kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Bak murat hata da burda zaten...pentax K10D amatör bir makina değil...en az d200 kadar iyi bir makina...

ve insanlar k10D ile D200 ü karşılaştırırlar...bunda alınıcak gücenicek bir durum yok...bu karşılaştırmalar

eğer iyi bir teknik alt yapıya dayanıyorsa bir sürü insan için yol gösterici...

d200 ün eksileride görülür...K10D nin de

biri bir konuda öne çıkar...(mesela ben sadece D200 de değil tüm nikon modellerinde ki ışık ölçüm teknolojisini çok beğenirim...)

Nerden mi bilirim...arkadaşım Trunge bu siteninde üyesi idi bir zamanlar...D50 kullanıyordu...şimdi D80 aldı...bu adam Şebnam Ferah ın gitar teknisyeni...konserlerde foto çeker durmadan...bildiğiniz üzere konserlerde sahnediki ışıklandırma sistemi fotoğraf makinaları için öldürücüdür...sahnenin acayip yerlerinden ışık parlar, söner vs...ama nikon bu durumda bile multisegment ölçümde inanılmaz iyi sonuçlar veriyor...

Pentax a gelince...fuarda inceledim..sadece gövdenin su geçirmezliği ve titreşim engelliyici özelliği bile beni cezbetmeyi başardı....çünkü benim VR yada IS lenslere verecek tonla param yok...

Canon mesela adamlar resmen Noise Free makinalar üretiyorlar...acayip iyiler bu konuda

şimdi kalkıp bunları teker teker inceleyip şu daha iyidir bu daha iyidir gibi mutlak sonuçlar alamazsınız...

şunun şusu iyidir bunun busu iyidir diyebilirsiniz...

forumda resmen "höö pentaxçılar konuşsanıza, nerdesiniz"" gibi bir hava esmeye başlamış... çok can sıkıcı !!!

Tarih: 13 Mayıs 2007, 02:27 - İp: 85.***.**2.52
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

pentax k10d amatör bir makinadır nikon d200 ise profosyoneldir bunu iyi araştırmanı tavsiye ederim ve titretme gibi bir derdim yok benim titrese bile atarım bir duble viski ne titreme kalır ne bişey

su geçirmez olayı ise ne yapacaz jakuzide keyif yaparken makinamızı yanımızamı alacaz ördekle banyo yapan çocuklar gibi sensör temizleme olayınıda gördük kabak gibi lekeler vardı pentax k10d'de yeşile kaçan bir renk benim için amatör değil yanlış anlaşılmasın makina amatör sınıfında zaten.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 02:48 - İp: 85.***.**7.197
murat-d80
murat-d80 (üye)

bu aarada nikon d200'de yağmura suya dayanıklı

Tarih: 13 Mayıs 2007, 02:58 - İp: 85.***.**7.197
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

peki.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 02:59 - İp: 85.***.**9.82
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yahu bugune kadar hiçbiriniz gormedide kontrast soyleyınce nedense dilinize dolandı sarılık yeşillik..daha dune kadar nıkon kırmızıya yatkın dıyınce yok oyle sey dıyordunuz.
kontrast nıkon d80e de soyledi benzer lafları biriniz cıkıp "yok kardes nıkon bu, makinaların şahıdır aslandır kraldır" dedimi?? yok..
nedense d200u ucurmak serbest, k10d ise balon..patlattınız,butun cocuklar aglıyor şimdi..

evet kardeşim d200 orta format profesyonel bir makina...k10d amator bir makina..
hatta giriş seviyesi bile degil kompakt sensoru var ustunde..
suya dayanıklıymıs ne yapcaksın (nıkonda suya dayanıklı dıye ovunmek bedava),elinde titremiyomuş hem baksana,
makinanı yerden yere vurdugun için ama tank govde olmazsa olmazlardan..
sensor temizleme zaten hikaye,e olsun d200de hıc yok eşitler o konudada demekki..

pentax sarıymıs nıkonda kırmızı,sen kırmızı seviyorsun ben sarı..hem siz demiyormusunuz d200 ayarlarını yapınca profesyonelliğini gosteriyor yapmazsan gostermez dıye..e ozaman neden k10d default ayarlarda sarı veriyor diye balonu patladı ilan ettinizki..ayarlarını yaparsan o mukemmel kaliteye ulaşabilirsiniz..buda sizin lafınız hatırlatayım..

bunu itiraf etmek cok zor ama k10d amator bir makina,
ama d200den kaliteli fotograf veren amator bır makina..
enazından alanlar boyunlarına asıp hatıra fotografı cektirmek için kullanmıyor
haaa "pentaxcılar nerede hüüüüooooppp" diyenler pentax k10d inceleme topicine bakabilir..oraya fotograf eklemekle mesguller

#gaijin' tarafından 13.05.2007 03:01:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 03:00 - İp: 88.***.**0.20
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

peki+1

Tarih: 13 Mayıs 2007, 03:01 - İp: 88.***.**0.20
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

pentaxxxxxx ın yesil ve sarı renkli agirlikli fotografraf vermesi HÜSEYİN abinin bu konusu ile ilk kez dile getirilmedi daha once konusuldu ama bu kadar ustunde durulmamıstı bende defalarca dile getirmistim

Tarih: 13 Mayıs 2007, 03:11 - İp: 81.***.**3.140
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hmmm ne guzel oncedende konusulmuş..peki neden şimdi dillere dolandı??? buna cevap varmı??

Tarih: 13 Mayıs 2007, 03:14 - İp: 88.***.**0.20
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

HÜSEYİN abinin bu aralar yeni makine arayısına girmesi ile tabi k10d de alternatifleri arasında idi kendisi herkezin bildigi gibi stufyo fotografcısı onun icin renkler cok onemli herkezin bilgidi gibi bunun icin d80 i geri vermisti
pentaxx da boyle bir olayın aslı astarı varmı yokmu diye actigi bir konuydu hocam tartısma cıkartmak amaclı degildi yanii

Tarih: 13 Mayıs 2007, 03:19 - İp: 81.***.**3.140
murat-d80
murat-d80 (üye)

gaijin dostum nikon d200 profosyonel bir makinadır yarı profosyonel değil tam profosyonel orta format demişsin orta formad nedir bunu biliyomusun hasselblad h3d orta formattır bilmem anlatabildimmi gaijin

Tarih: 13 Mayıs 2007, 03:20 - İp: 85.***.**7.197