mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Ne Olacak Bu Galerinin Hali

Galerinin hali gün geçtikçe içler acısı bir hal alıyor. 2-3 gün aradan sonra bu gün galeriye girdiğimde bırakın fotoğraf teknik kurallarını pc başında yapılan uygulamalarla doğallığını kaybetmiş hiç bir estetik değeri olmayan bir kaç fotoğrafın sadece ve sadece fotoğrafı çeken üyeyi pof poflamak adına yazılan yorumlarla dolu olduğunu gördüm. Bu yüzden bir süreliğine galeriye fotoğraf eklemiycem. Yorum yazarmıyım bunada fotoğrafı çeken üyenin adına değilde fotoğrafa bakınca karar verecem.

Ayrıca üyeyi pof poflamak adına yorum yazan arkadaşları boykot etmek için avatarımı siyah yapıyorum.

Tarih: 5 Şubat 2008, 21:55 - İp: 88.***.**5.3
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Bundan 5 gün önce bu sitedeki üyeliğim üçüncü yılını doldurdu

Üç yıl içinde neler görüp yaşamadık ki

İlk zamanları sitenin agaları vardı

aga derken yanlış anlaşılmasın "işi bilenlerini" kastediyorum...Sayıları da epey vardı...Kafamıza yatmayanı anlamadığımızı bilmediğimizi bazen çekinerekte olsa özelden mesaj atar sorardık.Sağolsun bir çoğu elinden gelen yardımı göstermiş ve bugün bişeyler yapabiliyorsak ta onların sayesindedir diyebiliyorum.

Çoğu yok artık

Bir çoğunun son kez yüklediği karenin altına şu cümleyi yazdığını şahit olmuşumdur:

"benden bu kadar"

Kuralsızlığın tek kural olması,çalışmalarının takip edilmemiş olması,belki bekledikleri ilgiyi veya hakettikleri değeri görememeleri buna sebeb oldu...

Bir ara ülkemizde ciddi anlamda veya öylesine açılmış olsun bir çok fotoğraf paylaşım siteleri gezip inceleme fırsatım ve zamanım oldu.

Gördüğüm bir olay beni "dumur" etti resmen

Belli bir kanka gurubu aşağı yukarı bütün bu sitelerde varlıklarını sürdürüp sistemlerini yerleştirmişler.Hatta duyduğuma göre gelmeyen kankilerinide davet ederek sayıyı kabartmaışlar

Bu durumda ne oluyor???

Arkadaşların dediği gibi salatalığı çekip koysalar yorum ve yağlama merasimi başlıyor kendi aralarında.Birde buna orada farkında olmadan eklenen yandan tırtıklama kankiciklerinide ekleyin...Oooo keyifler süperrrr.

Nereye baksanız,nereye gitseniz her taşın altından bunlar çıkıyor.

Belli kuralları getiren siteler bu kankiciğin önüne bir nebze olsun geçebilmiş....

Ya kural yoksa???

Gir bağımı yağmala...

Dikkat edin "ne olacak bu sitenin gidişatı" konulu hiç bir topikte onlara rastlamazsınız,mümkün değil...

Aslında onlar kendilerini çok iyi biliyor,hatta bunları okuyup bize gıcık oluyorlar biliyorum.

Birkaç kişide olsa durumu umursayanlar olarak bunları konuşmaya devam etmek meydanı bırakmamak lazım.

Tarih: 8 Şubat 2008, 23:29 - İp: 88.***.**7.73
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

aslında yoruma kapalı bölümü açılsa, güzel olur, ben şahsen yüklerim fotoğrafımı, altına da ufak bir not; " gölge etmeyin başka ihsan istemez "

tamamen kendi adıma söylüyorum, benim anlayışıma göre bu şartlarda kendisine saygısı olan adam galeriye uğramaz, uğrarsa biraz yapmacık olur... ama bu tamamen benim düşüncem ve beni bağlar, lütfen kimse alınmasın, benden farklı da düşünüyor olabilirsiniz...

Tarih: 9 Şubat 2008, 01:05 - İp: 88.***.**9.30
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

fujisever

Tarih: 9 Şubat 2008, 01:29 - İp: 88.***.**7.73
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

"kad-ir"
"............................................

hem yorum az diyoruz hem de yazılan yorumları beğenmiyoruz,hem üst bandı beğenmiyoruz hem de üst banda çıkacak foto eklemiyoruz.
site üye sayısına bakmayın sonuçta eklenen foto sayısı belli,365 gün iyi performans bekliyoruz.

izlenme var yorum sayısı düşük zaten,bir de insanların basit yorum yaptığını eleştiriyoruz.

benim bir foto 1885 izlenme 35 yorum almış. sanki nü fotograf.
bir başka foto 190-200 izlenme 4-5 yorum.
bu oranlar çok düşük.
FK sitesinde 20 izlenme var ise 6-7 yorum oluyor genelde.
bizde insanlar yorum yazmaya çekiniyor artık.
bu konuya eğilmek daha önemli."

Şey izninizle ben de bu sözlere sadece alkış tutmak istiyorum.

Tarih: 9 Şubat 2008, 02:23 - İp: 85.***.**5.101
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Evet doğum günü kutlamaları,atıflarda bulunmak...
http://forum.netfotograf.com/onerileriniz.asp?msg_id=29174
Malesef bu topiği açtığımda birileri bir şeyler yazar da bu konu masaya yatırılır ve konuşulur diye düşünmüştüm.Ama kimsenin işine gelmediği için katılımda olmadı.
Gerekçe dostlukmuş.Eğer o dostluklar birbirlerine foto hediye ederek devam edecekse malesef o dostluklardan hayır gelmez.
Bu ancak ve ancak EGOLARI TATMİN dostluğu olur.
Neden kimsenin işine gelmiyor?Bu muhabbetleri hayatın içinden topiğine taşımak bir sorun bakalım bu soruyu?
Çünkü gelmez işlerine reytingleri şer aşağı.Dedim ya ego tatmini.Gerçekten yürek burkan bir vaziyet.Bence şekil ve kullanım olarak harika bir site burası,çok kıymetli şahsiyetlerde bu siteye üye...Lütfen siteyi ego tatminine alet etmeyin.

Tarih: 9 Şubat 2008, 11:12 - İp: 85.***.**8.146
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bakım zencikedi diye bir uyenin mesafe fotografıma yaptıgı yorum

fotografların cok güzel.. site hakkında yorumlarını okudum sende bi ego sorunu var bunu çözmelisin

ben ne demişim peki acıklamamda

hiç umudum yok ama
burası insallah, ONCELİGİN FOTOGRAF OLDUGU BİR SİTE ozelligi kazanır tekrar,
aksi takdirde fotograf dıye birşeyde kalmayacak..
sitenin yıne enazından bır yıl onceki kalitesine donmesi dilegiyle..
dostluk mostluk vesaire işte..
-------------------------------

uc gunluk adam cıkar,site için ugrasan adama egoist derse,bu adama cıkıp asıl derdin egolardan sıyrılmak oldugunu nasıl anlatacaksınki???????
gider şakşakcıyada alkısı basar bu kafa....yazık ya vallahi yazık

Tarih: 9 Şubat 2008, 23:15 - İp: 78.***.**6.91
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Bundan bir kaç ay öncesine kadar her gün pc başına oturup NF yi ziyaret etmek olmazsa olmazlarımdandı. Malelesef NF'nin aile albümüne dönmüş olması munasebetiyle artık o keyifte kalmadı. Galeriye fotoğraf eklememe kararımdan sonra günlük olarak olmasada NF de online olduğum zaman yazacağım en fazla 3-5 yorumun altınada (FOTOĞRAFLARDAN ZİYADE ADAMA YORUM YAPIP POF POFÇULUKTA BULUNANLARI BOYKOT EDİYORUM.) notunu düşeceğim. Gaijin Usta beni siteden atarlarmı? Varsın atsınlar.

Açılan her topikte katkısı olan arkadaşlara bakıyorumda her ne hikmetse burada yoklar topu topu 6-7 kişiyiz.

Burkay abi en büyük kural kuralsızlıktır

Tarih: 10 Şubat 2008, 15:04 - İp: 88.***.**5.3
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

atarlar,pazarbeyın eteginin altına saklan
haahhaha her cumleme bu adamı sokmadan rahat edemiyorum

Tarih: 10 Şubat 2008, 15:07 - İp: 78.***.**6.91
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Varsın atsınlar abi birilerinin eteğinin altına girmektense valizimi ufaktan ufaktan toplamaya başladım.

Tarih: 10 Şubat 2008, 15:21 - İp: 88.***.**5.3
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Bu arada O AN köşesinde yaklaşık 1 saattir aynı üyenin fotoğrafları dönüp duruyor.

Tarih: 10 Şubat 2008, 15:22 - İp: 88.***.**5.3