kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

evet huseyin abi duzeltme yaptigin fotograflarda durum asikar
duzeltme yaptigin daha iyi normali sarıı tonların hukmunde ezilmis gitmis

Tarih: 9 Mayıs 2007, 18:10 - İp: 81.***.**7.146
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

kontra tartışmanın yönü poşotopa, poşotop bilgisine ve komutlarına doğru kaymaz dimi..
kayarsa üzülürüm cidden..bir markayı/modeli baz alarak yada bir yazılımı baz alarak doğrusu budur demek bi parca reklamcılık olur..

önemli not : "CMYK" da "Auto Color" yoktur. bu tarz işlerde CMYK çalışır. (Tabi uygun çevrim ile GCR-UCR). Neden RGB değilde CMYK derseniz, RGB çalışarak CMYK scala dışında bir ton elde ettiğniz.. baskıya göndereceğiniz işin sonu mutlak hüsran olur falan filan bu konu cidden uzun ve karmaşık yav..

Tarih: 9 Mayıs 2007, 18:19 - İp: 85.***.**0.130
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

rokomet benim oyle bir amacım yok. Yani konuyu ps ye aktarmak gibi bir niyetim yok. Ben kendi gözlerimle bazı seyleri goruyorum zaten.

Ordaki işlem tavsiyem ps ye yabancı olanlar icin pratik bir yöntem.

bu arada rokomet tüketici sınıfı fotografcılıkta CMYK modu hicbir aşamada kullanılmaz. Ancak matbaa baskıları icin gecerlidir.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 18:43 - İp: 88.***.**7.162
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

(Allah... iste mis gibi bi kapışma, dişime göre rakip, kendi alanımda bir branşş yemede yanında yat.. kontra sıkı dur geliyorum)

Kontrast gözlerimle görüyorum derken aslında sadece fotoğrafı yada monitörde görüntüyü görüyorsun.. o ortamda bulunmadığın için bilmediğin ışık koşullarında çekilmiş bir fotoğrafın gerçe değerlerini yada renk tonunu sadece tahmin ediyor buna göre müdahalede bulunuyorsun. ben yanlıştır demiyorum. ama tek bir komuta bağlandığı zaman o komutun verileri baz alındığı zaman yanlış olur diyorum.
Komutu bir kenara bırakalım amaç "Hakim rengi azaltmaksa" bu bize detay kaybı yada renk sapması olarak yansıyabilir.
Fon olarak komple silme bir türk bayrağı kullanılsaydı yanlış sonuç verecekti.

RGB-CMYK kullanımında ise :
Evet ben fotoğraf stüdyolarında genel geçer hangi modun kullanıldığını bilmiyorum ama bildiğim birşey varki hiç bir baskı makinesi bize RGB scalasındaki renkleri veremez. Tüketici sınıfı fotoğrafçılıkta baskı önemli değildir dersen birşey diyemem. Tüketici sözkonusu fotoğrafa yada görüntüye diyelim sadece bilgisayar monitöründen yada DVD-VCD player'i ile bakıyorsa tamam RGB doğru mod...

Ben tüketiciyim ve aşşağıdaki fotoğraf-çalışmayı sana getirdim ve karta basmanı istedim.. (istersen hemen dene)
basabilir misin....
Renk scalasını özellikle koydum.. RGB/CMYK temsili
mankenin üzerindeki elbise tonlarınada dikkat..

şimdi bütün bu laf-ı güzaf ten rengi konusunda ne önem taşır ? örn. bir broş yada özel makyaj var.. ten rengini ayarlayım derken o broşun yada simli makyajın rengi uçabilir.

Aslında moda çekimlerinde özel makyaj malzemeside kullanılır. Heryerde bulunan makyaj malzemesinden farklıdır. (Teknik detaylı bilgim yok. Sadece böyle olduğunu duydum) Bazı fotoğrafçılar ise ten rengi ince çorap bile kullanıyor.. (bunu bilirsin ben bilmiyorum anlatırsan öğrenirim detayını).. Konuya göre ise birde polarize filrtre kullanılır.. bunlar benim fotoğrafçılık adına tam olarak bilmediğim kulaktan dolma bilgiler..

az daha unutuyordum.. tüketici sınıfıda olsa sıkıntı çıkartacak fotoğraf örneği

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:12 - İp: 85.***.**0.130
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

rokomet farkılaşıyor konu dikkat..

Konumuz Pentaxda gordugum renk sarı-yeşil agırlıklımıdır?? BU soruya cevap arıyoruz.

sen benim hakim rengi azaltma girişiminde bulundugumu dusunuyorsun. Ama yanlış kanaat. Ben hakim rengi arkadaşlara gosterdigim örnekte oldugu gibi azaltmam.

Benim gosterdigim yöntem tamamen hakim rengi görmek adına yapılan bir işlemdir.Aıto color ps de hic kullanılası bir özelliğe sahip dahildir. Ama gel görki bazı saptamalar yapmak icin cok iyi işe yarıyor.

CMYK baskı modu ve RGB renk baskı modunun farklılıgını biliyorum roko. RGB (ışık rengi) renginde gordugumuz bu denli canlı renkleri kagıta hic bir şekilde dokemeyiz.

