Fotoğrafçılık Forumları
İlk Defa Slr Ye Geçiş Yapacağım
selam arkadaşlar.ben ilk defa slr ye geçiş yapacağım.uzun zamandır piyasadaki vede netteki marketlerde makinelere bakıyorum.önce d70 de karar kılmıştım ama sonra vazgeçtim birkaç olumsuz kullanma olayını söylediler.şuan nikon d80 ve canon eos 400d arasında kaldımaz bir zamanım var.beni yönlendiriseniz sevinirim.bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
bir de d70 denmisti..
d70'in yuksek iso noise level'larina girmeyecegim, zaten grafik yeterince anlatiyor herseyi..
d70'in d80'den hangi artilari var?
http://www.kenrockwell.com/nikon/d80/vs-d70.htm
adresinde d80 ile d70s'in karsilastirmasi var..
acikcasi bana d80 cok daha iyi gorunuyor..
size kotu gorunuyorsa nedenini de soylerseniz, konuyu tartismaya devam edebiliriz..
.........
http://www.cameralabs.com/reviews/NikonD80/page4c.shtml
adresinde iso karsilastirmasi var.. hersey acik acik goruluyor..
ilker foruma daha fazla katıl hocam
son zamanlarda forum acayipleşti.
d70 d80 den çok daha iyi ilan edileli çok zaman oldu.
foruma giren d70 alıyor
hele bir d200 topiği var ki akıllara zarar
pentax k10d tüm zamanların en iyisi , peşinden alpha 100 geliyor
...
hakan, aslinda biliyorsun d200'e birsey de soyletmem ama d80 de kotu makine degil kesinlikle..
d70s'in ustun tutuluyor olmasina hayret ettim dogrusu.. ama birsey demiyorum, vardir herkesin bir bildigi sonucta..
o yuzden bu konuda konusalim, nedir ne degildir d70s ile d80 diye..
k10d, gercekten turkiyedeki fiyati goz onune alindiginda, cok iyi.. eger ki giris seviyesi dslr'larla bir tutulursa, onlardan daha iyi evet..
a100 icin de birsey diyemecegim.. fena bir kamera degil.. (simdi pazarbey de aliyor, o yuzden fazla ustune gitmeyelim a100'un ustune, haslar valla bizi.. )
ilker aslında mesele basit. Ben d80 ile cok guzel fotograflar cektim. Aktüel olarak kullanıldıgında cok guzel bir makina.
D80 iso ve çeşitli konularda d70s den cok cok üstün. Teoride iki makinayı kıyaslamak bile dogru değil belkide.
Ama pratikde iki makinanın da birbirinden üstün olan yanları var.
İso istedigim zaman d80. Lcd ve vizor istedigim zaman d80.. Ama renk istedigim zaman d70s..
huseyin renk farkliliklari diyorsun, ama her kameranin kendisine ozgun farkliliklari var biliyorsun.. d70s ile d80'in verdigi renkler birbirini tutmayacaktir, ama unutmamali ki d80'in renklerinin cok basarili oldugu da heryerde soyleniyor..
thom hogan'in sitesinde d80'in degerlendirmesini isaret etmistim sana daha once.. adam artik nikon'un butun dslr'larinin kitabini yazan bir insan..
...ha ama sen d70s'in verdigi renkleri daha cok sevmissindir ve ona aliskinsindir.. ona birsey diyemem..
fakat yeni bir dslr kullanicisi ise konumuz, kesinlikle d70s denmemeli, renk konusuna bakarak ozellikle.. d80'de istenilen ozelliklere gore renk ayarlari yapabilmek icin birsuru ayar var ayrica..
d80'in beyaz ayari harika.. tam ayarinda pozluyor.. makine ici ozellikleri cok fazla.. her acidan gelismis bir makine kesinlikle..
tamam d200 degil.. ama d200 de bir d2xs degil ayni sekilde..
sen soyle, bugun ilk kez dslr alan biri olsaydin, d70s mi alirdin d80 mi?
ozellikle amator, fotografcilikla ilgilenen biri olsaydin..
aamtor biri icin d80, d200'den de daha iyi ayrica.. d200 icin biraz kavrulmus olmak da gerekiyor.. karmasik bir makine..
http://www.cameralabs.com/reviews/NikonD80/page6.shtml
adresinde d70s ile karsilastirmislar ve sunlar yazilmis..
Despite being closer in many respects as a successor to the entry-level D50, the D80 officially replaces the D70s. There?s certainly many reasons to upgrade from the D70s including considerably higher resolution, superior viewfinder, 11-area AF based on the D200, a 2.5in screen with superbly-designed menus, 3200 ISO, RGB histograms and a battery with feedback, along with in-camera retouching and, ahem, the option of cheesy music to go with slideshows. The body?s also smaller and lighter without compromising comfort or handling.
