mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Ne Olacak Bu Galerinin Hali

Galerinin hali gün geçtikçe içler acısı bir hal alıyor. 2-3 gün aradan sonra bu gün galeriye girdiğimde bırakın fotoğraf teknik kurallarını pc başında yapılan uygulamalarla doğallığını kaybetmiş hiç bir estetik değeri olmayan bir kaç fotoğrafın sadece ve sadece fotoğrafı çeken üyeyi pof poflamak adına yazılan yorumlarla dolu olduğunu gördüm. Bu yüzden bir süreliğine galeriye fotoğraf eklemiycem. Yorum yazarmıyım bunada fotoğrafı çeken üyenin adına değilde fotoğrafa bakınca karar verecem.

Ayrıca üyeyi pof poflamak adına yorum yazan arkadaşları boykot etmek için avatarımı siyah yapıyorum.

Tarih: 5 Şubat 2008, 21:55 - İp: 88.***.**5.3
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Fotoğrafların linkinin verilipde bu ne biçim fotoğraf denilmesini açıkçası yadırgadım.

Fotoğraf görsel bir sanat olduğu için aynı zamanda göreceli bir sanat. Birisinin beğendiğini bir diğeri beğenmeyebilir.

Sapla-saman karışmaya başladı gene...

Tarih: 11 Şubat 2008, 12:09 - İp: 213.***.**2.98
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

bende forumlarda link verilmesine karşıyım.o kadar çok kişi link veriyorki.
Artık bu forumları sık sık takip etmek lazım,yarın benimde bir fotom link verilip,asılıp kesilebilinir.
özellikle yan band için bekliyorum böyle bir hareket,niye aynı kişilerin fotoları orada derler diye bekliyorum.

bırakın herkes ne kalitede foto eklerse eklesin,hepimiz aynı haklara sahip,beş para vermeden siteyi bedavadan kullanan üyeleriz.daha ne istiyoruz anlamıyorum.

Tarih: 11 Şubat 2008, 13:20 - İp: 85.***.**9.67
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

direkt fotograf linkinin verilmesini bende uygunsuz buluyorum.
bu gruplasma yaratır.
dahada kotusu bak bı grup toplnamıs su ıyı bu kotu dıye mılletı cekiştiriyor gibi bir duruma yol acar.bir iki arkadasta daha once boyle seyler yapmıstı.forumda,hemde kişinin cevap hakkının dogamayacagı bir sekilde (haberi olmayabilir) bu sekilde fotografının eleştirilmesini yanlıs buluyorum.
eleştiri için zaten fotograf altında yorum ımkanı var.
genel bir durumdan bahsetmekle kişilere yonelmek savundugun seyıde basıtleştirir..

Tarih: 11 Şubat 2008, 14:41 - İp: 78.***.**6.91
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Hep söylüyoruz ama sadece söylüyoruz uygulama yok...

Şimdi bir takım rakamlar vermek istiyorum.Bu rakamnlar aşağı veya yukarıya çekilebilir...

Foto yükleme sayısı 1 gün arayla bile olsa sınırsızdır.Yani 1 yılda 365 kare eder.

Bu yıllık 100 kare olarak sınırlansa

Beş gün içinde enaz 10 izlenme bile almayan fotolar otomatik silinse

Bir ay içinde 3 eleştiri alamayan fotolar otomatik silinse

Exif bilgisi olmayan fotoların eklenmesi engellense

Bir kişinin aynı kişiye peşpeşe veya aralıklı zamanlarda yorum yapması engellense

Eklenen fotoğrafların sahipleri ilk 48 saat belli olmasa

Üstbant seçici heyeti umumiyenin kapsamı ve sayısı genişletilse

Tek tık ile doğrudan fotonun büyük ebatlısını görsek

En azından 0/*/**/*** gibi sıfırdan başlayıp yıldız puanlama olsa

En çok bakılan,en çok beğenilen gibi kategoriler olsa

Çok şey mi istemiş oluruz

Hani belki sitenin imajına faydası olsun diye yazdım...

