netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

güzel kadraj bitpire. eline sağlık. HDR gibi sanki? yoksa lensinden mi öyle geldi hem artık macro da çek, insan olan kareler çek.. onları da görmek istiyorum açıkcası

onca80 walla ben çok fazla gereksiz çekim yaptım, denemeydi falan derken daha 3kere gezmeye çıkmadan 1000 i devirdim. ben gerçekten kötü davranıyorum galiba DSLR ye alışmaya çalışırken geçti gitti, bundan sonra daha dikkatli olacağım. filmli kullanırken herfoto 40kuruş hesabı yapıp çekmiyordum çok. acayip seçici davranıyordum ama şimdi iş değişti. ışık az mı bi daha çek, yok fazla biraz kıs.. ilerde satmaya falan kalkarsak bu sayı önemli olacaktır.. siz bana göre daha iyi durumdasınız...

fotoğraflarınızı bekliyorum bitpire ve onca80.. kolay gelsin

Tarih: 5 Şubat 2007, 04:41 - İp: 88.***.**0.183
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar sıkmayın kendinizi çekin çekebildiğiniz kadar.

Tarih: 6 Şubat 2007, 13:45 - İp: 85.***.**6.24
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat Bey, aynı şekilde deneme çekimlerini biraz abarttık galiba. böyle devam edersek perdeyi çabuk bozack gibiyiz valla. neyse öğrenene kadar devam.
Adnan Bey, filimli makinada bu kadar kasınca biraz sersemledim ama dediğiniz gibi çekmeye devam. saygılar.
bu fotoğraf üzerinde oynanmadı. makinanın kendi renkleri. objektif 50-200
f:9,5
1/750
makina için fikir mersi adına...

Tarih: 6 Şubat 2007, 23:31 - İp: 88.***.**7.220
erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Arkadaşlar k100d nin fotoğraf sayacından bahsedilmiş.Gerçekten de böyle bir sayaç var mı?Varsa hangi menüdedir.
Bir de benim 18-55 objektifin ucundaki ileri geri giden kısmında biraz boşluk var.Yani elle tuttuğunuzda yukarı aşağı hafif oynama yapıyor normal midir?

Tarih: 7 Şubat 2007, 01:01 - İp: 88.***.**5.103
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili erndvc,
Çektiğin fotoğrafın sağ üst köşesinde 100-... şeklinde yazan sayı çektiğin fotoğrafın sayısı. objektifin önündeki elle tutunca var olan oynamayı sen söyledikten sonra kontrol ettim. objektifin fokus halkasında böyle bir oynama var sorun olduğunu zannetmem. çektiğin fotoğraflarda netlik problemi yoksa dert etme.

Tarih: 7 Şubat 2007, 01:17 - İp: 88.***.**7.220
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

f:9,5
1/1000
iso400
50-200 kit
95mm
pc müdehalei yok

Tarih: 7 Şubat 2007, 11:07 - İp: 88.***.**7.220
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Adnan Bey;
Bilgilerinizden faydalanmak adına bir sorum olacak. Çektiğim bu fotoğrafta güneş etrafında harelenmeler görülüyor ve güneş çok parlak. Ancak k10d fotoğrafları adlı topic'te, Hüsnü ATASOY'un bir fotoğrafında güneş çok net, Parlak değil ve harelenmeler yok. fotoğrafta böyle bir güneş yakalamak için ne yapmalıyım. Acaba filtre kullanımıyla ilgili bir durum mudur? saygılar.

Tarih: 7 Şubat 2007, 14:10 - İp: 88.***.**7.220
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

onca80 yüklediğin gün batımı fotoğrafında güneş çok güzel çıkmış.Güneşin ışıkları çok parlak iken makineni zaten güneşe karşı tutupta fotoğraf çekme.Sensörüne zarar verebilirsin.Yüklediğin fotoğrafın benzerini bir daha çekeceğin zaman EV ayarını biraz daha düşürebilirsin.Veya fotoğrafı RAW da çektiysen jpeg e çevirirken de bunu yapabilirsin.Ayrıca ND filtrelerde bu konuda sana yardımcı olur.

Tarih: 7 Şubat 2007, 15:39 - İp: 81.***.**5.23
erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

teşekkür ederim onca80.

Tarih: 7 Şubat 2007, 17:09 - İp: 88.***.**3.76
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Gün batımı fotoğrafındaki renkler çok sıcak ve canlı, Onca bu ana kadar makinenin performansından memnunmusun.

Tarih: 7 Şubat 2007, 17:47 - İp: 212.***.**0.50