Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
s9500 de hic mi yok ?
Ya düşgezgini az gülmedim bunu görünce. SEn beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün.Özellikle makina alırken. Is titreşim engelleme sistemi. Firmalar farklı isimlerle kullanıyor bunu. Nikon VR, Canon IS , KOnica minolta AS, panasonic OIS ismini veriyor. Titireşim engelleme gerekli bir sistem. Özellikle tele çekemilerde gerekiyor. Fuji ise bunların yerine ısoyu artırarık bunu çözmeye çalışıyor. Fuji rakiplerine göre yüksek ısoda daha az noise üretiyor.
9500 28 mm den başlıyor.Bu büyük avantaj. Şu anda en büyük rakibi olan panasonic fz 30 var.Onda oıs var.Fakat 36 mm den başlıyor.Ayrıca kalem pille çalışmıyor. Bunun yanında nikon 8800 var. Ada 38 mm den başlıyor sanırım. Oda kalem pille çalışmıyor.
Kalem pil büyük avantaj.
bir makinede titresim onleyici olup olmamasi cok da buyuk bir kayip degil(bence)
bu sistem insanin elinden kaynaklanan titresimleri azaltarak makinenin cekim esnasinda sabit durmasini sagliyor.
isigin yetersiz oldugu yerlerde "sabit" nesneleri cekerken ise yarar, ama hareketli bir cisimde hicbirseye yaramayan bir sistem, pazarbey'in de dedigi gibi Fuji bunun yerine sensorlerini daha az isikla daha iyi fotograflar verecek sekilde tasarlamis...
pazarbey abi makinenin kalem pil kullanmasinin nasil bir avantaji var neden boyle birsey yazdin anlamadim, biraz bahseder misin?
evet titresim onleme sistemi sabit duran nesneleri cekerken ise yarar ozellikle.. hizi dondurabilmek icin yuksek iso'ya veya acik diyaframa ihtiyac var..
s9500'in 300mm'deki diyaframi f/4.9 olabiliyor, oysaki fz30'nunki f/3.7.. canon s3 is'inki f/3.5.. yani, s3 is, s9500'den 1 stop daha hizli bir lense sahip telede.. ustelik s9500'de 300mm icin konusuyoruz, s3 is'de 432mm'de.. pazarbey 300mm'de ne oluyor s2 is'in diyaframi?
ayni zamanda 3 stop da IS'den geldiginde; 4 stop eder toplam.. yani iso 100'le cekim yapmak yerine s3 is'de, s9500'de iso 1600'e almaniz gerekir eger ki duran bir cisimi cekecekseniz.. evet fuji s9500 daha basarili yuksek iso'da ama iso 100 ile iso 1600 farki cok cok yuksek..
hareketli ise cekilen goruntu, tabii ki de s9500'in avantaji oluyor.. ama iste birkac stop farklilik bu..
sony h5'in yuksek iso'daki cekimleri bence yeterince basarili gorunuyor.. acikcasi iso 400'deki fotografini s9500'in iso 1600'deki fotografiyla karsilastirdigimda, h5'in fotografini daha temiz ve kullanilabilir buldum.. yani iki stop farklilik yok bile aralarinda..
diyafram farkliligini cikarinca, geriye 1 stop kalir..
acikcasi ben duran objeler icin 4 stop farkliligin olmasini ama hareketli cekimlerde 1 stop kaybi yeglerim..
IS gerekli mi?
evet gerekli.. ozellikle dslr'larin fiyatlarinin bu kadar dustugu bir devirde, eger ki kompact makine alinacaksa cok onemli..
...........
tabii s9500'in de bazi avantajlari var, 28mm'den baslamasi gibi.. digerinin de telede avantaji var.. sonucta karar kullaniciya kaliyor..
ikisi arasinda secim yapmam gerekse, tabii ki 28mm objektifi bir 36mm objektife yeglerim..
Evet neticede bu tercih meselesi. Ama insan 28 mm ye alıştıktan sonra 36 mm çok zor geliyor insana.
