Fotoğrafçılık Forumları
K10d Nin Renkleri
Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.
Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.
İyi seyirler
#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.
yok alma donemindeyim
ne düşünüyosun peki. Bende alma donemindeyim de..
d80 yada biraz daha kasıp d200 400d de olabilir renk sorunu yok en azından
ahh d200.. fakir fukara adamlara bir kıyak yapsa ne var. Herkes o zaman d200 alacak.
evet huseyin abi kafamı karıstıran tek cihaz suan d200
altas'ın verdiği linkte yazılanları çevirmeye çalıştım:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/K10D/K10DA5.HTM
-----
Pentax K10D Renk doygunluğu ve Hue:
Bazı kırmızı ve yeşillerde, bazı aşırı doygunluk dışında, renklerde doğruluk. Genellikle iyi Hue ayarı.
Pro olmayan dijital kameralar, genellikle renkleri, gerçeklerinden biraz daha doygun üretirler. Bunun nedeni, çoğumuzun bu renkleri, gerçek hayatta olduklarından daha parlak görmekten hoşlanmamızdır. Pentax K10D de (diğer pro DSLR ler gibi) renkleri doygunluk ve hue açısından doğru değerlendirmektedir. Sadece, kırmızılarda, yeşillerde ve bazı mavi tonlarında az da olsa aşırı doygunluk vardır.
Bu aşırı doygunluk, en fazla, beyaz ırkın ten renklerinde problem oluşturur ve bu ten renklerinin normalinden daha parlak, daha pembe veya daha yeşil gibi görünmelerine neden olur. Bu noktada, pentax K10D az da olsa daha sıcak ten renkleri veriyor, fakat çoğu tüketici, bunun yerine daha "sağlıklı" ten renkleri tercih ediyor.
Hue doğruluğunda, Pentax K10D, özellikle otomatik beyaz ayarında, az da olsa sıcak renk dengesi verdi. Aynı zamanda, sarıyı azıcık yeşile doğru, kırmızıyı da portakal rengine doğru çekti ama sonuçlar yine de genellikle iyi idi.
-----
Çeviridir!
#ocaklilar' tarafından 10.05.2007 23:14:19 tarihinde düzenlendi.
cüneyt abi tşk ler..
demekki bizim gözümüzde herhangi bir sorun yok
sn. kontrast
önüne d70s i al koy d80 i al koy...
birde a100 ü düşle...
sence senin alacağın makine bu mu?
yine mi 18 70 yine mi 17 70 kullanacaksın?
hiç tamron 17 50 den mahrum kalacağını düşünmezsin...
a100 e bi sözüm yok ama eminim kontrast beyenmez almaz da zaten sadece ön araştırma
nikon alacağına eminim...
forumun bu sayfasına gelene kadar sn @ocaklilar'dan iki kelam da olsa bir kaç söz duymak güzel. Çeviri de olsa.
Orda da bahsi gecmiş. Sanırım o link pentax'ın ilk cıkacagı zamanlardan beri var. Yani benim bunu bugun gundeme getirmiş olmamdan cok cok önce de ben o linki zaten görmüştüm. Ama ingilizcem cok iyi olmadığı icin sadece kız resimlerine bakmıştım
Beyaz tenli insanlarda açıga daha çabuk cıktı soylenmiş. Bir kaç sayfa onceki fotograflarda fikir vermsi acısında aynı cografyada ve eş zamanlı çekilmiş iki afirka insanı fotografı vardı. Orda da pentax renkleri; -modelimiz siyahi olsada- sarı ve yeşil agırlıklı.
Benim tespitim ise koyu alanlarda yeşilin hakimeyeti direk goze carpıyor. Acık alanlarda ise sarıya bir megil var.
BU arada baska topiklerde gecen bri konuya deginmek istiyorum. Moda fotografcılarının ve endustriyel fotografcıların bu makinadan kullanıldıgı soyleniyor. Bunun sebebi orta format makina olarak HASSELBLAD kulanan insanların aynı distiribitor firmanın satısını gercekleştirdiği pentaxı secmesidir. Bunda en buyuk etken profesyonel flaş ve studyo ekipmanı satan distiribitıor firmanın aynı olmasıdır.(cumleler baya devrik oldu idare edin)
Mİmarca.. A100 konusnuda sanırım haklısın. Kötü makina değil ama sanırım artık benim bir basamak yukarı cıkmam gerekiyor.
olan bizim sucuklara oldu!
İlgili olabilecek konular
-
Canlı Yayın: Enine Boyuna Nft Ve Fotoğraf İlişkisi
30 Oca. 2022, 11:23 miratcenk
0131230 Oca. 2022, 11:23
miratcenk -
Fırça Ve Silginin Aynı Anda Çalışması
23 Haz. 2020, 20:00 lenacrystllz
0147323 Haz. 2020, 20:01
lenacrystllz -
Borsa Nasıl Oynanır? En Kısa Yoldan Öğrenin!
28 Kas. 2017, 15:21 fotoakar
5209505 Şub. 2020, 14:49
fotojenikkiz -
-
Lightworks Geçiş Efektlerinin Kullanılması
14 Kas. 2018, 02:39 prodersler
0283714 Kas. 2018, 02:39
prodersler -
Kaç Eşin Boynu Bükük Annenin Bağrı Yanık
03 Nis. 2018, 11:41 orhanafacan
2159807 Kas. 2018, 18:03
aniyakalayin -