Fotoğrafçılık Forumları
İlk Defa Slr Ye Geçiş Yapacağım
selam arkadaşlar.ben ilk defa slr ye geçiş yapacağım.uzun zamandır piyasadaki vede netteki marketlerde makinelere bakıyorum.önce d70 de karar kılmıştım ama sonra vazgeçtim birkaç olumsuz kullanma olayını söylediler.şuan nikon d80 ve canon eos 400d arasında kaldımaz bir zamanım var.beni yönlendiriseniz sevinirim.bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
forum yıne kaymısda ben sole soyleyeyım d80 alınmayacak bır makıne ıse sebepler ortaya konmalı ne nosıe ruya mı goruosnz siz yaw...
bi incelesenize dprewiev da filan...
sacmlaık adam gırıs yapıcam dıor nerdeyse sinar onerceksn yaw ya yazın arkadalsar taraflı tarafsız gecın pro body i ne var d80 le d200 arasında su arkadası etkıleyecek...
arkadaslar neden daha ilk defa dslr kullanacak bir adama pro bir makina oneriyorsunuz anlamıyorum..hayatında dslr kullanmamıs birisine canon 1d verin onunlada hayal kırıklıgına ugrar ,bunu anlamak zormu bukadar??
tamam kullandıgınız makinayı seviyorsunuzdur,hatta onunla cok iyi işler cıkarıyorsunuzdur,ama birazcık objektif olalım..selvixxx e tavsiye vermeden once bir soyledigini okumakta fayda var..bakın ne diyor selam arkadaşlar.ben ilk defa slr ye geçiş yapacağım
ilk defanın birde altınımı cızmek gerek..amator bir kullanıcı sizce d200de olupta canon 400d'de olmayan hangi ozellikleri kullanacaktırki d200 alması daha mantıklı bir secim olur diyorsunuz..???(aradakı 3000 ytl fark mantıgı kendi basına zorluyor zaten..)
giriş seviyesi bir dslr d70 olur 350d olur k100d olur,ihtiyacınızı karsılayacaktır...
bu forumda nedense 500 ytl butcem var ufak kullanıslı bir makina ıstıyorum diyene bile bosver sen ufagı nıkon al canon al pentax al diye tavsiye yapılıyor..oncelikle bir konuyu acanın isteklerini,seviyesini,ihtiyacını anlayıp ondan sonra verecek tavsiyemiz varsa versek daha iyi olmazmı?????
sorunun cevabına gelirsek d70 ve 400d den hangisi ucuzsa onu alın derim...uzerine orta seviye bir lens takarsınız,17-70 gibi ve memnun kalırsınız..aradaki farkı anlamazsınız bile..
d80 al yanında da 17 50 al yada 17 70 kesınlkle. olmassa gece kullanım oncelıgın yoksa a100 keskın fotolar ıcın...
oda olmadı gece kullanıcam dersen 400d derim...
recete bu baskasını arama derım bu uc makine gercekten ıyı..
prof. ısı bambaska bır olay hıc gırmeyelım bunlarda babalar gıb pro makıneler dır. hıc kafanı takma forumada fazla takılıp kaanı karıstırmak yerıne elınde makıne ıle bısılerın pesınde olsan cok karlı olursun....
gaijin arkadaşım çok teşekkür ederim biz makinalarımıza olan aşkla gaza gelip makinalarımızı öneriyoruz çok haklısın aslında öncelik bütçe işte dedim ya o heyecanla o aşkla gaza geliyoruz aslında arkadaşımızın yapacağı olay şu cebindeki para ve gidip makinaları gerekiyosa tek tek test etmesi ne olursa olsun hangi makina olursa olsun objektif çok önemli onuda geçtim hayal gücü ve ışık çok önemli bunlar yoksa işiniz çok zor ama işte bazı sitelerdeki reslerede aldanmatın test de d80 in noise olayı çok daha başarılı gösteriliyor bu tamamen düzmece deneyen biriyim ben bunu d200 çok çok daha başarılı bu konuda sevgilerimle
mimarca inatla pentax demiyosun ya helal olsun
mimarca arkadaşım saydığınız makinalar yarı profosyoneldir yani yeni başlayacak biri için idealdir haklısınız
selvixxx,
D70 derim sana ,ben bu makina ile fotografcilik yapiyorum, iki senedir bir defa beni uzmedi.
D80 de avrupada'da geri iadeler veya satmalar basladi,kullanmadigim icin bir sey diyemiyecegim bu konuda, yalnis olur.
400D cok iyi bir makina ama kasasi sana ufak gelecektir D70'in yaninda.Kasa ufak ne demek diye sorma cunku onemlidir bu ayrinti.
Gerci giris seviyesi makinalarin hemen hemen hepsi ayni duzeyde ama senin dikkat etmen gereken sudur : Makina temiz mi ? Fiyati makul mu ? Fiyat ucuz ise artan parayi iyi bir objektife yatir,makinadan once objektiftir onemli olan.
Basarilar
hocam senın kullandıgın d80 de arıza vardı...abartmana gerek yok bir kere kandırmaca oluyor arızalı olmayanı denedınmıde bole yagıya varıyorsun..
can demem işte açıkça soyleyeyım pentax alıp ta lens aksesuar arayamam ona kusura bakmasın kımse kesınlıkle dslr alsam sony canon nıkon dur canonu wide olmadıgı ıcın fc yuzunden elıorum hep nıkon ve sony kalıor...
sonyde dslr sevmiorum yok abi ben r1 le davma dslr yaşşş
mimarca sanırım genel olarak bir sorun bu d80 çünki az önce görüştüğüm bir gazeteci arkadaşım da iade etmiş iade sebebi ise aşırı pozlama aşırı noise sanırım çok aceleye geldi bu nikon d80
ya arkadaşlar çok abartıyorsunuz, günah keçisi yaptınız makineyi. d80, boru değil, harika bir kamera.
dslr sisteme yeni geçen birini ihya eder.
eski d70'ten d50 den filan farkını ancak uzun süredir nikon kullananlar anlar.
şu herkes d80'i satıyor d70 alıyor palavradan ibaret. gittigidiyoru açın bakın , herkes d70'ini mi yoksa d80',ini mi satıyor anlarsınız.
yok iso berbatmış, yok sorunluymuş. tüm dünya iso konusunda d200 den daha iyi derken siz daha kötü diyorsunuz anlamak güç.....
İlgili olabilecek konular
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2328412 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Köy İlkokulunda Fotoğrafçılık Projesi
18 Ara. 2018, 22:41 nazimzengi
1210225 Şub. 2019, 12:12
fotoalbumleri -