netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

O tür bir çekimi tekrar yapmayı denedin mi? Denedinse aynı sonuçla mı karşılaştın? Dur yarın (pardon, bu gün) ben de bulutsuz bir gökyüzünde aynı şekilde bir deneme yapayım ne olacak bakalım.

Tarih: 26 Ocak 2007, 00:26 - İp: 85.***.**7.166
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Bulutsuz gökyüzünü zor buluruz artık. Bu konuya baharda kaldığımız yerden devam ederiz.

Tarih: 26 Ocak 2007, 09:58 - İp: 213.***.**5.242
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Öyle deme bitpire, arayan bulurmuş. Ben biraz önce buldum. Gökyüzü tamamen bulutsuz değildi ama bulutsuz bir kısmına zoom yaptım. Sonuçta benim çektiğim fotoğrafta hiç bir problem yoktu. Bir ara senle görüşelim, senin filtreyi benim makinede, benimkini de seninkinde deneyelim, sorun nerede, kesin çıkar ortaya.

Tarih: 26 Ocak 2007, 12:29 - İp: 88.***.**6.233
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

OK anlaştık. Ben yarın Sirkeci'ye geçeceğim. İsterseniz buluşabiliriz ama hava yağmurlu olacakmış.

Tarih: 26 Ocak 2007, 16:09 - İp: 213.***.**5.242
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Olur, bitpire. Sana mesaj gönderdim.

Tarih: 26 Ocak 2007, 17:14 - İp: 88.***.**6.233
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

burgman, bitpire
çok güzel fotoğraflar

Tarih: 26 Ocak 2007, 21:26 - İp: 85.***.**5.110
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bitpire ve Ocaklılar.
Polarize sonuçlarınızı buluşma sonrasında bizimle paylaşırmısınız.Bu tür filtrelerde kullanıcı yorumları çok önemli.Bizde bir şeyler öğrenmiş oluruz.

Tarih: 27 Ocak 2007, 13:03 - İp: 88.***.**5.211
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bitpire birkaç sayfadır yüklediğin fotoğrafları inceledim.Hepsini başarılı buldum.Lensin iyi iş çıkartıyor.

Tarih: 27 Ocak 2007, 13:24 - İp: 85.***.**4.121
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Kötü hava şartları nedeniyle, Bitpire'nin daha önceden polarize filtreyle çekim yaptığı açık, bulutsuz ve masmavi bir gökyüzü bulamadık ne yazık ki. Bitpire'nin makinesinde Sigma 70-300 lens vardı, 17-70 yanında değildi. Bu nedenle, onun polarize filtresini benim makinede takılı olan 17-70 lens ile denedik, bir sorun çıkmadı, ama dediğim gibi gökyüzü, onun daha önce çekim yaptığı şartlarda değildi. Polarize filtresinin circular mı linear mı olduğunu kesin olarak anlamak için bir ayna testi yaptık, sonuçta filtrenin gerçekten circular olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, daha önceden şüphelendiğimiz gibi, filtrenin sahte olması gibi bir durum da kesinlikle söz konusu değil.

Yani, Bitpire'nin ilk probleminin sebebi anlaşılamadı ama, sonuçta kendisiyle tanışmış olduk, daha elverişli hava şartlarında bu konuyu açıklığa kavuşturacağız.

Tarih: 27 Ocak 2007, 14:34 - İp: 85.***.**0.18
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Size güzel havalar diliyorum.

Tarih: 27 Ocak 2007, 16:09 - İp: 88.***.**5.211