greenthumb
greenthumb (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Digital Retouch

arkadaşlar aranızda hep photoretouch işleriyle ilgili paylaşımlarınızı sunuyorsunuz ve ortaya estetik olmayan sonuçlar çıkartıyorsunuz. Hiç araştırmalar yapıyormusunuz bilmem ama hep hazıra konduğunuz belli oluyor. şimdi size bilgi olsun diye bir link veriyorum buradaki fotoğrafları inceleyin adamlar profesyonel ajansların photoretouch işlerini yapıyorlar. hani dergilerde görürsünüz hayran kaldığınız mankenler vardır çok güzeller dersiniz ama bu siteyi gezdikten sonra hayalleriniz suya düşebilir bakın güzeli nasıl baştan çıkarmışlar.

Link
DIGATALRETOUCH

HA BU ARADA BUNU NASIL YAPIYORLAR DİYE SAÇMA SAPAN SORULAR SORMAYIN HEPSİ HİÇBİR FİLTRE KULLANMADAN PHOTOSHOPLA YAPILMIŞTIR.

BİLGİ SİTE YÖNETİCİSİNDEN.

BENDE SİZDEN BÖYLE KALİTELİ İŞLER BEKLİYORUM.

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN.

#greenthumb' tarafından 18.06.2006 01:25:14 tarihinde düzenlendi.

#greenthumb' tarafından 18.06.2006 01:25:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Haziran 2006, 01:23 - İp: 85.***.**8.56
greenthumb
greenthumb (üye)

sen ticari amaçlı çalışan bir fotoğrafçısın zamanın kısıtlı olabilir kaliteyi elinde tutmak senin elinde. ayrıca 13 yıldır fotoğrafçıyım diyorsun ama hala rötuş!a rutuj diyorsun ben photoshopla 5 yıl önce tanıştım ve çok hızlı bir şekilde kendimi ilerlettim siz sadece rötuş ve fonlamayla ilgilenirken ben photoshopun bütün marifetlerini öğrenmeyi başardım sana bir konu versem yapamayacağına eminim. ayrıca photoshop fotoğraf stüdyoları için yapılmış bir program değildir onun derin bir deryası vardır sen onun bir adasını öğrenmişsin bense bir kıtayı öğrendim ve hala o ada içinde boğulmaya devam ediyorsunuz size atlan yardımcı programlarla işin pratikliğine kaçıyorsunuz eğer daha prarik sadece stüdyo fotoğrafçılığı için yapılan bir program var Cpac Imaging PRO aradığınız herşey bu programla yapabiliyorsun saç ayırma renklendirm rötuş fon değiştirme gibi.. hemde kullanması çık kolay neden photoshopla uğraşıyorsunu ki? kasmayın kendinizi fazla olur mu?

Tarih: 24 Haziran 2006, 13:52 - İp: 85.***.**1.220
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

surekli verilen linklerdeki fotograflara baktım. Hepsi cok guzel işlenmiş. Ama bu ben en iyisiyim demek icin cok komik kalır. Herkesin hayal dunyası farklıdır. Ama birbirinden ustun değildir. Cogunlugun zevklerine hitap ederek yapılan çalışamlarda hayalin iyi yada kaliteli oldugu anlamına gelmez. Gonderdiginiz çalışamlar photohopa hakim ve vakit ayıran kişiler için "waawww bunu nasıl yapmıs acaba" denilecek türden çalışmalar değil. İddalı konuşmak yerine sırf bu tür manipilasyonlar ve düzenlemeler yapan kişilerle kendinizi kıyaslayın. Belki nerde oldugunuzu daha iyi gorebilirisniz. Tahrikkar konusmalarınız gerci nerede oldugunuzu biraz gosteriyor gibi.. saygılar

Tarih: 24 Haziran 2006, 14:59 - İp: 88.***.**9.142
greenthumb
greenthumb (üye)

ben yaptığım fotoğraflar konusunda hayalgücümün iyi olduğunu söylemedim sadece photoshopta bu sitede en iyisiyim dedim o kadar madem iyi değilim çıksın biri yapsın birşeyler koysun ortaya ve ben onu yapamam diyeyim o zaman yerden göke haklısınız diyeyim herkes çok konuşuluyor bu sitede ama hiçkimsede cesaret yok bi halt yapamıyorlar çok şey yapıyormuş gibi senin gibilerin çenesi düşüyor.

Digital manipulasyonlarım benim hayal gücümle sınırlıdır hayal gücümde sınır olmadığı için birçok şey yaratabilirim.
Tabikide benden daha iyi hayalgücüne sahip olanlar vardır o konu hakkında hiçbirşey söyleyemem.
tekrar vurguluyorum bu sitede benden iyi photoshopu bilen yok eğer varsa çıksın kardeşim aha bu benim yaptığım desin herkes elindeki en iyi photoshopla işlenmiş fotoğrafı göndersin bilmek istiyorum kaç yetenekli kaçtane yeteneksiz olduğunu böyle giderse beceriksizler sınıfında kalacaksınız o zaman da benden birşey beklemeyin.

Tarih: 24 Haziran 2006, 15:52 - İp: 85.***.**1.220
canımsın
canımsın (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

ah benim saşak kardeşim zaten ben sana sen kötüsün dedim mi niye kendi kendine triplere giriyorsun ki adım gibi eminim sen bu işte daha yenisin ve kendini ıspatlayacak yer arıyorsun emin ol ben bu işte çok kişiyi gördüm çok baba ustalarda tanıdım ve inan o ustalar bana birkere dahi kendilerini övmediler sen ne bok yemeye iyiyim diyorsun. az bişey delikanlıysan gelirsin manisaya ben sana adresimide veririm telefonumuda çıkarsın karşıma yaparsın işini bende seni anlından öper fotoğrafını çeker rutuşunuda atar korum buraya mademki iyisin iyi olduğuna dair bir belge sun bana ama bizzat yanıma gelerek öyle sanalda bedavaya sinema yapmak kolay aslanım salak olum ben sana bişey demedim haklı olduğunu belirttim ama sen kaşınıyorsun anlaşılan. bak yine söylüyorum adresimi istersen buraya yazarım hemen atlayıp gelirsin 15 dk lık yol burası hadi koçum bekliyorum seni ve inan ben çok ciddiyim. ve ayrıca ben photoshopta senin yaptığın herşeyden daha fazlasını yapacağıma delikanlı sözü veriyorum. yani herkesi küçük görme bizde fondan başka şeyler yapıyoruz photoshopta

Tarih: 24 Haziran 2006, 16:44 - İp: 85.***.**0.226
greenthumb
greenthumb (üye)

niye yanına çağırıyorsun ki orada bir tek sen rezil olacaksın marifetini burda göster de görsün cümle alem rezilliğini. yıllardır photoshop kullanıpta bi bok bilmeyenleri de gördüm ben manisada hangi fotoğrafçı iyi iş yapıyor be birbirinizi yemekten başka bi bok yaptığınız yok birbirinizi lisanssız photoshop kullanmakla şikayet eden siz değilmisiniz belliki hepiniz korsancısınız hem manisaymış izmirmiş denizliymiş bütün fotoğrafçıları biliyorum ben hiçbiri bi halta benzemeyen fotoğrafçılar sıvama rötuşlar yapacaksan geçeceksin o işleri. stüdyosunda f:2.8 ile f:5.6 ile fotoğraf çeken fotoğrafçıya ben fotoğrafçı da demem belli ki sen onlardansın.

allah aşkına yaptığın en iyi işi buraya koysana götün yiyosa.

Tarih: 24 Haziran 2006, 16:53 - İp: 85.***.**7.49
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar galeri bölümünde bir takım fotograflar zaetn gönderiliyor. Kişiler oraya gonderirken en iyisyim diye değil paylaşım icin hatalrını gormek icin vs gonderiyolar. Yani senin sandıgın kimi sadece konusanlar değil gönderenlerde cok. Ayrıca forum konusmak icindir. Fotogarf paylaşımlarını galeriden yaaprsın . Son konusmalarınızdan sonra bu topicde artık yokum eyvallah..

Tarih: 24 Haziran 2006, 16:59 - İp: 88.***.**9.142
canımsın
canımsın (üye)

iyide ben iyi rutuş yapıyorum demedim ki sana ki iyiyim diyen sendin iyi olan gelir ve ayrıca sen buraya hiç gelmemişsin belli gelseydin böyle konuşmazdın heheee sen kesin heryeri dolaşan çantacılardansın allanaşkına ismin ne senin kesin tanıyorumdur ben seni bizim buraya sizden çok geliyorda

Tarih: 24 Haziran 2006, 17:00 - İp: 85.***.**0.226
greenthumb
greenthumb (üye)

sen kimsin ki yazılarıma ister yazar ister yazmazsın paylaşılanları da görüyorum ama o kötü çalışmaları görüp kendini iyi zannedenler dir benim sitemim yorumuma ister yaz ister yazma umrumda değil.

Tarih: 24 Haziran 2006, 17:01 - İp: 85.***.**7.49
greenthumb
greenthumb (üye)

geldim yavrum geldim Türkiyede dolaşmadığım yer kalmadı benim çantacı falan da değilim.

Tarih: 24 Haziran 2006, 17:03 - İp: 85.***.**7.49
canımsın
canımsın (üye)

iyide adını söyle belkide seni tanıyorumdur belki sevidiğim birisisindir çantacı abii anlaşıldı sen çantacısın
arkadaşlar bu adam taşradaki fotocuları gezip bikaç bişey gösterip şov yapıp onların paralanını alan kişilerden haberiniz olsun bunlardan tr de çok var hehee

Tarih: 24 Haziran 2006, 17:18 - İp: 85.***.**0.226