Switching from a D70s to a D80 isn?t all good though. You?ll lose the quick 1/8000 shutter and 1/500 flash sync for an average 1/4000 shutter and 1/200 sync, and downgrade from a 1005 pixel metering sensor to the 420 pixel system of the D50. In many respects, serious D70s owners looking to upgrade would be better-off considering the D200, but if it?s a stretch too far, the D80 delivers much of its benefits at a more affordable price.
RGB histogrami da unutmamali gercekten..
d70s'in artilarina bakalim..
1/8000 shutter.. acikcasi bunun cok da gerekli olacagini kimse soyleyemez herhalde.. cogu durumda 1/1000 bile fazlasiyla yeterli.. 1/2000 diyelim..
..(eger ki 50mm f/1.2 gibi lensler kullanilacaksa, 1/8000 onemli olur.. ama d80 alacak insan da oyle lensleri almaz.. )
1/500 flash sync hizi onemli bir ayricalik.. ama elektronik shutter'in da eksi yanlari var.. ozellikle daha yuksek hizlarda flash sync yapildiginda.. ve elektronik-mekanik shutter'lar daha bir saglam oluyorlar diye biliyorum, yani d80'deki..
1005 pixel yerine 420 pixellik metering yapiyor olmasi bir eksi yine.. ama, daha once aslinda bunun arastirmasini da yapmistik forumda, su anda cok net hatirlayamiyorum; cok daha oncelerinde, kameralarda 30-40 pixele denk gelecek metering sensorler kullaniliyormus normalde.. 420 yetiyor mu? evet fazlasiyla yeterli olur..
nikon'un 420 pixel olarak vermesinin sebebi de bana gore, d200 ile arasinda bir cizgi olusturmak istemesinden dolayi.. yoksa pozlamada falan bir eksisi yok bunun.. zaten o yuzden de d80, harika pozlayabilen bir kamera olarak biliniyor..
haklısın. Yeni baslayan biri olsam d80 alırdım kesinlikle.
D80 d200 olmasa da d200 kadar kaliteli sonuclar veren bir makina. REnk konusunu bir alışkanlık diyelim..
D80 iyidir..
d80 de hosuma gitmeyen bir sey dha vardı o da asırı pozlama..
ilginc huseyin..
bende bir test var, 400d ile d80'in karsilastirildigi.. cikan sonuclarda d80, her seferinde tam pozluyor diye yaziyor..
hatta buldum testi, neler yaziyor ozetleyeyim..
white balance icin; virtually spot-on denmis.. pozlamada hafif bir sarilik vermis fotografda.. ama d80'in verdigi guclu kirmizi ve krem rengi tahtanin rengini etkilememis bu..
400d ise, belirli bir sekilde warm cast varmis fotografda.. (ki su anda ben fotograflara da bakiyorum testte..) bunun bazilarinin hosune gidecegi soylenmis ama bu renklerin dogal olmadigi soylenmis..
metering'de d80, near-perfect exposure saglamis.. neredeyse mukemmel pozlama yani..
canon ise az pozlama yapmis.. bu bilgisayarda kolayca farkedilip duzeltilebilirmis..
keskinlik konusunda her ikisi de cok iyi sonuclar vermisler..
....
iso konusunda, d80'in 1/3'luk steplerle iso ayarlarinin degistirilebilecegi soylenmis.. iso 100'de canon'un cok az daha keskin sonuc verdigi soylenmis.. iso 1600'de ise canon tek renklerde cok daha fazla noise barindiriyor denmis d80'in iso 3200'une oranla hem de..
fakat, d80'in NR'inin tam olarak kapatilamamasindan dolayi, 400d biraz daha keskin sonuc vermis yuksek iso'da..
tabii bu da dert edilmemeli bence.. cunku yuksek iso'da cekim yaptiktan sonra zaten photoshop'da noise ninja kullanarak noise'u silmeye calisiyoruz.. d80, hazir veriyor.. ve abartilacak seviyede bir farklilik da degil bu..
cok az bir sharpness verilerek ayni keskinlik yine alinir.. cok gerekirse tabii..
fill-in flash performanslari karsilastirilmis.. her iki kamera da -1 1/3'luk flash exposure compensation belirlenmis.. nikon tam istendigi kadar pozlamis.. ama 400d, biraz fazla pozlamis.. compensation yapilmadan ise 400d, fazlasiyla fazla pozlamis..
renkler karsilastirilmis.. gokyuzu ve mavi bir vagonun oldugu bir yer cekilmis.. gokyuzunun mavisi d80'de mukemmel cikmis, hatta, bundan daha iyi mavi alamazsiniz diye yazmislar.. canon ise az pozlamis ve macenta cast varmis fotografda..
neyse testin sonucunda, d80'in fazla paraya satildigini ama buna da kesinlikle degecegi soylenmis.. ve birinci gelmis testte..
Dadanagast diyorsun ki d80 mükemmel. Bir problem yok yani.
İlgili olabilecek konular
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2328312 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Köy İlkokulunda Fotoğrafçılık Projesi
18 Ara. 2018, 22:41 nazimzengi
1210025 Şub. 2019, 12:12
fotoalbumleri -