panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İşte Karşınızda Sony A300

SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz

Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..

A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..

Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.

GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:

1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.

2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..

3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.

4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..

5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..

6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..

7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.

8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..

9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.

10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..

11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.

LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:

*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.

*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..

*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..

*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.

*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.

#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Haziran 2008, 00:26 - İp: 88.***.**8.128
tas7035
tas7035 (üye)
İstanbul / Amatör

Dün fotolar çektim, eve geldim kartı çıkarıp kart okuyucuya bağladım biraz zor girdi ama tanıdı, neyse tekrar makineye taktıüımda no card yazdı. Çıkarıp formatladım bilgisayarda ancak ne yaptıysam makine kartı tanımıyor. Makinenin girişine zarar vermem ya da ters sokmam mümkün değil zaten girmiyor, denemek için başka kartım da yok. Bu durumda yeni bir kart almak zorundayım sanırım denemek için. Oysa kartı bilgisayar gayet tanıyor ve sorunsuzca açıyor.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 15:41 - İp: 217.***.**5.132
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Fujisever ; Arka plan atma açısından çok farketmez nikko 50 ve minolta 50mm ler ve Canon 50mm de öyle.

1.7 , 1.8 işte ne farkeder

Nikkor bunlardan biraz daha keskin bir lenstir. f2.8 den sonra çok farkları kalmaz ama nikkor 1.8 de de bunlardan keskin. fark özellikle o noktada.

Canon 50mm 1.8 Minolta 1.8 den daha keskin diyemem . Ya da tersini söyleyemem. Ama Canon un Renkleri daha tutarlı ve doğru . Bokeh güçlü. Gövde kalitesi ve AF si ise vasat.
Minolta canlı renkler verir . Ama bazen biraz fazla canlıdır Gövde kalitesi iyi ve AF si de fena sayılmaz kesinlikle .Bokehi de çok güzeldir.

Sorun şu ki Canon u her yerde bulabilirsin , ama minolta için biraz kasman gerekir, üretilmiyor artık çünkü.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 16:08 - İp: 81.***.**7.49
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ben sensörün, diyaframın etki ettiğini çok iyi biliyorum, biliyorsunuz kompakt fuji sensör ve zenitimde dev gibi fuji film kullanıyorum, fark dağlar kadar, üstelik zenitte f5.6 ya kadar arka plan uçuyor, f16 doğru belirginleşiyor, f16 da arka plan net oluyor...

yani sormak istediğim lenslerin kalitesi ne denli etkili bu işte, yani her markanın 50mm si aynı bluru verir mi demek istemiştim, cevabımı aldım
teşekkürler buffalo abi.

panctom abi, sigmanın renkleri bana çok güzel göründü, sigmanın renkleri hep berbat deniliyor forumlarda, ama güzel görünüyor, keskinliği de... bu işte bir gariplik var, sana yanlışlıkla sony 70-300 g gelmesin

selamlar, bol fotoğraflar...

Tarih: 28 Temmuz 2008, 17:31 - İp: 78.***.**5.185
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

yok fuji sigma 70-300 APO lens

yukarıda da dedim A300 farkı üzerine takılan lense sınıf atlatıyor bu lafın patenti bana aittir izinsiz kullanmayınız

Tarih: 28 Temmuz 2008, 20:35 - İp: 78.***.**3.205
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

paşam,üzümle kırmızı gül arasında bir satır var..kopyalama yapmayı öğrenir gibi oldum....da,olacak daha..ne kadar çok bilmediğim şeyler vardı,azalacaklar..bokehi bile öğreniyordum az kalsın..dur bakayım arşive bir dalayım..bir-kaç çekim vardı bokeh mi değilmi bakarsın..esas şunu yazacaktım:makinada yeni özellikler vardır,kabul..a100 ile bunları çekersin..aynısını çekersin..daha güzellerinide çekersin..demek isteyeceğim,yeni makina yeni bir heyecan ruh veriyor..yoksa çeken sensin..gelişen özgüveni kazananda sensin...

Tarih: 28 Temmuz 2008, 21:07 - İp: 88.***.**1.124
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

şaban ustam beraber dua edelim mi "Allah o heyecanı bana rağmen öldürmesin"

Tarih: 28 Temmuz 2008, 21:17 - İp: 78.***.**3.205
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

lazthop zati siz fujiyle ikiniz sırf heyecan öldürmeye gelmişiniz forumuma
ikiniz de dükkanın önünde koca cüssenizlen gölge yapıyonuz!

şaban ustam abim, senin o tatlı dilin de olmasa..
evet.. heyecan ve şevk ile yapılan işin meyvesi bambaşka güzel oluyor.
haklsın abi

Tarih: 29 Temmuz 2008, 01:03 - İp: 88.***.**5.128
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

SONY A300 ve MİNOLTA 50mm LENS İŞBİRLİĞİYLE..

Tüm fotoraflar F: 4 değerinde pozlanmıştır.
Biraz kontrast ve doygunluk eklendi.

Minolta'nın renklerine aşığım.. keskinlik te cabası..

Sevgili FUJİ'ye HEDEYYEM OSSUN

Bu komşunun sevimli iti..
kırmadı beni ve boy boy pozlar verdi sağolsun

70-300 sigma ile..

#panctom' tarafından 31.07.2008 05:46:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2008, 05:57 - İp: 88.***.**5.128
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Topic boş kalmasın denemeler

Microsoft Picture Managerde biraz parlaklık birazda karşıtlık ayarları yapıldı. Zaten dediğim gibi bunlar denemeler

#muratreis' tarafından 29.07.2008 14:17:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2008, 14:15 - İp: 81.***.**9.145
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

panctom abi senin kullandığın 50mm lensin piyasası nedir almaya kalksak.birde manuelmi afsi varmı onu merak edioyorum. saygılar..

Tarih: 29 Temmuz 2008, 14:26 - İp: 78.***.**0.168