kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

murat abi k10d nin sensoruu gres yagına bile dayanıklı
onlar toz degil kus dur kus

Tarih: 12 Mayıs 2007, 19:47 - İp: 81.***.**3.140
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ya ben bu gres yağı meselesini hakkaten anlamadım. Makinenin içinde sensöre kese atma tertibatımı var diye sormuştum ama K10d forumunda ama cevabını bulamadım şimdi.

Hiç sensöre gres yağı sürüp deneyen oldumu ?

Tarih: 12 Mayıs 2007, 20:01 - İp: 85.***.**1.211
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Gres yağı abartılı olmuş tabi.Ama asıl bahsedilen sensor temizleme, sensörün titremesi değil orada.Sensör üzeri özel bir maddeyle kaplanmış.Pentax nanoteknolojiyle üretmiş bu kaplamayı.Yapışmaları falan minimuma indirgiyormuş bu kaplama.Benim makinemde de bütün acemiliğime rağmen henüz toz tespit etmedim.Objektif çıkarıp takıyorum sürekli ama olmadı hiç.Belki şansıma girmemiştir o sırada.

Tarih: 12 Mayıs 2007, 20:12 - İp: 88.***.**6.158
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ilker abi nikon d200'de sensör temizleme özelliğ yok ama sensörde en ufak bir toz yok zaten makina tank gibi okadar lens değiştirdim ama sensör tertemiz

Tarih: 12 Mayıs 2007, 20:13 - İp: 85.***.**7.197
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bide toz öeneme ilgili örnekler mi yuklesem ne. Sanki pentax fotoları gözüme tozlu topraklı gözükmeye başladı.

Tarih: 12 Mayıs 2007, 21:03 - İp: 88.***.**9.110
murat-d80
murat-d80 (üye)

kontras gerçekten güzel olur zaten senin bu yüklediğin fotoğraflardan sonra pentax'ın olmayan karizması yerlerde bide tozunu toprağını görelim bence güzel olur kontras uğur dündar araştırmacı gazetecilikde eline su dökemez bunu bilmeni isterim ben sonuna kadar arkandayım dostum

istersen güçlerimizi birleştirebiliriz dostum bir nevi koalisyon teklifinde bulunuorum sana ama kapat gel dersen asla kapatmam yoksa tek başıma mı gireyim

Tarih: 12 Mayıs 2007, 21:23 - İp: 85.***.**7.197
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

benim meslegim asıl gazetecilik murat .. Bak bunu sen anlamışın.

Bilmiyorum sanki fırtına öncesi sessizlik yasıyor forum. Birileri fena biseyler yazacak ama hadi hayırlısı. Sanırım su anda yogun arastırmalar var o cephede. ÇÜnkü neden renkler bende merak ediyorum dogrusu..

Şayet renkler ayarlarla duzeltiliyorsa bende alıcam bir tane. Kendime değil canım. 6 yasındaki yigenim.. oynasın.

Tarih: 12 Mayıs 2007, 21:32 - İp: 88.***.**9.110
murat-d80
murat-d80 (üye)

kontras heykeli dikilecek adamsın bu fırtına öncesi sessizlik sanırım pentakslarını satıyolar nikon canon ve diğer makinalara geçiş var onlarda anladılar pentax ile reklam katolog vs çekimler olacak iş değil düşünsene dostum ünlü bir manken yada sanatçı sence pentax'a poz verirmi pentax'cı arkadaşlar kusura bakmasın ama ben pentax k10d ile vesikalık fotoğraf bile çektirmem

6 yaşındaki yiğenin için güzel bir oyuncak güzel seçim ama ona okadar para verme bence aynı çekim kalitesine sahip cep telefonları var yine tabi sen bilirsin

Tarih: 12 Mayıs 2007, 21:45 - İp: 85.***.**7.197
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

zeiss optikli nokialardan alın bir tane

Tarih: 12 Mayıs 2007, 21:51 - İp: 81.***.**3.140
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

yahu murat.. Sabah fufuli abi akşamda sen guldurdun beni. Allah'da seni guldursun.. hahahah

ama ben pentax k10d ile vesikalık fotoğraf bile çektirmem

Tarih: 12 Mayıs 2007, 21:55 - İp: 88.***.**9.110