Olsa nasıl olurdu arkadaşlar?

Tarih: 11 Şubat 2008, 20:46 - İp: 81.***.**2.44
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

guzel oneriler.

bir ikisini ele alıcam izninle.

exif analogda yok bende zamanında onermiştim rokomet hatırlatmıstı sanırım.

Eklenen fotoğrafların sahipleri ilk 48 saat belli olmasa
zaten iş kankacılıgı onlemekse,bu kişiler msnden birbirlerine fotograf linki vererek haberleşiyor yorum alıyor,ayrıca bunun teknik altyapısını uydurmak ne denli olanaklı bilmiyorum,kişinin galerisindede gorunmemesi lazım 48 saat için

puanlama olayına karsıyım,mukemmel olmus 10 mukemmel olmus 10 hıyar bile ceksen 10 puanlık cekiyosun 10 gibi yorumlar okumak istemem acıkcası.

ustbant secicilerinde biara bende vardım,galeriye girmedigim anlasılınca işten cıkarılmısım anlasılan gecen gun farkettim
sayının artması iyi olur,daha iyi istatistik almanın tek yolu orneklemin mevcudunu artırmaktır.
boylece manipuleyede gitgide daha kapalı bir sistem olur.

digerleri guzel ve dusunulmesi gereken oneriler.
bu yazdıkalrımda benım şimdilik gordugum dezavantajlar.

Tarih: 11 Şubat 2008, 20:57 - İp: 78.***.**6.91
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

elbette kankiler birbirlerini takip ediyorlardır ona itirazım yok ama birbirlerinden MSN üzerinden yorum dileniyorlarsa çok feci bir durumdur bu...

-Hadi kankiciim foto attım siteye yorumla yap bi güsellik!

bunu da diyorlarsa yapacak bişey yok ama en azından işlerini zora girmiş olur.En azından biraz daha uğraşsınlar

puanlama ilk etaplarda belki tam rayına oturmayabilir ama zamanla otokontrol gelişecektir,en azından denemek lazım

EXIF konusu bence direnilecek bir durum.

Tamam analog makinalar EXIF le alakasız ama kaç üyemizde analog var sıklıkla kullandığı?

Azınlık kalıyorlardır eminim.

Onlar içinde basit bir formül var: foto eklerken makinası zaten donanım listesinde görüneceği için analog sekmesi oluşturulup burasını tıklar ve exif sorgusunu atlamış olur.

Belki bu da kötü niyetlere alet olur ama en azından belli bir disiplin geleceğini düşünüyorum.

Tarih: 11 Şubat 2008, 21:54 - İp: 81.***.**2.44
ierdogan
ierdogan (üye)
Ankara / Amatör

Ben şöyle yapıyorum ;
1.Forum'a pek iştirak etmiyorum, hatta yazılanlara bile pek bakmıyorum. Sadece "yanıbaşımda neler olup bitiyor" diye
ara sıra göz atıyorum.
2.Buranın bir fotoğraf sitesi olduğuna inanmak istiyorum.
3.Etrafımızda bol miktarda sohbet-tartışma-kavga sitesi olduğunu çok iyi biliyorum.
4.Tartışılarak hiçbir görüş ve inancın başkalarına kabul ettirilemeyeceğini "yaşayarak öğrendiğimden" biliyorum.
5.Başkalarının ne yaptığını veya ne yapmadığını eleştirmek yerine "kendi yaptıklarıma bakmayı" yeğliyorum.
6.Ben bir amatörüm ve fotoğraf yarışında falan da değilim.
7.NF üyesi arkadaşlarımın çektikleri fotoğraflara bakıyorum,
onlarda benim çektiklerime bakıyorlar.
8.Kısa yorumlarımız "seyrettim" anlamında bir nezaket sadece.
9.Fotoğrafçılıkla ilgili o kadar çok kitap ve o kadar çok
site var ki, isteyen herkesin bunlardan istifade edebileceğini düşünüyorum.Fotoğrafımın altına yazılacak olan uzun yorumlarla kendimi geliştirebileceğimi düşünmüyorum.
10."Haydi fotoğraf çekmeye" diyorum.

