Fotoğrafçılık Forumları
Çok Moralim Bozuldu !
sayın üyeler, dün gidip bir canon A630 aldım. akşam karanlıkta birkaç çekim yaptım ki ne göreyim, en az 6 tane ölü piksel var.acaba türkiye'ye seçip böylelerini mi yolluyorlar diye düşünüyorum ciddi olarak. bunlar çok ciddi hata çünkü. eminönünde aldığım yere gittim, aynı sokakta erkayalar'a gönderdiler. orada da baktılar ve aslında şaşırdılar bu kadar ölü piksele. gerçi ben süper ince eliyorum bu konuda. işportadan almadım, yarım milyara yakın para verdim. küçücük bir tane bile olsa kabul etmem. satarken var desinler ona göre davranalım biz de. neyse şimdi çok moralim bozuldu toplam bir saat bile elimde tutmadığım yepyeni makinaya tornavida değecek, türk işi servise girecek makina, hem de böylesi ileri bir elektroniğe sahip bir makina. çamaşır makinası değil bu. orada bire bir değişim istiyorum demek de aklıma geldi ama sordum pek çoğunda ölü piksel olayı var imiş. ben onlara bakın edin bir şekilde yok edin bir tane bile istemiyorum dedim. eğer sıfır bir kutu alıp eve gelseydim büyük ihtimal ondan da çıkacaktı. o yüzden servisi sorumlu etmek adına onların direkt üzerine yıktım işi. ne yapacağım bilemiyorum. önerilere açığım kafam çok bozuldu. hem para verip hem de kepaze olduğumu düşünüyorum. foto aşağıda, dikkat ederseniz altı tane sayılıyor, belki daha da vardır.
ÖLÜ PİKSELLİ FOTOYU GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLA
#juniorx' tarafından 10.05.2007 18:56:32 tarihinde düzenlendi.
#juniorx' tarafından 11.05.2007 05:10:15 tarihinde düzenlendi.
açıklamaya teşekkür ederim gaijin
Benim makinemde 2 adet çok küçük hotpixel vardı.Zorlukla seçilebiliyorlardı ama yine de gönderdim servise.Şimdi prıl pırıl.Sırf test maksatlı zorlayıcı çekimler yaptım.Uzun pozlamalarla, simsiyah, bembeyaz ve renkli görüntüler çektim.Ne kadar büyütsemde çıkmadı hiçbirinde.Düzelir merak etme.Yan pixellerden referans alsa bile gözle algılayacağın birşey olmayacaktır.Zaten öyle hallettiklerini sanmıyorum.Çünkü kat be kat büyüttüğüm halde göremedim ben o pixelleri.Yerlerini ezbere bildiğim halde bulamadım.
ulyses, çok çok sağ ol görüşünü eksik etmediğin için. zira içim içimi yiyor ne olacak diye. sayenizde biraz rahatladım dostlarım. daha haftasonuna kadar yolu var galiba, teslim ederken çarşamba-perşembe en geç olur demişti servisteki görüştüğüm teknisyen. daha bekleyeceğim yani.
arkadaşlar fena derecede asabım bozuldu. bugün gidip makinayı erkayalar servisinden aldım. eve gelip ayrıntılı kontrol ettim. durum şu an itibarı ile fecaat. makinanın üzerinde flaş kısmına yakın plastik aksamda majör tornavida çizikleri mevcut halde. ayrıca yuvarlak çok amaçlı butonun(ortasında "func.set" yazan butonu çevreleyen buton) sol tuşu hissetmeyecek derecede hissizleşmiş durumda. ve ayrıca bir sürü ölü piksel öncekinden farklı yerlerde olarak duruyor. isteyen olursa çiziklerin ve ölü piksellerin fotosunu koyarım.
şimdi benim yapmam gereken nedir. on dakika elimde tuttuğum makinayı enkaz olarak "YETKİLİ SERVİSTEN" geri almam bana reva mı. çok moralim bozuldu. önerilerinizi şiddetle bekliyorum.
Yarın servise gidip makinenin yenisini iste, ayıplı ürünü kabul edip servise soktugun halde daha kötü durumda vermişler madem bu saatten sonra kabul etme eger dedigin gibi cizikler varsa...
vallahi can bey dediğiniz gibi makinayı servise götürdüğümden daha kötü halde aldım. ağlamaklıyım şimdi yeminle. bir de servis yazmış ki "OPTICAL UNIT DEĞİŞTİRİLDİ" hay değiştirmez olaydınız. ben acaba sensör tam olarak eskisi gibi olur mu derken kamyon çarpmışa dönmüş makina. artı onca ölü piksel de cabası. ve denildiği gibi yazılımsal olarak halledilen bir şey de yok maalesef, dalmışlar makinaya tornavidayla. inanın makinayı satın aldığıma, bu işe bulaştığıma pişman oldum, imkan olsa da götürüp geri versem çok memnun olacağım.
benim bu noktada kiminle görüşmem lazım. erkayalarda tavsiye edebileceğiniz bir isim var mı. on gündür psikolojim bozuldu şu iş yüzünden. kalkıp istanbul'un bir ucundan diğerine koşturmam da cabası, verdiğimin bin beterini geri almam da tuzu biberi.
Erkayalara gidip (saat 11 gibi git) 2.katta
Selahattin Çankaya ile görüş durumunu anlat.
Selahattin bey hem patron hem de teknik servisten sorumludur . (Benim de selamımı söyleyebilirsin )
Selahattin bey bu gibi konularda çok titizdir ve müşteri memnuniyetini önemser...Mutlaka senin de onaylayacağın bir çözüm üretecektir..
#burkay' tarafından 17.05.2007 20:59:12 tarihinde düzenlendi.
burkay, teşekkür ederim. yarın ilk işim olacak bu. yumurta kadar makina psikolojimi etkiledi artık.
COMANCHİ bu forumu çok hantal ve kullanıcılarının bazılarını çok önyargılı bulduğundan KENDİ YAZILARINI silmiştir..
#comanchi' tarafından 08.06.2007 20:28:04 tarihinde düzenlendi.
comanchi, evet gittim. önce burkay'a teşekkürlerimi iletiyorum. selahattin beyle görüştüm, baktı, sorunlarımı dinledi ve servisten elemanını çağırıp bak bu böyle böyle olmuş dedi, benim yanımda sordu; elimizde A630 var mı dedi, olumsuz yanıt alınca ben makinayı bıraktım, birkaç gün içinde(3-4) yeni parti mal gelince benimkinin altındaki seri kod etiketini söküp yeni makinanınkiyle değişip bana yeni makinayı vereceklerdi. yaklaşık bir hafta oldu. biraz fazla zaman da vererek bu sabah arayıp yokladım, telefondaki bayan ellerine henüz A630 ulaşmadığını belirtti. sorduğumda 10 gün içinde gele"bilir" dedi.
özet; Sıfıra sıfır, elde var sıfır.
Birkaç nokta aklıma takıldı, ilki çok önemli değil ama sorayım. etiket değişimi biraz aklıma takıldı lakin canon ile anlaşmaları gereği böyle bir pratik yöntem geliştirmiş olabilirler. yani belki canon müşteriye satılan maldan iade kabul etmeyip erkayalara sorumluluk yüklüyordur diye düşündüm. sizce bu sağlıklı bir yöntem mi? (benim sorduğum da abest oldu kendi açımdan, makinayı bulmuşum, sağ salim elime almışım da prosedürü eksik kaldı sanki, neyse yine de bilenler cevaplar mı acaba.)
ikincisi sizce benim başıma gelen şey normal mi? yani bu kadar süredir mağdur olmamın üzerine 10 gün içinde gele"bilme" ihtimalini de koyunca, aklım bu işin içinden çıkamıyor. aldığım kültür gereği öyle çıkışma-diklenme-tersleme yöntemlerine alışık değilim, sevmem de, yapamayacağımdan değil, doğru bulmadığımdan. fakat hepsi bir yana bir aya yakındır gelip gitmekten helak oldum, istanbulun bir başında ben diğer ucunda erkayalar. pişmanlık noktasına geldim, yeni yeni gelişmeye başlayan fotoğraf merakım da fobiye dönüşmeye başladı, ciddi söylüyorum ki bilgisayarda JPG uzantılı dosyalarımı açarken bile midem kalkar oldu artık. bir insan bu kadar mı üzülür, mutsuz edilir. sözüm bir kişiye ya da kuruma da değil, belki ben aşırı tepki veriyorum diyorum ama aldığım yanıtlar beni buna sevkediyor. makinayla birlikte aldığım deri kılıfın üzerini bile dün gördüm ki televizyon ekranı gibi toz bağlamış. biri bir yanda biri öte yanda makina kimbilir ne yanda, öylece bekliyorum. üstelik yeni alacağımın da kusurlu çıkmama garantisi yok, belki game over misali en başa dönüp tekrar başlayacağım. ne kadar canım sıkıldığını bilmem anlıyor musunuz. peşin parasını birer birer sayıp da döküp gidip aldığım sıfır-üzerine toz değmemiş makinayı şu zamandır beklemekten artık makinadan bile soğudum. birkaç gün önce kendime diyordum ki; yahu 500tl para verdin sanki ev mi aldın da bu kadar takıntı yapıyorsun. ama bu sabah haberlerde belediyenin, istimlak ettiği evden çıkardığı gözü yaşlı amcaya 3900tl EV BEDELİni adeta "al senin fiyatın ancak bu" dercesine verdiğini izlediğimde öyle düşündüğüme de utandım, sanki ben yapmışım gibi ağır geldi o düşüncem bana.
zaten işin parasında değilim ki. sadece aldığım makina içime sinsin istemiştim, yoksa ben bu isteğimi paramın karşılığı olarak görmedim, hizmet kalitesi olarak bekledim, çünkü benim için önemli olan buydu.
yardımlarını esirgemeyen, yol gösteren tüm dostlara teşekkürlerimi iletirim.
İlgili olabilecek konular
-
Bir Metni Aynı Anda Birden Çok Dile Çevirme
18 May. 2022, 00:08 prodersler
0185518 May. 2022, 00:08
prodersler -
Vegas Pro Çoklu Render Nasıl Alınır
29 Nis. 2021, 19:08 prodersler
0154129 Nis. 2021, 19:08
prodersler -
-
Zenit 122 İle Çoklu Pozlama Yapabilmek Mümkün Mü