Ama baskı konusnda ihtisas sahibi olan arkadaşlar neden RGB sisteminin dışına cıkılmadıgını açıklayabilir. Bu konu cunku benimde surekli kafamı karıştırır ozellikle bu termal baskı makinalarında. ŞEritler CMY renklerinden olusuyor. Ama çalışma mantıgı RGB. Matbaa baskı konusunda seninde benimde az cok bilgim var. Ama bu rgb olayına sanırım mete007 care olabilir.

Model cekimlerinde insan cekimlerinde kalıplaşmı ps yontemleri yoktur. Ecnektir. Yani color balance ile sunu yap demek olmaz. Selective colro-replace color-curves-levels vs vs bir cok ince yar yapılması gereken yer var.

Yani beni sıradan bir photoshopcu yaptın sende roko. Üzüldüm

Ama bu tür teknik konularda bir konu acılmış olsa. Orda da örnek çalışmalrı daha titiz yaparak farklı yontemler öğrenmiş olurduk.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:37 - İp: 88.***.**7.162
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

üzülme yau.. dur şimdi tam dişime göre bi kapışma buldum derken...

şu fotoğrafik baskı konusunu ve tekniğini mete007 ye bir topikte sormuştum ama yanıt alamadım. sanırım görmedi. (yada gördü meslek sırrı diyip arkasını döndü

konu pentaxın renkleriydi ama kaya kaya buraya geldi.. ben ilk yazdığım detaylı mesajdada biraz bu noktaya değindim.. özellikle ten rengi çok görece olunca, pentax mühendisleri AWB ayarlarını (yada başka ayarlarını) kendi göreceliklerine göre yapmış olabilirler. Bu topiğe yüklenen pentax fotolarının genelinde de bende bir sarılık teşhisi koydum. Çoğuda awb sanırım.. ama adnan abinin çektiklerinde öyle bariz bir sararma yok.. sanırım doğru ayar, doğru ışık mevzusundan ibaret.. geri kalan detay renk ayarı ise fotoğrafa yada monitöre göre yapılmaz.. amatör olarak ise zevke kalmış yapan yapar aslında. Bu konuda dediğin gibi bi inceleme yada tutorial hazırlamak lazım. ben şu photodiskin web sitesinde bir animasyon gördüm.. zaten bildiğim birşeydi ama şu gri konusunu iyi anlatıyordu. ha birde siyah beyazda insan teni %18 black (gri) bir tona yakındır diye biliyorum.. bu photodick falanda %18 mi...

diğer fotoğrafçılık olaylarına pek girmemişsin..
hakkat niye bu çekimlerde polarize kullanmadı ki adnan hocam.. (böyle hitap etmek de bir tuhaf oluyor.. bizde müritleriyiz sanki)
dur ben bunu kendi topiğinde bir sorayım...

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:51 - İp: 85.***.**0.130
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

rkomet diger fotografcılık unsurları dedigin WB artı %18 gri kart vs daha once cok konusuldu. Onları sanırım burda yazı yazan arkadaşlar biliyordur.

Zaten böyle bisey olsa. Ben soyle derdim. AWB kaynaklı bir sorun var derdim. Yada ışıksal bir sorun var derdim.

Cıktım R1 için sunu dedm. AWB si çok kötü.
d80 için şunu dedim. Kırmızı renklerde problem var.
Pentax icinde bugun bunu dedim.

Pişmanmıyım değilim. Peki bekarmıyım evet bekarım.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 21:46 - İp: 88.***.**7.162
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

http://img508.imageshack.us/my.php?image=dsc00314sy8.jpg

#merhaz' tarafından 09.05.2007 22:00:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 21:55 - İp: 88.***.**1.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Resim gözükmüyor merhaz, ben yükleyeyim senin yüklediğini

Tarih: 9 Mayıs 2007, 22:00 - İp: 88.***.**1.160
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

hakan bir türlü bu fotografları yüklemeyi öğrenemedim gitti
gelelim konumuza yukarıdaki fotograf benim sony a100 ile çekilmiştir.fotografta küçültme dışında hiçbir müdahale yoktur.hüseyin kardeşimde aynı mankenin fotografını pentax k10d ile çekmiş(13.cü sayfada)
baştan söyleyeyim.benim herhangi bir markayı savunma gibi bir saplantım hiç yoktur.makinaların teknik ve teorik tarafları beni hiç ilgilendirmez.beni ilgilendiren tek yönleri çektiğim fotograflarda keskinlik ve en önemlisi renklerin gerçeğe yakın olmalarıdır..
pentax k10d keskinlik konusunda oldukça başarılı bir makinadır.fakat verdiği renklerde o kadar başarılı olduğunu ben düşünmüyorum.benim 4 bilgisayarım var.biri sony marka dizüstü,diğerleride iki tane lcd ve bir tanede cam ekrandan oluşan mönitörlerden oluşmaktadır..bu monitörlerin hepsinden pentax k10d nin fotograflarını inceledim ve incelemeye devam ediyorum..
benim gördüğüm sonuç k10d nin verdiği renklerde sarımsı,yeşilimsi ve grimsi renklerin ağır bastığıdır..
gerek bizim sitemizde olsun ve gerekse diğer sitelerde olsun istediğiniz k10d fotografına bakabilir ve inceleyebilirsiniz..hüseyine katılıyorum..

Tarih: 9 Mayıs 2007, 22:18 - İp: 88.***.**1.57