Tarih: 11 Şubat 2008, 22:34 - İp: 88.***.**0.253
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar her fırsatta galerinin kalitesinden bahsedip dururken ben galerinin her geçen gün kalitesini nasıl kaybattiğine dair bir örnek vermek istedim bu örnekleri çoğaltabilirim. Örneğin üzerinde tarih bulunan fotoğrafların galeride yayınlanmadığını biliyorum ama dün eklenen fotoğraflardan birinin üzerinde tarih vardı eminim bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız vardır aydınlatırlarsa sevinirim.

Şayet galerinin kalitesini arttırmaya çalışıyorsak öncelikle galeriye eklenen fotoğrafların sıkı bir kontrolun ardından onaylanması gerekir diye düşünüyorum. günlük eklenen fotoğraflardan kaç tanesi sıfır çekiyor bilen varmı? En azından %25i diye düşünüyorum bu yüzden günlük 200 fotoğraf ekleneceğine 100-150 fotoğraf eklensin belki kalite yönünde sıkı bir rekabet oluşturur.

Burkay abi fikirler güzel yalnız sevgili gaijin usta gibi puanlamaya bende karşıyım. Fotoğraf sahiplerinin geçici bir süre için belli olmaması isabet olur ama bu sistem hayata geçerse var olan grup üyelerinden birinin eklediği fotoğraf süre dolumuna kadar 3-5 yorum alıp süre dolup fotoğrafı ekleyen üye belli olduktan sonra yorum patlaması yaşarsa şaşmamak gerek.

Tarih: 11 Şubat 2008, 22:48 - İp: 88.***.**5.3
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sevgili burkay08 ,
*az foto yüklemenin kaliteyi arttıracağına inanıyorum
*ama az izlenen,yorum almayan,bir ay içinde 3 yorum alan gibi bahsettiğiniz fotolar kötü foto anlamında değildir.
hatta bu yöntem kankilik olgusunu kamçılar.
benim eklediğim fotoları % 90 ı kültürel miras ve il il Türkiye ve ne yazık ki,izlenmede yorumda çok az.ben o kadar uğraştığım fotoların silinmesini kesinlikle istemem.ve başkalarının yararına eklediğim fotolar olduğu için kesinlikle kendim bile silemiyorum.
*fotograf ekleyenin ismi gizli olsun,neden olsun ki.
ben bu sitede çok değerli gördüğüm kişilerin foto eklemsini dört gözle bekliyorum.mesela sizin tarzınızda güzel ,siz foto ekleyince bakmak,izlemek,öğrenmek kötü bir şey mi?
**sadece fotolar büyük haliyle açılması daha etkili olacağına inanıyorum.

sayın ierdoğan ın şu sözü çok güzel.
"Kısa yorumlarımız "seyrettim" anlamında bir nezaket sadece." neden her fotoya uzun yazı olsun ki

Tarih: 11 Şubat 2008, 22:57 - İp: 88.***.**3.167
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafımın altına yazılacak olan uzun yorumlarla kendimi geliştirebileceğimi düşünmüyorum.

peki nasıl gelişebilirsiniz sormak isterim???
kitap okuyarakmı?
bol fotograf cekerekmi?
siz cektiginizin en iyisi oldugunu sandıgınız surece,eleştiri almadıgınız ve eleştiriye kapalı oldugunuz surece,sizce daha iyisini cekme olasılıgınız varmı????
tamam alkıs vs kısa yorum yazanları eleştirmeyelim bu kabul edilebilir ama asıl emege saygı gosterip uzun uzadıya yorum yapanlara haksızlık yapmak kabul edilemez.zaten uc bes kişiler..

Tarih: 11 Şubat 2008, 22:59 - İp: 78.***.**6.91