Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
bitpire
çook güzel bir çekim bu, eline sağlık.
merak ettim nere burası?
yrguner
valla ben 1.sini yaptım 2GB sd kartı görüyor,
SDHC açılımı "SD High Capacity" zaten bunlarda 4GB dan başlıyor diye biliyorum.
18-55
iso:200
500
F:9,5
Onca, cevap vermekte geç kaldığım için kusura bakma.
SLR makinelerin P modlarından bahsedecektim.
Kopakt makineler kullanıcılarına fazla ayarla uğraştırmamak için, makine üzerinde fotoğrafa contrast ve parlaklık ayarlarını SLR makinelre göre daha fazla yaparlar. Kompakt makinerlirin otomatik modundaki fotoğraflar bazen daha keskin gözükmesine rağmen detaylar kayboluyor. SLR makineler ise (genel konuşuyorum) P modunda fotoğrafa çok fazla müdahale etmez. Amaç fotoğrafçı fotoğraf üzerinde daha sonra rahatça oynayabilsin. Zaten SLR makinelerden en sağlıklı sonuçuda manuel çekim yaparak alabiliriz.
Daha önce kullandığın makine ile şu an kullandığın SLR makine P modlarında aynı performansı göstermeyebilir. Bu elindeki makinenin kötü çektiği anlamnına gelmez. Eğer P modunda kullanıyor ve cihazın pozlamayı az yaptığını düşünüyorsan sana tavsiyem, EV değerini +05 veya +1 e getir. Hangi durumda iyi sonuç veriyorsa çekimlerine öğle devam et.
Aşağıda yüklediğim örnek fotoların birini kompakt cihazda diğrinide SLR makineyle çektim. İkisinide makinelerin otomatik modlarında çektim. Bütün ölçümleri makineler kendilerine göre farklı yaptı. Kompakt (Nikon 5700)olan Enstanteneyi çok kısmasına rağmen fotoğraf daha aydınlık duruyor. bu da makinenin kendi içinde fazla kontrast ve keskinlik ayarı yapmasından kaynaklanıyor. (sonuçlar hezaman böyle çıkmayabilir) Fakat SLR makinenin çektiği biraz daha karanlık durmasına rağmen detaylar daha iyi belli oluyor.
Anlatmak istediğim buydu.
bitpire ve ime fotoğraflarınız çok güzel tebrikler.
Sevgili xtolga,
Öncelikle estağfurullah. Verdiğin bilgiler içinde teşekkürler. Makinaya biraz daha alışmaya ihtiyacım var. Çok fazla fotoğraf çekmeye çıkamadığım için de henüz tam anlamıyla kullanamıyorum sanırım cihazı. bol bol pratik yapacağız anlaşılan.
ime ve as teşekkürler. İme senin fotoğrafın da çok güzel.
K10'cular çok hızlı gidiyor. K100'ü de gündemde tutmak lazım.
bitpire, fotoğraf çok güzel. Malesef bende K100D yok artık, o görevini tamamladı, sıra K10D de.
fotoğrafların çekim bilgilerini de eklersen, daha faydalı olur. Son fotoğrafta perde hızı yüksek herhalde. Su damlacıkları havada yakalanmış. Hoş olmuş
bitpire,
renk doygunluğu çok hoşuma gitti doğrusu. Bana da zorla 17-70 aldıracaksınız yani
EXIF bilgilerini de eklersen
K10'cular çok hızlı gidiyor. K100'ü de gündemde tutmak lazım
xtolga, cfiliz teşekkür ederim. Exif bilgilerini yazmayı unutmuşum bu fotoğrafta.
1/500sn
f:7.1
Iso:200
45 mm
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2454227 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401422 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195814 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0577720 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165006 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -