Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Evet akdenizli. Haklısın aslında. Senin şu üçlü fotoğraflarında deseksen ile diğer ikisi arasında benim mustek ile z2 arasındaki fark kadar fark var. BU kaçınılmaz bir fark.
pazarbeyim sen İstanbula gidecektin!!
Sorma akdenizli. Tam akşam vakti bir otobüs ile otomobil çarpışmış. 2 tane ölü 2 ağır yaralı vardı. Tabi cmk kapsamında ifade , tutuklama falan derken arabayı kaçırdım. TEk avukat olmak hem iyi hemde kötü. Kaldım yani. Dunesayada ayıp oldu.
yazık
Şu son günlerde aşırı bir artış var kazalarda. Özellikle motorsiklet kazalarında. Aman dikkat.
Yav konumuz çok gerilere gitmiş.Sanırım artık 9500 alacak kimse kalmadı. Fuji yeni model çıkarsada görsek.Şöyle titreşimli mitreşimli.
Pazarbeye buradan iyi seneler
Sizide iyi seneler.İnşallah istanbula gelirsek tanışmak nasip olur.
Hayırlı bayramlar.
Merhaba ben de bir süredir forumları izliyorum,ama derdime bir çare bulmaktan çok kafam bulandı çoğu insan gibi ve haykırıyorumm burdan neden Canon s2 yi 800 milyona bulabiliyorken fuji9500 ü bulamıyorum.oysa ki ikisi de pek yeni olmayan makinalar ve fiyatlarının düşmesi beklentisinde olunuyor doğal olarak En başta söyleyeyim benim bütçem 900 milyondan ve taksitle almaktan sınırlı.
Ben bir izciyim ve yılda 10 kez filan kampa gidiyorum bir tane çok kötü bir makinam vardı Chiconyeagle3 ve o makinayla harikalar yaratıığıma inanıyorum(fotoğraf kalitesinden çok sanatsal olarak).Sonuç olarka bence iyi biri fotoğraf makinasını hakediyorum,ama dslr makinaların hakkını veremem daha.
Uzun lafın kısası yüksek optik zoomlu bir kareye çok görüntü sığdırabilecek(insan gözüne yakın bir açıda,yani s2 den çok bir 9500 gibi,yanılıyorsam söyleyin) bir makina istiyorum.Param olsa 9500 ü koşar alırım,ama ardaki 300 milyon koyuyor bana.Canon s2 yi elime aldığımda bir şey hissetmedim rengi de itici geldi.Ayrıca doğadaki manzara fotoğraflarını da s9500,sonyR1 gibi makinalrla süper şekilde çekebileceğim . Acılarımı döktüm biraz ama yetmiyor.Pazarbeyden ve diğer arkdaşlardan yardım istiyorum.Şimdi ben ne yapmalıyım düşünmekten finallere çalışamaz hale geldim (
s9500 ü grantili bir biçimde ucuza alma ihtimalim varsa ve yazdıklarım arasında teknik ikilemler varsa lütfen söyleyin.Ya da ban hiç takma git Canon s2 ni al diyin...
#mavi_izci' tarafından 14.01.2007 16:38:25 tarihinde düzenlendi.
mavi_izci bana kalırsa S2 almanı tvsiye etmem.S9500 ona göre üstün bir makina olduğu için aynı fiyata satmıyorlar.
Ayrıca S2'nin yenisi S3'de piyasaya çıkalı aylar olmasına rağmen,S9500'ün yenisi daha Türkiyede satışa çıkmadı.Yani aradaki fiyat farkı az bile.
Ama bana kalırsa S9500'de alma.Niye dersen bir süre sonra tekrar elindeki makina sana yetmeyecek ve sen sınıf atlamak isteyip DSLR'ye geçmeye çalışacaksın.
S9500'ü gözünde çok büyütme.Görüntüsü iyi,kullanım özellikleri başarılı,elde tutuşu yada zoom aralığı iyi fakat hepsi bu.
Makinayı kötülemiyorum,şüphesiz bir kısım kullanıcıya bir ömür yetecektir tatmin olunduktan sonra.
Ancak şu anki DSLR hakkındaki bilgi ve görüş açım aylar önce mevcut olsaydı,ben gider bütçemin yettiği ölçüde DSLR alırdım.
Sen bir üsre daha para biriktir ve uygun bir fiyata sıfır-garantili bir DSLR al.Örn: Pentax K100D+18-55mm
Optik zoom olayına kafanı çok takma bu arada.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
012126 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02926 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
122325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08419 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258510 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -