Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Sanırım tekerlek problemi hepsinde var. Bende kaybettim klavuzu.
tesekkurler pazarbey.Makinami senin yorumunu okuduktan sonra almistim.Sayende cok guzel kareler cektim.Birde su tekerlek problemi olmasa.fujifilm turkiyeye yazarken bu probleme cok rastlandigindan ve bu konuda bir calismalari yada aciklamalari varmi diye sordum.cevabi sizlerlede paylasirim.
herdaim isigin bol olsun,
Sevgili Ali uysal bu konuda ayrı bir topek açıldı.Fuji böyle bir arızanın olduğundan bahsetti.NEmden kaynaklandığı söylendi isede pekçok arkadaş için yanlış hatırlamıyorsam bu yeterli bir açıklama olarak görülmedi.
Lakin bende 9500 ü çok seviyorum. Gerçekten titreşim engelleme sistemi dışında süper bir makina.
Bu arıza tamir ediliyormuş.Bayağıda bisit bir eşlemmmişy sanırım.
merhaba pazarbey,
fujifilm turkiyeye mail atali bir haftayi gecti ama hala cevap gelmedi.Firmaya olan guvenim sifirlanmak uzere.Yaptigim tum alisverislerde urunu ureten ve satan sirketin guvenilirligini on planda tutarim.Bu yuzden makinami uluslararasi bir prestije ve une sahip olan Fuji firmasindan satin almistim.Mail sistemlerinde bir sorun oldugunu farzedip bir sure daha bekliyecegim.Bu arada forumda tanistigimim bir arkadas turkce kullanma kilavuzunu gonderdi.
iyi cekimler,
ali
Sevgili Ali Uysal;
Sayın positif gitti fujinin müşteri hizmetleri biraz yavaşladı. Tekrar bir deneyiniz.Sanırım İlgileneceklerdir. Positifi arıyoruz valla.
Positif kendi yerine birini bırakmalı idi.
selam pazarbey,
sirketlerde devamlilik esastir ama gorecegiz bakalim sonuc ne olacak.
ilginiz ve yardimlariniz icin cok tesekkurler,
ali
Arkadaşlar,
gerçekten bende forumu özlüyorum ancak aşırı bir yoğunluk var. Sorun neyse ltf. bu aralar [email protected] ye atın - ilgilenirim. Tşk.
Ooo positifin yaşadığını görmek güzel.
sayin pozitif daha once size,servis bolumunuze ve en son destek bolumunuze mail attim.Biraz once size tekrar mail yazdim.umarim cevap yazarsiniz.
selam pazarbey,
pozitif mail attı ve yardımcı olacagını sogledi.Tum net fotograf ailesine cok tesekkur ediyorum.
ali
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
012126 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02926 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
122325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08419 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258510 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -