kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Ben d200 prof diil demedim ki hiç bi yerde...D200 neyse k10 d de odur demek istedim...

Tarih: 13 Mayıs 2007, 04:07 - İp: 88.***.**2.150
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

canbasri tamam düşüncene saygım var ama yanlış düşünüyosun nasıl olur arkadaşım nikon d200 neyse pentax k10d aynı olur bu mantıklımı sence yani porshe ile doğan marka araba birmi

Tarih: 13 Mayıs 2007, 04:16 - İp: 85.***.**7.197
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Oo sabahlamışınız. Kan govdeyi götürmüş

Neyse konumuza dönelim. KOnumuza dönmeden önce, neden k10d renkleri ile ilgili açıklamalar b -taa ilk baştan beri- bu konu altında değilde farklı konular açılarak yapılıyor.

Daha sonraa topik kirliliğinden bahsediliyor. Kızım sana mı inanyım gözüm sana mı inanyım. Benim icin referansım gözlerimdir.

BUndan sonra hic bir makinanın test sonuclarına bakıp makina almicamı soylemiştim. Çünkü testler ve şemalar çok görece sonuçlar veriyor. BU yuzden şemalar ve çizelgeler benim algılarım dışında şu anda.

Şimdi K10d kullanıpta evet makinamda sarı ve yeşil hakim rengi var diyen arkadaşlar varken bazıları da böyle bişey olmamalı şeklinde acıklamalar yapıyor.

Eger fotografta görmeyi istediğim en son hakim renk olan yeşil yoksa bu makinadan alayım. Evet yok alabilirsin kontrast diyorsanız alıcam.

Dunessa. Bırak şu politik sözcükleri. Politik sözler daha cok akıl karıştırcı farkındaysan. Yani d80 iyidir a100 iyidir k10d iyidir. Bazı farklılıkları vardır vs.

BU mantıga göre her makina aynıdır. Marka ve model farkı da önemsiz. O halde bu forumlar bu tartışmalar hangi ihtiyaclardan dolayı ortaya cıkıyor.

Tamamen zevkler ve ihityaclar. Bana zevkime ve ihtiyaclarıma hitap etmeyen bir makinayı almamı söyleyemessiniz.

İstanbuldan uzakta dolgumuz icin mecburen çekilmiş ham fotograflara filan bakıp bazı cıkarımlar yapmaya calsıyoruz. Kayseri'de henuz kimsede pentax görmedigim icin alıp çekemedim daha. Makina cıkalı bayaa oldu sanırım. Ama ben daha gormedim buralarda.

Bir de şu var tabi. Dokunamdıgın makina hakkında yorum yapma. Neden yapmayım. O halde herkes kendisi çeksin kendisi yorumlasın. Kendi kendine gelin güvey olsunlar. Hani olanlar var da o yuzden soyluyorum.

MUrat ve fufuli benim sevdiğim insalardır. Hatta muratla daha once tatlı-sert muhabbetimiz bil olmuştur. D80 ve d200 ile ilgili forumlarda.

konunun bazı yerlerinde geyik muhabbeti yapmamız bu topiğin gecerliliğine hicbir şekilde etki etmez. Ban soyleyin hangi konuda az da olsa geyik yapılmıyor ki??? HEpsinde yapılıyor. Yapılmasıda gayet doğal. Cunku 2 senedir burda herkesle tanışmısım surekli konusuyoruz. Onlarla dslr forumunda konusurken daha önce hic gormemiş gibi asık suratlı mı konusayım.

Bri cay bahcesinde konusyor gibi konusurum ben. Yazılarımı isteyen kaale alır isteyen almaz.

Şu ana kadar sadece gözlemlerime dayanarak söylediklerim var. Sadece şematik gostergeler bilimsel değil aynı zaman da gözlemde bir bilimsel süreçtir.

Son olarak .

kızım sana mı inanyım gözüm sana mı inanayım..

Tarih: 13 Mayıs 2007, 10:08 - İp: 88.***.**9.119
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gaijin dostum nikon d200 profosyonel bir makinadır yarı profosyonel değil tam profosyonel orta format demişsin orta formad nedir bunu biliyomusun hasselblad h3d orta formattır bilmem anlatabildimmi gaijin

sen degilmisin ben denedim hasselbladla arada oyle ahım sahım bir fark gormedim diyen????
ozaman d200 orta format bir makina işte..baksana arada fark yok kalite olarak..

altas:

HÜSEYİN abinin bu aralar yeni makine arayısına girmesi ile tabi k10d de alternatifleri arasında idi kendisi herkezin bildigi gibi stufyo fotografcısı onun icin renkler cok onemli herkezin bilgidi gibi bunun icin d80 i geri vermisti
pentaxx da boyle bir olayın aslı astarı varmı yokmu diye actigi bir konuydu hocam tartısma cıkartmak amaclı degildi yanii

ben topicin acılma amacı nedir diye sormadım amacını kontrast gayet net sekilde acıkladı zaten..benım sorum su neden şimdiye kadar ciddiye alınmadı yada lafı gecmedi bu sarılıgın yeşilliğinde kontrast soyleyınce agızlara sakız oldu?? ben soyleyeyım konuyu acan kontrast oldugu için...
şimdi kontrastı, "işte tarafsız bır gozde k10d yaramaz dıyor" dıye övenler tersini soylese ses cıkarmayacak hatta ve sadece nıkon bu makinaların şahı savunmasını yapacaklardı..kontrastada tarafsızlık madalyası degil,reklamlarla gozu boyanmıs masum koylu payesi takacaklardı..gerci artık yapcaklardı etceklerdi demeye gerek yok yapcaktınız etcektiniz demek gerek

#gaijin' tarafından 13.05.2007 13:59:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 13:24 - İp: 88.***.**7.124
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

''canbasri tamam düşüncene saygım var ama yanlış düşünüyosun nasıl olur arkadaşım nikon d200 neyse pentax k10d aynı olur bu mantıklımı sence yani porshe ile doğan marka araba birmi ''

Ya tamam işte bende onu merak ediyorum biri beni aydınlatsın bu forumda lütfen d200 ün prof k10d nin giriş seviyesi olmasının (veya herneyse) sadece spor araba benzetmelerinden öte bir açıklaması olmalı.Çocuk gibi körleme iddalaşarak kimseye bişey anlatamayız..d200 ün k10 d ile farklı sınıf olduğunu söylüyorsunuz evet..Neden??Bende bunu sordum haklı olarak ve merak ederek...Daha büyük diyemi??2 fps daha hızlı diyemi?Yoksa nikon yazıyor diyemi?Bunların dışında bişey varsa onu öğrenmek istedim..

#canbasri' tarafından 13.05.2007 13:46:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mayıs 2007, 13:44 - İp: 88.***.**4.183
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bir k10d fotografı.. Sizce de herşey apaçık ortada değilmi ne dersiniz

Tarih: 13 Mayıs 2007, 14:29 - İp: 88.***.**9.119
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 13 Mayıs 2007, 14:34 - İp: 88.***.**9.119
kontrast
kontrast (üye)