selvixxx
selvixxx (üye)
İzmir / Amatör

İlk Defa Slr Ye Geçiş Yapacağım

selam arkadaşlar.ben ilk defa slr ye geçiş yapacağım.uzun zamandır piyasadaki vede netteki marketlerde makinelere bakıyorum.önce d70 de karar kılmıştım ama sonra vazgeçtim birkaç olumsuz kullanma olayını söylediler.şuan nikon d80 ve canon eos 400d arasında kaldımaz bir zamanım var.beni yönlendiriseniz sevinirim.bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

Tarih: 5 Mart 2007, 20:14 - İp: 85.***.**7.67
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey niye problem olsun ki kamerada?.. en cok satilan kameralardan biri dunyada.. en populerden birisi.. kim problemli diyor ki?
simdiye kadar hangi teste baktiysam, hep cok iyi notlar almis olarak gosterilen bir kamera..

Tarih: 11 Mart 2007, 00:04 - İp: 86.***.**0.120
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dur seni bulmuşken sorayım.
Bizde 400 d nin esamesi okunmuyor ama yurt dışında her zamen ençok satan 3 makinadan biri.Bunu bir açıklasan.
Bizde bir düşmünlık var sanırım canona.

Tarih: 11 Mart 2007, 00:16 - İp: 85.***.**2.63
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dusmanlik oldugunu sanmiyorum pazarbey.. sonucta canon, canon'dur.. en cok yaygin olan markalardan biri.. her turlu aparatini falan bulursun kolaylikla.. lensleri desen, dunya kadar biliyorsun.. kameralari, her zaman en onde geliyorlar.. 1dsMII'nun rakibi var mi mesela? veya 1dMIII cikiyor iste.. yine 5d.. 30d desen, d200'e gore hesapli ama yakin ozelliklerde.. 400d, cok hesapli bir kamera ve titresim onleme disinda herseyi var..
turkiyede farkli yaklasiliyor 400d'ye cunku fiyati pahali geliyor sanirim digerleriyle karsilastirilinca.. diger yandan, body'sinin kucuklugu de var tabii.. genelde herkes kucuk olsun, fazla yer kaplamasin ister; ama biz turkler, soyle ele avuca iyi otursun isteriz.. dslr dedigin balik eti olmali gibi yani..
......
tabii su anda rekabet iyice artti.. sony a100 de cok iyi ceken bir kamera ve titresim onlemesi buyuk bir arti.. k10d ile d80'i katmam 400d ile a100 cekismesine; cunku onlarin fiyatlari da daha yuksek.. sonucta 400d veya a100 alip da yanina bir lens daha alayim diyor cogu insan..

Tarih: 11 Mart 2007, 16:15 - İp: 86.***.**0.120