Fotoğrafçılık Forumları
Çok Moralim Bozuldu !
sayın üyeler, dün gidip bir canon A630 aldım. akşam karanlıkta birkaç çekim yaptım ki ne göreyim, en az 6 tane ölü piksel var.acaba türkiye'ye seçip böylelerini mi yolluyorlar diye düşünüyorum ciddi olarak. bunlar çok ciddi hata çünkü. eminönünde aldığım yere gittim, aynı sokakta erkayalar'a gönderdiler. orada da baktılar ve aslında şaşırdılar bu kadar ölü piksele. gerçi ben süper ince eliyorum bu konuda. işportadan almadım, yarım milyara yakın para verdim. küçücük bir tane bile olsa kabul etmem. satarken var desinler ona göre davranalım biz de. neyse şimdi çok moralim bozuldu toplam bir saat bile elimde tutmadığım yepyeni makinaya tornavida değecek, türk işi servise girecek makina, hem de böylesi ileri bir elektroniğe sahip bir makina. çamaşır makinası değil bu. orada bire bir değişim istiyorum demek de aklıma geldi ama sordum pek çoğunda ölü piksel olayı var imiş. ben onlara bakın edin bir şekilde yok edin bir tane bile istemiyorum dedim. eğer sıfır bir kutu alıp eve gelseydim büyük ihtimal ondan da çıkacaktı. o yüzden servisi sorumlu etmek adına onların direkt üzerine yıktım işi. ne yapacağım bilemiyorum. önerilere açığım kafam çok bozuldu. hem para verip hem de kepaze olduğumu düşünüyorum. foto aşağıda, dikkat ederseniz altı tane sayılıyor, belki daha da vardır.
ÖLÜ PİKSELLİ FOTOYU GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLA
#juniorx' tarafından 10.05.2007 18:56:32 tarihinde düzenlendi.
#juniorx' tarafından 11.05.2007 05:10:15 tarihinde düzenlendi.
üzülmemek elde değil
yapılanlar ayıp üstüne ayıp
güya prosedür ülkesiyiz ama bunların hepsi lafta.. icraat yok
masaya vurup al kardeşim bu ayıplı malları getirme bizim ülkemize diyen bir ithalatçı firma olmalarını isterdim çok yazık..köklü kuruluşmuş..peh peh
bu makina sınıfında önüme gelene nikon coolpix 5000 diyeceğim başka birşey demiyeceğim..
kolay gelsin juniorix
tekrar servise verdim, ben hayatta kullanamam öyle arızalı sensörü olan makinayı. inşallah bu sefer adam gibi gelir. servisteki eleman önce "getireyim yeni kutu açıp seçin" dedi, ben de doğal olarak(güneşe çevrili 14 inch'lik laptop da hesaba katılınca) "olmaz, vakit problemim yok acele olmasın düzgün olsun siz seçip iyice kontrol edin sağlamını bulunca arayın beni gelir alırım" dedim. ama o kadar vakit ayıracaklarını zannetmiyorum, içimden bir his bu sefer de ölü pixel olacağını söylüyor.
aslında burada laptop'u olan bir arkadaş olsa keşke de beraber gidip seçme şansımız olsa, en iyi öyle olacak, zira onlara bıraktım 3'te sıfır çektiler.
Bence kutusu acılmamıs yeni makineyi al ve kullanmaya basla. en mantıklısı bu, bu saatten sonra...
sorun şu ki makinaların çoğunda ölü piksel var, üstelik ben gösteriyorum hiç itiraz etmeden kabul edip başlarını önlerine eğiyorlar. kısacası canon ülkemizi elektronik çöplüğü olarak kullanıyor, defoluları fabrikadan seçip daha pahalıya bize, sağlamlarını da yasalarla kendilerini koruyup bu "delik" malları sınırdan sokmayan ülkelere daha ucuza veriyorlar.
yani kapalı kutu ile bitmiyor olay maalesef.
İlgili olabilecek konular
-
Bir Metni Aynı Anda Birden Çok Dile Çevirme
18 May. 2022, 00:08 prodersler
0185518 May. 2022, 00:08
prodersler -
Vegas Pro Çoklu Render Nasıl Alınır
29 Nis. 2021, 19:08 prodersler
0154129 Nis. 2021, 19:08
prodersler -
-
Zenit 122 İle Çoklu Pozlama Yapabilmek Mümkün Mü