kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar merhaba. evde güneş ışığı da varken flash ile yaptım bu çekimi. beyaz ayarını body kapağı ile flaşlı çekim yaparak düzenledim. bu flashı daha bugün ilk defa kullanıyorum. pozlamayı tam tutturamıyorum..

şimdi size bir crop gönderiyorum. crop ve resize var sadece.

buradaki renkler çok ama çok güzel geldi bana.. sevgilim olduğundan diye düşündüm ama yok gerçekten renkler güzel. gerçek ten rengine çok yakın bulduk.

evet şimdi de malum program photoshop ile auto levels ve auto color yaptım, üst üste yapıştırdım. renk ve ışık farkı çok fazla. belki flaştan, beyaz ayarından belki makinadan ama bilmiyorum. siz de yorumlayın.. acaba white balance ile ilgili bir problem midir bu renkler?

expodisc kullanan ahmet abi(amati) de yorum yapsa keşke.. birkaç foto yüklese..

bu arada ev sarı boyalı, sarı bir perde üzerinden güneş ışığı düşüyordu ayrıca flaş da vardı. belirteyim..

#sdtyrdkn' tarafından 10.05.2007 20:06:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Mayıs 2007, 20:04 - İp: 88.***.**9.55
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sdtyrdkn..

bu fotograflarını begendim Fotograf yeşil değil ama sanki yeşile calacak gibi ne dersin

Fotografın sadece bir yerini croplamak dogru değil. Çunku ışıgın homojen olarak homojen olan alanlara düştügünde bu durumu zaten anlamak imkansız..

BU arada konu birden bire ten rengine döndü. Konu başlıgım bu değil.

Fhakguder.. Bunu nasıl buldum bilmiyorum. Googleden k10d skin tones diye arattırarak cıkarttım sanırım.

Tarih: 10 Mayıs 2007, 20:48 - İp: 85.***.**4.118
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

huseyin aabi su linkte sarı ve normal rrenkli fotograflar var ben anlamadim dil yok beyaz ayarından mı bahsetmisler
http://www.imaging-resource.com/PRODS/K10D/K10DA5.HTM

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:00 - İp: 88.***.**4.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

evet beyaz ayar..

Beyaz ayara gore renk sıcaklıgının nasıl değiştigini gosteriyor. Yani konumuzla ilgisi yok

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:03 - İp: 85.***.**4.118
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

sorun devam ediyorrr

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:08 - İp: 88.***.**4.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ya altas. Ban gore sorun ama baskasına gore olamayblir. Yani bu makinada bir sorun oldugu anlamına gelmez sanırım. CUnku uretici firma bi cok testten geciriyordur makinayı. YEşil yeşil suratların muhakkak bri acıklaması vardır diye dusunuyorum.

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:11 - İp: 85.***.**4.118
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

kullananlar aciklasa herkesin kafasindaki soru isaretleri gidecek ama abilerimiz isi espriye doktuler ben soyliyim

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:19 - İp: 88.***.**4.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ben hicbir makinaın fanatigi değilim. Ama nikon eğilimli bir insanım.

BU yuzden pentaxda boyle bir sorunun varlıgı beni rahatlatmayacagı gibi olmamasıda üzmez..

-içimdeki ses: (Bal gibide yeşil var .. ohh beeee dunya varmış)

#kontrast' tarafından 10.05.2007 21:23:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:22 - İp: 85.***.**4.118
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

beni hiçççç üzmez o zaman
i love you nikon d200
insanların demek bir bildigi var huseyin abi
ünal abi yanlız degilsin

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:31 - İp: 88.***.**4.50
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı