Fotoğrafçılık Forumları
K10d Nin Renkleri
Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.
Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.
İyi seyirler
#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.
d200 müş zaten bu fotoyu gördükten sonra vermiş mimar abimiz...
abi ben daha ne diyeyimki. Sanırım bazı pro gözlerin bakması gerekiyor.
roko nasıl bilmessin negroları. Abi sizde hic goz nizam yokmu ya.
Mimarca gıcıklıgına koymus o fotografı. BU arada bende r1 imi sattım. Satış destek olarak bana yardımcı olan erhana sevgilerimi sunarım.
1000 ytl ye sattım. Baharda makinasız kaldım.
Eger makinasını satmak isteyen olursa a100 1000 ytl ye alırım. Pentax ise 200 ytl ye alırım.
Kontrast D200 düşünüyormusun ? Yada D200 görünümlü D70 ?
kontras sinir yok hocam
ben kendim negroda olsam iki fotoğraf arasında bir karşılaştırma yapmak doğru olur mu yahu yapma yahu..
güneşli hava puslu hava sabah güneşi öğlen güneşi ışık açısı zart zurt.. bi ton şey farklı..
koy aynı açıdan aynı ortamda aynı kadrajda iki foto
biri pentax olsun biri nikon olsun.. istediği ayarda ne olursa olsun ikisini karşılaştıralım bu daha iyi şu daha sadık falan diye..
adam zaten istifa etti siteyi bıraktı mintaxın renkleri yüzünden daha ne istiyorsun anlamadım ki.. forum mu kapansın..
bence artık bırakalım bu ten rengi mevzusunu iyiden iyiye poka sarıyor mesele
sabah aksam ogle ikindi gunesli ya da kapalı yagmurlu ya da karlı gordugum butun fotograflarda aynı renk sorunu devam ediyor pentax icin
herhalde renk ayarını sarı tenli çinlilere gore yapmışlar
Hüseyin eğer A100 almak istiyorsan sana özel karsız satiş yapabilirim. makine bizim toptancı stoklarında var (Penta) fiyatı 1126 YTL + KDV : 1328 YTL Sony Euroasia garantili, hede, hödö - kredi kartına 4 taksit falan da oluyo galiba.
Başka arkadaşlar lutfen teklif getirmesin Hüzeyin'e özel bir durumdur. Pazarbey'e de bu kıyağı yapmayı düşünüyodum ama o pentaxcı oldu
bu mevsimde makinesiz kalınırmı yaww
okyanus.. d200 düşünüyorum elbette
Murtsen fiyat güzel gozukuyor. Body fiyatı değil mi? AMa bilmiyorum yeni bi maceraya ne kadar hazırlıklıyım . Biraz dusuneyim ben
Rokomet. Bazı kaarşılaştırmlar hassas ayarların fotograf uzerindeki etkisini ogrenmek adına yapılabilir. Ama bu kadar bariz gozuken birşey icin hala neden karşılaştırma istersin. Yeterince karşılaştırma değil mi.
Ayrıca sanırım o fotograf Hüsnü atasoyun fotografı. Yani kensidisiyle hemen hemen aynı zaman diliminde aynı cografyadaydık. Onunda bahsettgi bisey vardı. Kum fırtınasından kaynaklı softer etkisi. Aynı seyi bende yasadım. Güneş yarım yamalk gozukuyordu. Ayrıca afirkada ic kesimlerde iklim uzun zaman dilimlerinde hep aynıdır. Değişmez.
Sen şimdi ilk afrika fotografında sarı tonların fotografı yiyip bitirdiğini gormuyormusun?
Ben görüyorum
Ama makineden mi yoksa çeken kişinin renk zevkinden mi kaynaklı bilemiyorum.
Nasıl desem, haddinden fazla canlı renkler, pek çoklarına iyi güzel gözükebiliyor ama bu renkler çiğ renkler aslında, biraz pişmesi gerçek renge dönmesi gerek derim....
Hüseyin, bu Body + 18-70 kit lens fiyatı...
Sen bilirsin valla dostluk adına bir jest yapmak isterim
İlgili olabilecek konular
-
Canlı Yayın: Enine Boyuna Nft Ve Fotoğraf İlişkisi
30 Oca. 2022, 11:23 miratcenk
0131230 Oca. 2022, 11:23
miratcenk -
Fırça Ve Silginin Aynı Anda Çalışması
23 Haz. 2020, 20:00 lenacrystllz
0147323 Haz. 2020, 20:01
lenacrystllz -
Borsa Nasıl Oynanır? En Kısa Yoldan Öğrenin!
28 Kas. 2017, 15:21 fotoakar
5209505 Şub. 2020, 14:49
fotojenikkiz -
-
Lightworks Geçiş Efektlerinin Kullanılması
14 Kas. 2018, 02:39 prodersler
0283714 Kas. 2018, 02:39
prodersler -
Kaç Eşin Boynu Bükük Annenin Bağrı Yanık
03 Nis. 2018, 11:41 orhanafacan
2159807 Kas. 2018, 18:03
aniyakalayin -