Fotoğrafçılık Forumları
İlk Defa Slr Ye Geçiş Yapacağım
selam arkadaşlar.ben ilk defa slr ye geçiş yapacağım.uzun zamandır piyasadaki vede netteki marketlerde makinelere bakıyorum.önce d70 de karar kılmıştım ama sonra vazgeçtim birkaç olumsuz kullanma olayını söylediler.şuan nikon d80 ve canon eos 400d arasında kaldımaz bir zamanım var.beni yönlendiriseniz sevinirim.bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
ben satıyorum d80 sıfır gıcır gıcır..
ne kadar peki hocam
şaka yaptım
Ben d80 önerebilirim. Bunun icin benim acmıs oldugum d80 ilk izlenimlerim isimli topiği okuyunuz..
Eger d80 almak istemesseniz ise d80 son izlenimlerim isimli topiği okuyun.
selvixxx slm ben sana nikon d200 öneririm d80 çok büyük bir hata olur söylemedi deme o makinede ciddi noise sorun u var ve aşırı pozlama yapıyor makine d70 bile d80 den çok daha iyi 400d olabilir ama kasası çok küçük amatör hissi veriyo eğer benim derdim kasaası değil ve fiyat da uygun olsun diyosan 400d olabilir ama eğer diyosan ki ben profosyonel olan bir makine istiyorum onu bana hissettirsin diyosan nikon d200 derim ama maddi sıkıntı söz konusu ise ozaman nikon d70 sakın sakın d80 alma sonradan pişman olacağın bişey yapma bak d80 alan herkes iade ediyo yada satıyo demekki bu arkadaşların bilidiği bişey var ki iade yada satıyolar kontras arkadaşımızda da vardı d80 bende de ben ciddi noiseden ve aşırı pozlamadan dolayı iade edip nikon d200 aldım şimdi çok memnunum kontras arkadaşımda sattı yani anlayacağın bizi tatmin etmedi o makine şunu bilmenizi isterimki bir safari fotoğrafçısında reklam fotoğrafçısında asla göremezsin d80'i ama d70i nikon d200'ü çok rahatlıkla görebilirsin saygılarmla
Murat-d80 kardeşim
Biraz vites küçültsen fena olmaz.. Eyvallah D200 iyi makine ama 4300 YTL'lik bir etikete sahip
Türkiyede bu paraya bu makineyi almak haram! Eğer arkadaş dışarıdan getirtebiliyorsa tercih etsin, yoksa daha makul bir sürü makine var ve çoğumuz onlarla oldukca iyi fotoğraflar çekiyoruz. Ben fiyat/performans bazında değerlendirdiğim için sırasıyla
Pentax K10D, bütce müsait değilse : Sony A100, daha da ekonomik ve marifetli bir makine aranıyorsa Pentax K100D öneririm.
Giriş seviyesinde (bunu da anlamam ya! seviyeyi makine mi, yoksa fotoğrafcının kabiliyetimi belirler???) alınabilecek en akıllı seçimler bunlar.
Madem ilk defa slr'ye geçiş yapıyorsunuz, D200 sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Ben size Nikon D2X veya Canon'un yeni çıkan 1ds markIII modelini öneririm. Bütçe meselesini de kafanıza takmayın. Bakın ben takıyor muyum?
muratsen yanlış fiyat vermişsiniz çünki ben nikon d200'ü 3.800 ytl ye aldım ve dediğiniz fiyat nerede bilemem ama piyasada bir çok yerde 3.800 ytl ve altınada satılıyor hatta 18/70 lens le beraber ama ben daha ucuz bişey arıyorum diyosanız d70 alın derim hem fiyat uygun hemde çok kaliteli bir makina sagılarımla.
Bakın 3800 liraymış. Bedava. Eh 3800 liralık makineye de 300 liralık lens takacak değilsiniz ya. 2000 liraya da çok güzel VR'li bir lens alırsınız. Kartı, çantası ıvır zıvırıyla 6000 liraya dslr'ye geçiş yapmış olursunuz. Hele bir geçiş yapın da baktınız hevesiniz devam ediyor, sonrasında biraz masraf yaparsınız.
Ben yalçınlar internet sitesine bakıp yazmıştım
Doğru diyorsun daha ucuza bulunabiliyor, en ucuz fiyatı Arasfoto sitesinde buldum 3900 (24-85 ile)
Fakat hala, he deyince! alınabilecek bir makine değil bana göre
arkadaş ben lens le braber 3.800ytl ye aldım evet olaya peşin bakarsan pahalı ama 15 ay taksitle alırsan neresi pahalı sigara içmiyorum o parayı da mantıklı bir yere yatırıyorum ne var bunda ilk kullanan için ben d200 kullan demiyorum ben maddiyatın yetmiyosa d70 al diyorum yazılramı daha dikktli okursan göreceksin dalga geçer gibi bir yazı yazman hiç hoş değil nikon d80 alıncak bir makina değil ha pardon alınacak bir makina sonra geri iade edliecek bir makiana sevgilerimle.
İlgili olabilecek konular
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2328212 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Köy İlkokulunda Fotoğrafçılık Projesi
18 Ara. 2018, 22:41 nazimzengi
1210025 Şub. 2019, 12:12
fotoalbumleri -