Telede diyaframın kısılması problem tabi. Aslında 2.8 kalsa mükemmel olur.
s2 telede 3.5
9500 4.9 oluyor.
bu sıkıntı aslında.Epey bir hız düşürüyor bu.
fz20 o halde pazarbey.. 36-432mm f/2.8 lens.. hangisinde var bu.. ayrica OIS da var.. daha ne olsun, degil mi?..
eger ki cokca genis acida cekim yapiyorsa kisi, tabii ki 28mm'nin olmamasi iyi olmaz..
ama dedigin gibi alisdiktan sonra 28mm'yi arar buyuk ihtimalle.. o halde basta almazsa, 28mm'ye de alisamayacak demektir.. kaldi ki wide-angle converter takma sansi var fz20 alacak kisinin..
Valla ne desem bilmem ki.Bak fuji 6500 yapmış oda 28-300. sanırım artık feniş açıdan başlayıp 300 de bitecek iş.Yada samsungu gibi 15x yapacaklar.
Fakat kesinlikle 430 mm de 2.8 de çekmek büyük bir zevk olmalı. 4.9 zorluyor insanı.
Fakat sunuda unutmamak lazım. f30 gibi bir ıso performansı olacaksa çokta mühim değil.
gene dedeğin gibi 28 mm kullanmayan zaten onun kıymetini bilemez. Bu nedenle önemsiz gelebilir. Yani yokluğunu hiç hissetmeyecek.
Tıpkı bizim dslr nin yokluğunu hissetmediğimiz gi.i
28mm ile 36mm arasindaki farki gormek icin http://www.tamroneurope.com/flc.htm adresine bakin arkadaslar.. gercekten o lensi kullanmak gibi olamaz tabii ki ama bir fikir verecektir en azindan..
pazarbey, sence 15-16mm nasillar?
Dalga geçme dadanagast.
Fuji balık gözüde gönderdi denemem için. [>
pazarbey niye dalga geceyim ki? sen benden cok daha tecrubelisin bu konularda..
pazarbey s6500fd guzel bir kamera gorunumunde ama yine titresim onleme sistemi yok..
..
fuji sana balik gozu mu gonderdi? kac mm'ye geliyor s9500'in lensi peki? 0.25x falan mi balik gozunun degeri?
ornek fotografin var mi elinde ayrica?
ya ben sorularımla daha da güldürecem sizi ama bunu kasıtlı yapmıcam emin olun
Şimdi ben bu Fuji S 9500 ü almaya karar verdim bu forum sayesinde ve özellikle pazarbeyin sayesinde şimdi gülmeye hazır olun
1.Sorum Bu makineye ödül veren bilirkişilerin Türkiye temsilcisi olan siteye girdim. TEST PERFORMANS SONUÇ vb. şeyleri koymuşlar ama görüntü kalitesi 5 üzerinden 4,5 acaba en önemlisi bu değilmi? Aklıma takıldı. Canon'un çoğu daha ucuz makineleri Görüntü Kalitesi 5 üzerinden 5 . ACABA diyorum bu paraya yazık mı ederiz??
2. Sorum Küçük dijital makinelerde IS sorunu varmı YADA hangisinde daha çok yaşanılır bu sorun. Canonun ufak modellerinde mi yoksa Fuji S 9500 demi??
Şimdiden teşekkürler IS olayını çözdüm sıra tele çekim nedir ona geldi. Bide gerçekden Bu IS olayı aklıma takıldı iice. Reklam olur mu bilmem ama tam adını yazmıym siz takip ediyorsunuzdur. ...kritik.com daki sitede Fuji S 9500 le çekilmiş bi dolu resim var. Genellikle tüm eleştirler Titretmesen çok güzel olurdu die başlıyor
ÖZÜ: GÖRÜNTÜ KALİTESİ VE IS SORUNU KARŞILAŞTIRLMASI CANON ve Fuji S 9500
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
011926 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02826 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
122225 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08419 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258510 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -