mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Ne Olacak Bu Galerinin Hali

Galerinin hali gün geçtikçe içler acısı bir hal alıyor. 2-3 gün aradan sonra bu gün galeriye girdiğimde bırakın fotoğraf teknik kurallarını pc başında yapılan uygulamalarla doğallığını kaybetmiş hiç bir estetik değeri olmayan bir kaç fotoğrafın sadece ve sadece fotoğrafı çeken üyeyi pof poflamak adına yazılan yorumlarla dolu olduğunu gördüm. Bu yüzden bir süreliğine galeriye fotoğraf eklemiycem. Yorum yazarmıyım bunada fotoğrafı çeken üyenin adına değilde fotoğrafa bakınca karar verecem.

Ayrıca üyeyi pof poflamak adına yorum yazan arkadaşları boykot etmek için avatarımı siyah yapıyorum.

Tarih: 5 Şubat 2008, 21:55 - İp: 88.***.**5.3
ierdogan
ierdogan (üye)
Ankara / Amatör

siz cektiginizin en iyisi oldugunu sandıgınız surece,eleştiri almadıgınız ve eleştiriye kapalı oldugunuz surece,sizce daha iyisini cekme olasılıgınız varmı????
Benim anlatmaya çalıştığım şu ;

Uzun ve anlamlı yorum yapmaya elbette yasak yok.
Ama çok "kritik "bir sitede görüldüğü gibi zorlamanın nasıl çalıştığını da iyi bilmek lazım.
Arkadaşlarımızı kısa eleştiri yapıyorlar diye dışlamanın, suçlamanın doğru olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
Ve diyorum ki " kendisini fotoğrafçılık konusunda geliştirmek isteyenler" için yeterli ve ulaşılabilir doküman vardır.
Amatörler hiçbir zaman çektiklerinin en iyisi oldklarını düşünmezler. En azından ben öyle düşünmüyorum.
Ancak "kim otorite kim otorite değil" bunun da iyi bilinmesi gerekmez mi?

Tarih: 11 Şubat 2008, 23:09 - İp: 88.***.**0.253
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Topiği açmamdaki sebep yorupların uzun veya kısa olması değil elbetteki detaylı yorumlar daha yapıcı olur.

Bizim burada masaya yatırdığımız konu belli bir grubun al gülüm ver gülüm zihniyeti içerisinde bir birlerine yorum yağdırıyor olmaları ama kısa ama uzun fark etmeyiyor adamlar bir birlerine sağnak halinde yorum yağdırırken bir yandanda üst bant seçici arkadaşı etki altında bırakacak yorumlar ekliyorlar. Madem NF onların tekelinde biz niye çırpınıyoruz burda.

Tarih: 11 Şubat 2008, 23:40 - İp: 88.***.**5.3
s12345
s12345 (üye)
Ankara / Amatör

Güzel öneriler.

Fotoğrafların yorum almadığı için silinmesine karşıyım.
Bazı fotoğraflar onlarca yorum alırken çok daha güzel olan fotoğraflar bir iki yorum anca alıyorlar ve izlenmiyorlar. Mevcut sıkıntıyı dahada arttırır.

Puanlama sisteminin çözüm olmadığını düşünüyorum. Aynı kişilerin aynı fotoğrafları puanlamanın ve bir çok kuralın olduğu diğer sitelerde de daha güzel fotoğraflardan çok daha fazla puan alabiliyor. bir fotoğraf üç beş kişiden puan alırken , başka biri onlarca kişiden puan alabilir.Aynı sıkıntı puanlı olarak devam eder.

Exif bilgisi fotoğrafın çalıntı olmadığının küçük bir kanıtıdır. İsteyen hırsız fotoğrafa istediği exif bilgisini ekleyebilir. yada exif bilgisi olan fotoğraf bulup onu galeriye ekleyebilir. Exif bilgisi olması fotoğrafın kalitesini arttırmaz. Galeride aynı fotoğraflar exif bilgisi olarak gezer.

Kısaca kafalarda değişiklik olmadıkca sistemi değiştirsenizde, çok işe yaramaz.

Tarih: 12 Şubat 2008, 10:54 - İp: 212.***.**5.240
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sisteme ne yapılırsa yapılsın,hiç bir şey değişmez.Kafalar düşünceler değişmediği sürece...Buranın en büyük sıkıntısı dostluk bahanesi ile kişilerin birbirlerine paslaşma mahiyetinde yaptığı yorumlar.Bu bittimi zaten sorunların çok büyük kısmı ortadan kalkar.

(Etik olmadığını düşündüğüm için linkleri iptal ettim)
İşte biz kaliteyi burada kaybediyoruz.Burada fotolar ile ilgili hiç bir eleştirim yok.Katogorisine oturmayan fotolar ve yorumlar öyle fazlaki... Site bundan dolayı amacından sapıyor.Buradaki çabam bir teşhirden ziyade örnek verme amaçlı.Foto sahiplerindende,yorum yazan arkadaşlardanda yanlış anlaşılırsam özürü şimdiden borç bilirim.Buna benzer foto öyle çok ki...Sıkıntı burada.Saygılarımla...

#gorbi67' tarafından 12.02.2008 13:51:28 tarihinde düzenlendi.

#gorbi67' tarafından 12.02.2008 21:17:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Şubat 2008, 12:51 - İp: 88.***.**3.78
sahin70
sahin70 (üye)
İçel / Meraklı

Aslında dostluklar adı altında insanların birbirlerine onlaca yorum yapmasının hiçbirşekilde önüne geçilemez..Gorbi67'nin dediği gibi önce kafaların değişmesi gerekir.Bakıyorsun hiçbir fotoğraf değeri olmayan fotoğraflar 20-30 yorum alıyor.Çok başarılı kareler bırakın o kadar yorumu izlenmiyor bile.Bazı gruplara girdiğn zaman çok güzel fotoğraf çekmene gerek yok.Objektifini nereye doğrultsan tonla yorum alırsın.Hatta yorum alman için objektif kapağını çıkarmana bile gerek yok..Aslındasöyleyecek çok şey var fakat uzatmak istemiyorum.Sözlerimi söyleyen kimseyi unuttuğum fakat çok beğendiğim bir sözle bitirmek istiyorum.''Kendimize karşı ne kadar dürüst olursak,fotoğrafımız o kadar gerçek olur.''

Tarih: 12 Şubat 2008, 13:15 - İp: 88.***.**3.222
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar sevgili gorbi'nin linkini verdiği fotoğrafı olumlu kılan ne varda yirmiye yakın yorum almış acaba bende değerli ustalarımızdan birine 1 fotoğraf hediye etsem

Yorum patlaması yaparmıyım?
Üst banta çıkarmıyım?
Meşhur olurmuyum?

Tarih: 12 Şubat 2008, 20:22 - İp: 88.***.**5.3
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Galeriydi yorumlardı derken dikkatimi çeken bir başka husus ise hani fotoğrafları açtığımız zaman altında yer alan reklamlar. Evet reklamlar sitenin ayakta durabilmesi için olmazsa olmazlarından bunu anlıyorum. Fakat böyle bir sitede çok af buyrun ama ''..... BÜYÜTÜCÜ''gibi
mustehcen reklamlara neden yer verildiğini anlamış değilim. Müstehcen içerikli reklamları bu sitede görmek istemiyorum.

Tarih: 13 Şubat 2008, 22:41 - İp: 88.***.**5.3
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

zuhahaha

ee yani %100 haklısınız. gerçi ben görmedim ama siz görmüşsünüz . ayıp açıkçası bu siteye daha nice bacılarımız yengelerimiz ufak kakrdeşleriz giriyor...

#gurhan_87' tarafından 14.02.2008 08:47:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Şubat 2008, 08:46 - İp: 88.***.**2.171
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Demekki siteye iyi para ödemişler...

Tarih: 14 Şubat 2008, 09:40 - İp: 85.***.**7.70
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Siteye alınacak reklamlar belli bir kriter içerisinde olmalı. Malesef sitede hiç bir kriter yok

Tarih: 14 Şubat 2008, 22:04 - İp: 88.***.**5.3