Fotoğrafçılık Forumları
K10d Nin Renkleri
Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.
Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.
İyi seyirler
#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.
itiraflar devam ediyo yeni istifalar kapıda pentax'ın meclisteki sandalye sayısı giderek düşüyo neler oluyo yoksa pentax k10d balondu ve balon patladımı kontras dostum kaldırma yahu kararsızlar var daha
Tüh kaldırmış
altas kardeşim koydum sessiz kaldılar haklısın onların istediği gibi koyamadım demek
Evet W/B butonu yok.Otomatik ayarlama da sağlıklı değil.Eleştiri bu noktalardan geliyorsa kesinlikle katılıyorum.Öte yandan benim bu otomatik ayarlarla aram pek iyi değil.Aldığımdan bu yana manuel çektim fotoğrafları.Bir iki defa oto modları denemeye çalıştım ama güzel olmadı, beceremedim yani.Renkler konusunda tezim şu.Konventorün yaptığı çevrim işlemi darboğaz oluşturuyor.Makine yeni 16bit raw standardına göre geliştirilmiş ama henüz 12bit çıktılar sunabiliyor(firmware ile 16bit olacakmış sonra).Bence bu çevrim esnasın bahsettiğiniz noktalarda renk sapması olabilir.Kendi çekimlerim hep deneme ve öğrenme amaçlı çekimler oldu şu ana kadar.Çok güzel fotoğraflar çekemedim ama bahsettiğiniz kadar göze batan bir renk sapması da olmadı.Stüdyo ortamında usta eller tarafından denenmesi lazım sanırım.Ama varsa bu olay bahsettiğim dönüşüm işleminden olabilir.Çünkü sensör nikonlarda da bunda da aynı sensör.Olay yazılımsal.Yazılımda hata varsa o da Pentax'ın hatasıdır.Ama düzeltilemez bir hata değildir.
Üyeliği iptal edilmiştir.
fufuli hocm sen pentax k10d i mi inceliyorsun?
cok objektıf bır ınceleme olacagına emınım
herkes guvenebilir...
topik amacından iyice sapmış..parası olanın konuştuğu bir topik olmuş..marka hastası arkadaşlar elinizdeki o güzel makineler ile ne diye şu güzelim bahar aylarını pc başında marka savunuculuğu ile geçiriyorsunuz ki..
Benim maddi imkanım olsaydı d200 alırdım.Ve d80 e vereceğim o kadar farka bence değmez.. çöpe gider..Neyse profesyınel olarak düşünenler K10d almasın.Ben amatörüm
ünal abi zaten o makina ile katolog reklam fotosumu çekilir lalelideki ruslara özel bir çlışma olabilir belki ama ondan öteye gidilmez zaten makina amatör makina nikon d200 gibi profosyonel değilki katolog reklam fotoğrafı çekilsin bak abi nikon d70 ile çekilir hemde süper olur ama pentax k10d ile olmaz abi olmuşunuda gördük hiç iç açıcı değidi.
Yurtdışında idim geldim Bolu ya gittim
anca fırsat buldum...yazmaya
Pentax çı değilim...
Nikoncu da değilim..
Canoncu yada sony ci yada hede ci veyahut hödöcü hiç değilim...
canon Almıştım..350D,,, çünkü en uygunu o idi ben alırken...kampanya vardı baterty grip ile veriyolardı...taksit maksit derken aldım...evlenirken sattım paraya ihtiyacım olduğu için...
Her makinayı yakından takip ederim...her markanın belirli özellikleri vardır...
eksikler artılar vs. ler, Canon'da ki USM tüm spor muhabirleri tarafından çok beğenilir...Tüm spor karşılaşmalarında ve özellikle tenis maçlarında... kenarda bembeyaz L serisi USM canon objektifli aletler görürüz
Nikon Multi Segment ölçümü ile bence pozlamanın kralıdır...
Canondaki Genel Ölçüm nikon kadar başarılı değildir...
Şimdi bütün bunları aklımızda tutarak
makinları teker teker inceleyeceğimize..neden bu marka fanatikliği...
ne oluyor bu siteye...
Pentaxçılar nikoncular canoncular...Mecliste bile bu kadar parti yok yaw...
Kontrast nerde kalibre ettiğini bilemediğim gözleri ile (kendisi buna PRO göz diyor)pentaxda ki renk tonlarının sorunlu olduğunu sölemiş....Ki yine kendisi D80 ninde renklerini beğenmemişti...(PRO GÖZ PROOOO) yakında ÇBS tarafından ayda 75.000 USD maaşla işe alınacak
Millet bağırıyor hööö huuu pentaxçılar nerdesiniz diye...
ha sustunuz dimi felam...
uzağa mı işemeye çalışıyoruz Dostlar
birilerinede gün doğmuş WB düğmesinden bahsediyor hiç güleceğim yoktu
Ben en sonunda bu forumda hergün konuşmanın, hergün yazıları deli gibi takip etmenin boş iş olduğunu anladım. Sadece fufulinin yazılarını takip edeceğim o kadar
İlgili olabilecek konular
-
Canlı Yayın: Enine Boyuna Nft Ve Fotoğraf İlişkisi
30 Oca. 2022, 11:23 miratcenk
0131230 Oca. 2022, 11:23
miratcenk -
Fırça Ve Silginin Aynı Anda Çalışması
23 Haz. 2020, 20:00 lenacrystllz
0147323 Haz. 2020, 20:01
lenacrystllz -
Borsa Nasıl Oynanır? En Kısa Yoldan Öğrenin!
28 Kas. 2017, 15:21 fotoakar
5209505 Şub. 2020, 14:49
fotojenikkiz -
-
Lightworks Geçiş Efektlerinin Kullanılması
14 Kas. 2018, 02:39 prodersler
0283714 Kas. 2018, 02:39
prodersler -
Kaç Eşin Boynu Bükük Annenin Bağrı Yanık
03 Nis. 2018, 11:41 orhanafacan
2159807 Kas. 2018, 18:03
aniyakalayin -