
benim sorum eğer bu firmwareleri yüklersek makine 4gb lık kartla çalışabilecek mi?(yanlış hatırlamıyorsam 4gb desteklemiyordu bizim alet)
Bir manzara fotoğrafıyla devam edelim.
Sigma 17-70
1/200s f:9 Iso:200 17mm
#bitpire' tarafından 22.01.2007 23:59:19 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2454227 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401422 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195814 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0577720 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165006 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -