Fotoğrafçılık Forumları
Çok Moralim Bozuldu !
sayın üyeler, dün gidip bir canon A630 aldım. akşam karanlıkta birkaç çekim yaptım ki ne göreyim, en az 6 tane ölü piksel var.acaba türkiye'ye seçip böylelerini mi yolluyorlar diye düşünüyorum ciddi olarak. bunlar çok ciddi hata çünkü. eminönünde aldığım yere gittim, aynı sokakta erkayalar'a gönderdiler. orada da baktılar ve aslında şaşırdılar bu kadar ölü piksele. gerçi ben süper ince eliyorum bu konuda. işportadan almadım, yarım milyara yakın para verdim. küçücük bir tane bile olsa kabul etmem. satarken var desinler ona göre davranalım biz de. neyse şimdi çok moralim bozuldu toplam bir saat bile elimde tutmadığım yepyeni makinaya tornavida değecek, türk işi servise girecek makina, hem de böylesi ileri bir elektroniğe sahip bir makina. çamaşır makinası değil bu. orada bire bir değişim istiyorum demek de aklıma geldi ama sordum pek çoğunda ölü piksel olayı var imiş. ben onlara bakın edin bir şekilde yok edin bir tane bile istemiyorum dedim. eğer sıfır bir kutu alıp eve gelseydim büyük ihtimal ondan da çıkacaktı. o yüzden servisi sorumlu etmek adına onların direkt üzerine yıktım işi. ne yapacağım bilemiyorum. önerilere açığım kafam çok bozuldu. hem para verip hem de kepaze olduğumu düşünüyorum. foto aşağıda, dikkat ederseniz altı tane sayılıyor, belki daha da vardır.
ÖLÜ PİKSELLİ FOTOYU GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLA
#juniorx' tarafından 10.05.2007 18:56:32 tarihinde düzenlendi.
#juniorx' tarafından 11.05.2007 05:10:15 tarihinde düzenlendi.
merhaba juniorx
seni forumlara yazdığın ilk günden beri izleyip takip ediyorum heyecanla makina arayışların,tecrübeli arkadaşlardan bilgilenmen,heyecanla makina alışın ve sonuç...inan gerçektende üzücü ve yerden göğe haklısın
kimsenin kimseye parasız bir dilim ekmek vermeyen ülkemizde sen 500 ytl gibi bir parayı çöpe atmanın eşiğindesin ve en önemliside fotoğraf denilen bu olaydan soğumak üzeresin alnının teriyle kazandığın para ile birileri kasasını doldururken sen acı çekiyorsun..buradan tüm yetkililere sesleniyorum kulanıcılara yani bizlere ayıplı mal satmayın!!!
ben tüm kullandığım makinalarımı spot piyasadan alırım,yaklaşık 1 sene önce bende a 620 almıştım 1. makinada 3-4 ölü pixel çıktı arkadaştan rica ettim ikinci a 620 aldım inanın ondada 2-3 ölü pixel çıktı başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü koşturdum yine spotçu arkadaşa binbir karın ağrısı ile derdimi anlattım üçüncü makinayı verdi ama bir şartla dedi bundan başkası yok geri gelirsen almam dedi..Allahtan evde heyecanlı incelemelerim sonucunda tertemiz 0 ölü pixel bir makinaya denk gelmiştim..
demek istediğim şu hadi spot ürünler yurt dışından gelen ayıplı mallar olsun (öyle bişey yokda)garantisiz..kaderine razısın..ya ülkemizde vergisini vererek iki kat fiyata alan juniorx arkadaşımız gibi insanlara şu yapılanlar ayıp değilmi..bizler canon fabrikasından dahamı zenginiz onlar sıkıntıya düşsün kardeşim..ithalatçılarımız anlaşmalar yapsın sokmasınlar ayıplı mallarını ülkemize insinler yakamızdan..250 gram makinayı teknolojik alettir kardeşim deyip kilosunu 2-3 milyara satmasını biliyorlar geri almasınıda bilsinler bizler ülke olarak tarıma dayalı bir ülkeyiz bizden 3 milyara 3 ton domates almasını biliyorlar midelerine indiriyorlar hormonu veya gübresi fazla ise o domatesleri başımıza dökmesini çok iyi biliyorlar..
bu arkadaşımızın kesin sorununun çözülmesini diliyor vede istiyorum canonun reklamının kötüye çıkması hiçde zor değil forumlarda makina tavsiyesi soran JUNİORX gibi binlerce insan var onlara gücüm yettiğince gücümüz yettiğince yapacağımız canon almayın ölü pixel çıkar tavsiyesi inanın sallar valla forumda insanları makina satamazlar canoncular güzel TÜRKİYEMİZDE..
sevgiler saygılar herkese...
nikomaniaa..yılmaz
#comanchi' tarafından 21.06.2007 23:57:20 tarihinde düzenlendi.
Sevgili juniorx öncelikle geçmiş olsun. Kısmet.
ilk mesajınızın tarihine baktım 10 Mayıs görünüyor. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 4. maddesi uyarınca malı aldığınız tarihten itibaren 30 gün içinde maldaki ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüsünüz. Demek oluyor ki hukuki yollara başvurma ihtimalini göz önünüzde tuttuğunuzda 7-8 günlük bir süreniz var.
Ayıplı mal Yasanın 4. maddesinde şu şekilde tarif edilmiş.
ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanım klavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlenmesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Bu durumda :
-Bedel iadesini,
-malın ayıpsız aynısıyla değiştirilmesini,
-ayıp oranından bedelde indirim yapılmasını,
-ücretsiz onarım yapılmasını,
isteyebilirsiniz. Satıcı bu talebi yerine getirmekle yükümlü.
Şimdi :
1- Aldığınız yere Noterden durumu kısaca özetleyen bir ihtarname gönderin ve sonucunda bedelin iadesini veya malın aynısıyla değiştirilmesini isteyin. 15 gün içinde talebiniz karşılanmaz ise isteiğin reddilmiş sayılacağını belirtin.
2- İhtara rağmen sonuç alamaz iseniz Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmak zorundasınız.(aldığınız makinenin değeri 500 YTL.olduğu için. 792 YTL.den fazla olsa idi gitme zorunluluğunuz yoktu).Tüketici Sorunları Hakem Heyeti yanılmıyorsam Sirkeci'deki Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürlüğünde. Bunu araştırırsınız.
3- Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin vereceği karar kesindir ve satıcı buna uymak zorundadır. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti 5-6 adet ölü pikselin normal olduğunu size söyleyebilir. Çünkü, özellikle LCD TV ithalatçıları sanayi bakanlığına mürecaat ederek böyle bir karar çıkarttılar ki uzakdoğudan üretim bandından direkt çöpe gidecek LCD TV'leri ülkemizde sorunsuzca satabilsinler diye. Siz özellikle malın fotoğraf makinesi olduğunu ve ölü pikselin olmaması gerektiğini izah edin.
Belki bu yollara başvurmayabilirsiniz. Dileğim başvurmadan da sorununuzun çözülmesi.
Bu kadar uzun yazmamın amacı belki başka arkadaşların da işine yarar olmasıdır.
Tekrar geçmiş olsun.
selam juniorx
birdenbire forumlardan uzaklaştınız
ne oldu merak ettik doğrusu
bu kadar insan size destek verdi
bi cevap yokmu...
kusura bakmayın, sırt çevirme-unutma gibi bir durum değil, lakin yazdıkça daha fazla içim sıkılıyor. eğer olumlu bir cevap alsam hemen yazacağım buraya ama daha bu sabah aradım, arıza bölümünü bağlattım, söyledim derdimi, "siz bi önümüzdeki hafta arayın" gibi "bugün git yarın gel" tipi cevapla karşılaştım. sanki yeni A630 alacağım da o da bana malın satışa ne zaman gireceğini söylüyor. sinirlendim fakat yine de bayanı kırmamak için oldukça kendimi zorlayarak kendilerinin ulusal distribütör olduklarını ve dışarıya mal verdiklerini, ama nasıl olup da bana bir tane bulamadıklarını sordum. "onlar önceden almışlardır" cümlesi karşılık geldi ki asla inandırıcı gelmedi. internette takip ettiğim birkaç site(hatta belki hepsi de öyledir) neredeyse defalarca A630 bitirip tekrar stoklara soktular. kaldı ki internet sitelerinin sıfıra yakın stok miktarlarıyla çalıştığını herkes biliyor. şimdi bunlar vefa bozacısından mı alıyorlar bu malları da satıyorlar ki bunlar bana böyle söylüyorlar. ayıp yani şu yaptıkları, sanki makina alıp suç işledim de ceremesini çekiyorum.
bizim ev tatil için program yaptı, sırf bu makina için bir hafta daha burada kalıyorum onları da buraya çakıyorum, üstelik bu arada yenisini vermelerinin ihtimali de sıfırın altında gibi geliyor. rezil oldum ev halkına bile. bana bunu yaşatmaya hakları var mı. 3 güne gelecek dedikleri mal haftalar oluyor ortada yok, geleceği de yok.
(İlginiz için çok teşekkür ederim Yılmaz bey.)
Sevgili Juniorx bence bir an önce tüketici derneğine başvur ve Canon uluslararası merkeze mail at. Seni oyaladıkları çok açık.
arıyorum, halen cevap olumsuz! Bu hafta da kalacak galiba. Önerisi olan var mı acaba.
Dün makinayı servisten aldım, tabii ki bunda da pixel bozukluğu var. yahu içimden kalaşnikof alıp şu erkayaları tarama isteği var ya. bu kadar olur. kardeşim ben sakın sağlam makina vermeyin mi diyorum, algılama güçlüğü mü var bunlarda anlamadım gitti. bana bi akıl verin, kendimi kaybetmek üzereyim, inanın bu iş çok kötü yerlere varacak. hayatımda yapmadığım şeyleri yaptıracaklar bana. servisteki adama kaç keredir söylüyorum benim için çok önemli pixel hatası olmayacak diyorum, bir veriyor bir de alıyorum. çıldıracam ya. hadi bunları söylemezdim ama bakın servis diye geçinenler ne kadar amatör onu da size söyleyeyim. bi kere sen servissin, hiç serviste laptop ile çalışılır mı, yerin sabit, kursana sağlam bir desktop, hem de görüntü işindesin alsana 22 inch monitör. bi laptop koymuşlar 14 inç vardır herhalde, zaten küçücük ekranında bişey görünmüyor, onu da kazma gibi camın 30cm önüne koymuşlar, bütün güneş insanın direkt gözüne giriyor, yarım düzine bozuk pikseli seçeceğim diye akla karayı seçtim, hiç birşey seçilmiyor. işte servis diye geçinenlerin işe olan yaklaşımları bu. üstelik her yer sigara dumanı, nefes bile alınmıyor, hem de sabahın dokuzunda. bundan sonra bana canon diyenlere her yerde kötüleyeceğim, kasıtlı gibi 3'te sıfır çeken bir distribütöre sahip bir firmanın malını alsın o firma ...... ......... .Daha da canonla işim olmayacak, Allah belalarını versin, geberseler elimi uzatmam alayına, süründürdüler iki aydır namussuzlar, her türlü sıkıntıyı yaşattılar. şu güne kadar şahitsiniz hiç konuşmadım kuldur hata yapar diye ama bu kadarı olmaz, olamaz, beni insan yerine koymayana beş kuruşluk değer biçmiyorum. bu da son verdikleri makinanın fotosu, bozuk olan bölgeyi kör olmayan herkes net görür. bir kırmızı renkli bir de onun altında kalan bölgede mavi renkli küçük bir tane daha var. koordinatları(x,y): (36,687) ve (273,2270) Lütfen yol gösterin. FOTO İÇİN TIKLA
#juniorx' tarafından 13.06.2007 23:35:38 tarihinde düzenlendi.
#juniorx' tarafından 13.06.2007 23:52:30 tarihinde düzenlendi.
tüketici heyetine başvur.
Başka diyecek bir şey yok.
İnsanların psikolojileriyle oynamayın yazıktır. Maddi değil manevi olarak çökertmeyin insanları
şimdi diyen olabilir "takma kardeşim bu kadar, foto ışık demektir, vs.." şunu söyleyeyim, aynı lekeler gündüz fotolarında da mevcut, aydınlık fotolarda da nar gibi kırmızı çıkıyor. bariz ayıplı mal yani. bu malı sağlam diye müşteriye "sokanların" suratına tükürüyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Bir Metni Aynı Anda Birden Çok Dile Çevirme
18 May. 2022, 00:08 prodersler
0185518 May. 2022, 00:08
prodersler -
Vegas Pro Çoklu Render Nasıl Alınır
29 Nis. 2021, 19:08 prodersler
0154129 Nis. 2021, 19:08
prodersler -
-
Zenit 122 İle Çoklu Pozlama Yapabilmek Mümkün Mü