kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kontrast bu son eklediğin iki fotoğraf; soldaki ne, sağdaki ne ? Sen mi müdahalede bulundun ?

Gerçi ortada ten diye birşey kalmamış. K10D ten rengini doğru vermesede fondöten rengini doğru verir demeyemi getirmek istiyorsun lafı ??

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:18 - İp: 85.***.**5.61
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ilki adnan abinin cektigi fotograf. Digerinide ben pc de yaptım yine

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:21 - İp: 88.***.**7.162
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Hüseyin bu konu hayali bir fotoğraf ile açılmıştı.
Bu hayali fotoğrafa bakıp yazılan yazılarında bence hiç bir anlamı yok.

Topiğin başındaki D70 fotoğrafı altında K10D nin renklerini konuşmak mı doğru,benim yüklediğim gerçek K10D nin özenle çekilmiş fotoğrafları altındamı.Ben senin topiğine bu fotoğrafları yüklese idim bir sayfa sonra fotoğraflar geride kalacak yine D70S in fotoğrafına bakıp yorum yapanların yazdıklarına göre değerlendirme yapılacaktı.O yüzden gerçek K10D fotoğrafları ve doğru ayar ile çekilmiş örneklerine bakılarak yorum yapılsın diye yeni bir başlık açtım yanlış anlama.

Fotoğrafların Jpeg çekilmesi ise mümkün değil.Ben sadece raw çekerim.Elimdeki makinayla şimdiye kadar belki 7-8 bin kare fotoğraf çektim bunların içinden Jpeg olan herhalde 5-10 dan fazla değildir.

Zaten jpeg i tercih edecek olsam compak bir makinada aynı işi görürdü.K10D ye ne gerek var.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:23 - İp: 88.***.**4.18
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

şahsen benim bilgi düzeyim, fotoğraflardaki renkleri profesyonel olarak yorumluyacak düzeyde değildir. bu konuda ancak sıradan bir insanın gözüyle ve beğenisiyle yorum yapabilirim. söylediklerimi de bu açıdan değerlendireceğinizi umuyorum. sormak istediğim şey bir ten renginin orjinaline ne kadar yakın olup olmadığının fotoğraftan nasıl anlaşılabileceği? bence böyle bir karşılaştırma yapabilmek için çekilen fotoğrafın yanında çekime konu olan kişinin kendisinin de bulunması gerekir. niye derseniz, benim bildiğim kadarıyla dünya üzerinde, ten rengi diye standart tek bir renk yoktur. her insanın ten rengi bir diğerinden farklıdır. simsiyah olanı da vardır, ölü gibi bembeyaz olanı da. vs.vs dolayısı ile olmayan bir rengi de katalogtan bakar gibi nasıl karşılaştırabiliriz ki? ancak çektiğiniz kişiyi yanınıza alıp bakabilirsiniz.
bu arada kontrast, son yüklediğin fotolar arasında bence sağdaki yani orjinali bir insan tenine daha çok benziyor. soldaki ps müdaheleli olan bana fazla donuk beyaz geldi. yani tam anlamıyla makyajlı gibi. ben kişilerde biraz daha kahverengimsi, sıcak tonlar beğeniyorum. tabi bu benim zevkim.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:32 - İp: 81.***.**7.88
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

adnan abi. Belki dediginde haklısın insanların kararını etkileyici izahatlerden kaçınmak gerekir.

Ben ps de istedigim rengi alabilen biriyim. Hangi makinayla çekilmiş olursa olsun. Aslında benim icin hic problem değil. Ama işte takıntı bu. Bende bu yuzden 3.göz olarak nitelendirdiğim diger arkadaşların objektif fikirlerine actım bu konuyu. Belkide ben yanılıyorumdur. Neticede goruslerini bildirecek arkadaşlarla optimum bir sonuc çıkaracagımızı dusunuyorum.

En iyi makinaların bile kimi sorunları sayfalar dolusu yazılarla tartışılmaktadır. Pentaz kullanıcısı arkadaşlarlada tartışabiirz dogruyu buluruz.

KOnu başlıgındaki devşirme fotografın altındaki diğer fotograf daha devşirme duruyor ama. Ben yine esnek yorumlamışım.

Hepde ayı şeyleri soylemek istemiyorum. BAska arkadaşlarda fikirlerini belirtirse sevinirm..

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:33 - İp: 88.***.**7.162
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

melrock.

İnsan ten rengi elbette birbirine benzemez. Kırmızı ve sarının tonları agırlıklı olarak beynimizde yer eder. Bir insan esmer olabilir. Bir insan sarışın olabilir. Kumral olabilir ama yeşil olamaz.

Yukarda sanırım sag ve soldaki fotoları karıştırdın. Sagdaki mudahale edilmiş fotograf. Ordaki karşılaştırmada ten rengine bakmanıza gerek yok. Sac ve perde rengine baksanızda olur.

Şunu mu demeliyiz. Pentaxta hakim renk yoktur. ???

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:42 - İp: 88.***.**7.162
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

kontras son yaptığın ayarlamada manken hasta..
beti benzi atmış...

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:44 - İp: 85.***.**0.130
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

rokomet o ortamdaki mankenin rengi budur. HAsta olabilir bitkin olabilir. "ctrl+shift B" yaptıgım sadece budur. Bir örnektir.

Peki crtl+shift b ne zaman yapılır. Hakim rengi bulmak icin yapılır. bu tarz bir fotografın hakim rengini ogrenmek isterseniz fotografı farklı yerlerden croplayıp bu komutu kullanın. Size hakim olan rengi azaltacaktır. Azalan renk o fotogafın hakim rengidir.

Yukardaki fotografta da aynen dediğimi yaptım. Güzelleştirici extradan renk verici bir işlem yapmadım.

Çunku ben biliyorum ki moda cekimlerinde perde sarı değil gri yada beyaz olur

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:54 - İp: 88.***.**7.162
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Peki kontrast bu son verdiğin iki fotoğrafın ilkinde, yani müdahalesiz olanında sence sarı yada yeşil hakimiyeti varmıydı ?

Tarih: 9 Mayıs 2007, 18:01 - İp: 85.***.**5.61
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

okyanus yukarda da gozuktugu gibi sarı renk azaldı. Bunu yaparken sadece fotografın geneline yapmak yanlış. Emin olmak icin en az 5 farklı yerden yapmak gerekir. Ama gri renk her zaman dogruyu soyler. Kısmi yeşil renginde azaldıgı aşikar.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 18:04 - İp: 88.***.**7.162