Fotoğrafçılık Forumları
K10d Nin Renkleri
Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.
Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.
İyi seyirler
#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.
Ben bu başlığı takip ediyorum acaba gerçekten dişe dokunur birşeyler çıkacak mı diye.Öğrenebileceğim herşeyi öğrenmek isterim makinem hakkında.Ama şu ana kadar marka fanatiği ifadeler dışında pek birşey göremedim.White balance ayarı otomatik yerine manuel yapılırsa fotoğraflarda hiçbir problem olmuyor.Sanırım Pentax kullananlar çok büyük bir keyif aldıkları makineleriyle şakır şakır fotoğraf çekmekten buraya cevap yazmaya gelemiyorlar.Ben de araştırma, bilgi toplama işi bitince aynı şeyi yapacağım.Bütünüyle tarafsız olduğuma inanabilirsiniz.Daha düne kadar Pentax makinem yoktu.Yarın Nikon yada Canon bu fiyata bu kaliteyi veren bir makine çıkarsın onu alırım.Bu gün için farklı markaları tercih edenlere de bir lafım yok.Bu tamamen kişisel tercihlerle ve maddi durumla alakalı.Kimsenin aldığı makineye laf edip, alanlara keriz yakıştırması da yapmam.Bunlar çocukca ve komik hareketler.
Üyeliği iptal edilmiştir.
altas pentax'cılar tatile çıktı herhalde yada toplu bir istifa var eskiden olsa şimdiye burda olurlardı ben biliyom onların ince noktalarını nikon'dan bir foto yükleyelim bak nasıl geliyolar
Üyeliği iptal edilmiştir.
ulyses dostum bu kaliteye nikon yada canon çıkarsın alırım demişsin iyide canonda ve nkonda bu fiayata bu kalitede hatta çok daha kalitelisi var mesela nikon d70 mesela nikon d40 mesela nikon d80 canon eos 350d canon 400d bunlar dururken ne gerek var pentax k10d'ye yoksa sen fiyat araştırması yapmadanmı aldın diğer makinaların fiyatını sormadan gözün kapalımı aldın yazık parana dostum
yukledinde ne oldu murat abi sustu herkez
bu konuyu huseyin abini acma amaci zaten pentax cıları harekete gecirip onlardan ne oluyor ne bitiyor diye yorumlar almaktı ama cogu kisi isi makaraya vurdu neden acaba
netlik iyi imiş nikon 24/85 ile çekde gör netliği nikon 60 mm ile çekte gör 105 mm ile çekte netliği gör adam 18/70 dx lensle macro çekim yapıyo sonra nikon kötü diyo ya bu işi bilmiyosun ya bizle dalga geçiyosun
Hayır haftalarca araştırdım almadan önce.Ve aldıktan sonra gördüm bu siteyide.Başlangıçta yoğun bir şekilde Pentax reklamı yapıldığını düşündüm burada.Belki de doğrudur, ama almamda sebep bu site değildir.Bahsettiğiniz makinelerin fotoğraflarını bütün incelemelerini araştırdım internette.Fotoğraflar genel olarak zaten belli bir kalitenin üzerindeydi.Ama yıllarca kalitesini beğenmediği için dijitale geçmemiş birisi olarak beni tatmin etmedi.Sadece Canon 350d, 400d nin fotoğrafları çok hoşuma gitti.Ancak onlarda da body kalitesi, kit lens ve ödenen paraya karşılık sunulanlar pek parlak gelmedi.Pentaxda beni en çok etkileyen, detaylı ve doğal görüntüler verebilmesiydi(hala analog makinelerin çok gerisinde olduğunu düşünüyorum).Nikon'a gelince, çok parlak renkler sunuyor gibi geldi bana.Ve görüntüler ben dijitalim diye bağırıyorlar sanki.Bu tamamen benim kişisel zevkimle vardığım bir sonuç.Otoriteler tarafından daha iyi olduğu düşünülebilir, doğru da olabilir.Ama ben sevmedim, bitti.
aradaşlar konu baslıgındaki karşılştırma fotsnu kaldırıyorum artık. Herkes dediğim renkleri gormek adına çekilmiş benzer k10d fotograflarına bakabilir. Sanırım ben derdimi anlatabildim.
ulyses..
Manuel WB ile kısmen dogru renkler alınabilir. Ama bir makinanın auto değerlerininde optiumum olması gerekir. Nikon -canon doğru ölçüm yapabilmek adına bi dunya ar-ge yapıyor. Bunu da basarıyorda.
WB her zaman icin manuel girilemeyebilir. Statik cekimler icin vakit olabilir ama dinamik cekimler icin WB surekli ayarlanamyabilir. Kaldıki ben bu sorunun WB oldugunu dusunmuyorum.
ÜStelik k10d de bildigim kadrıyla WB butonu yok. Menunun icine girip ayarlama yapmak gerekiyor.
İlgili olabilecek konular
-
Canlı Yayın: Enine Boyuna Nft Ve Fotoğraf İlişkisi
30 Oca. 2022, 11:23 miratcenk
0131230 Oca. 2022, 11:23
miratcenk -
Fırça Ve Silginin Aynı Anda Çalışması
23 Haz. 2020, 20:00 lenacrystllz
0147323 Haz. 2020, 20:01
lenacrystllz -
Borsa Nasıl Oynanır? En Kısa Yoldan Öğrenin!
28 Kas. 2017, 15:21 fotoakar
5209505 Şub. 2020, 14:49
fotojenikkiz -
-
Lightworks Geçiş Efektlerinin Kullanılması
14 Kas. 2018, 02:39 prodersler
0283714 Kas. 2018, 02:39
prodersler -
Kaç Eşin Boynu Bükük Annenin Bağrı Yanık
03 Nis. 2018, 11:41 orhanafacan
2159807 Kas. 2018, 18:03
aniyakalayin -