Fotoğrafçılık Forumları
İlk Defa Slr Ye Geçiş Yapacağım
selam arkadaşlar.ben ilk defa slr ye geçiş yapacağım.uzun zamandır piyasadaki vede netteki marketlerde makinelere bakıyorum.önce d70 de karar kılmıştım ama sonra vazgeçtim birkaç olumsuz kullanma olayını söylediler.şuan nikon d80 ve canon eos 400d arasında kaldımaz bir zamanım var.beni yönlendiriseniz sevinirim.bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar sony alın arkanıza bakmayın . Bakın ben bakıyormuyum.
tolgi zaten makina alırken seçimi satıcılara bırakmak çok büyük bir hata.
Kar marjlarının düşük olmasına inanırım, doğrudur. ama bir şeyi daha unutmamak lazım ki o da Pentax'ın son kullanıcı fiyatlarının da diğerlerine göre düşük olduğudur. sonuçta Canon yada nikon ile aynı fiyata satsalar herhalde onlardan daha bile fazla karla ve vade ile satış yapabilirler. o zaman piyasa Pentax'dan geçilmez herhalde. her dükkanda Pentax olur. girdiğiniz her yerde satıcılar size önce Pentax satmaya çalışır. ama ne olur. olan tüketicinin cebine olur.
ah ah kapitalizmin gözü kör olsun
milletimiz sürümden kazanma mantığını bir türlü öğrenemedi.
selvixxx
400D'yi ben yeni aldım. Sen de hayırlı olsun demiştin, tekrar sağol. Çok tecrübesizim ama deneme çekimlerinde sorunla karşılaşmadım. Sadece akşam evde sarı ışıkta çekerken sarı ağırlıklı çıkıyor fotoğraflar, o da makineden değil benim acemiliğimden. Biraz ufak gerçekten ama ellerin çok büyük değilse sorun olmaz bence. Bence bir mağazaya gidip incelemende yarar var. Ben de karar vermekte zorlanıyordum ama birkaç yerde makineleri elime alıp inceleyince karar verme sürecim hızlandı. Bence ne alırsan al pişman olmazsın, önemli olan makinenin hakkını verecek bilgi ve tecrübe düzeyine ulaşmak. Kolay gelsin.
eray.altun fotoğrafın sarı çıkması beyaz ayarlarınla alakalı dostum kontrol edersen düzelecektir hayırlı olsun makinan
arkadaşlar şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.sanırım kafamda canon d400 daha iyi bir canlandı.d80 i nikon markasından dolayı (markaya karşı bir hassasiyetim var) almak istyiyordum ama geri iade olaylarını çok duymaya başladım.şimdilik onu eledim.sanırım d400 benim için en mantıklısı olacak.izmirde şu an baktığım kadarıyla yalçınlar var ama izmirli arkadaşlar için söylüyorum 1.500ytl den daha ucuz satılan başka yer biliyorlarmı.bilen varsa lütfen söyleyin arkadaşalr.herkese şimdiden teşekkürler
Gene dil sorunu:
Şu "geri iade etmek" neden üzerinde durulmadan kullanılıyor?
İade etmek, geri vermek demek.
Geri iade edince ne oluyor? sahibine geri dönüyor.
Geri vermek ya da iade etmek diyelim, "geri iade etmek" çok yanlış.
İyi sohbetler
10 yıllık bir esnaf olarak kesinlikle söyleyebilirimki Satıcıya "en iyi makine hangisidir?" dediğinizde, aslında "size en çok kar bırakan yada elinizde uzun süre kalmış, kimseye satamadığınız yada çokca alıp stokladığınız ve hemen eritmek zorunda olduğunuz makine hangisidir?" diye soruyorsunuz...
selvixxx Canon alacaksanız biraz daha paraya kıyıp zoom lens'de kaliteli is'li bir canon lens alın, sigma 70-300 pek iyi sonuç vermiyor... ayrıca sadece body alıp 18-55 gibi öğle güneşinde karanlık, iç sıkan bir ışık ve cansız renklerle, köşelerde vignet yapan bir lens yerine sigma 17-70 tercih edin...
Eğer bütceniz 4000 YTL civarındaysa bunu düşünün eğer o kadar harcamayacaksanız bir Pentax K10D yada 18-70 ve 75-300 kit lensli bir Sony a100 alın keyfinize bakın derim...
illede canon olsunnnn, ister çamurdan olsunnn diyorsanız o başka tabi
Sevil ben 1.5 ay oldu 400D ALALI. ERKAYALARDAN 2 YIL GARANTİLİ ve altında battery grip var onuda geçen hafta aldım oda 2 yıl garantili orjinal Canon satabilirim
konuyu hayretler icerisinde okudum dogrusu..
d80'i iade edenler kimler, neredeler, nerelerden okuyorsunuz, neden iade ediyorlarmis ogrenmek isterim dogrusu..
bu kadar populer olmus bir kameranin neresi kotu anlayamiyorum..
noise hakkinda konusulmus..
d80'in noise level'lari cok dusuk bir kere.. nereyi acarsaniz acin bunu gorebilirsiniz..
acikcasi ben kendim de canon dslr kullanan birisiyim, ama 400d ile d80'i karsilastirinca, d80'in ustunlugu bariz ortada..
bir kere d80'in IQ'su kesinlikle daha iyi 400d'ye gore.. noise konusunda da d80 daha iyi aslinda 400d'ye gore.. golgelerdeki ayrintilara bakin.. renk sapmalarina bakin.. ton degismelerine bakin.. kontrast degisimlerini gozlemleyin..
http://www.imaging-resource.com/PRODS/D80/D80IMATEST.HTM
adresinde noise seviyeleri gosterilmis.. bana inanmiyorsaniz oraya bakin..
d200 ile d80'i kiyaslarsaniz, d200 bir tek iso 3200'de one cikmis.. ve burada bir hatirlatma yapmak gerekiyor.. iso 3200, d80'de HI seceneginde.. yani normal iso araliginda degil..
iso 1600'de esitler d200 ile.. iso 800'de ise d80 gecmis..
hadi diyeceksiniz ki NR fonksiyonun acik olmasindan dolayi.. ama oncesine bakin.. sonucta canon 400d veya a100'den farkli degil..
d200 ile bastan sona karsilastirma yapmak da pek dogru degil.. cunku birinin fiyati digerinin 1.5 misli gibi neredeyse..
........
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/review/2006/08/18/4415.html
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/review/2006/08/31/4504.html
adreslerinde ornek fotograflar var 400d ile d80'e ait.. karsilastirabilmen acisindan..
.....
ve acikcasi tum herseyi bir kenara birakin, sirf d80'i 400d'ye yeglerim, cunku kocaman vizoru var..
body kalitesi kesinlikle 400d'den daha iyi..
ama ki 30d dersen, 400d yerine.. o zaman acikcasi 30d biraz daha one cikar..
fakat yine.. canon 30d'nin fiyati da d80'den daha pahali..
eger ki d80 mi 400d mi diyorsan; kesinlikle d80.. ama ayni fiyatlara alabilecegin bir kamera da pentax k10d.. ozelliklerini dusundugumuzde, cok fazla artisi var..
bence k10d mi d80 mi diye dusun..
her ikisi de super kameralar.. ama k10d, bir gomlek daha iyi..
İlgili olabilecek konular
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2328312 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Köy İlkokulunda Fotoğrafçılık Projesi
18 Ara. 2018, 22:41 nazimzengi
1210025 Şub. 2019, 12:12
fotoalbumleri -