Fotoğrafçılık Forumları
Telezum Alalım
Arkadaşlar yaklaşık bir yıuldır sigma 17-70 mm kullanıyorum..Ama artık tele zum almam gerekiyor.Bütçemi maksimum 750 ytl diye belirledim..
Kafamda sigma 70-300 mm
pentax 50-200 mm
sigma 28-300 mm var..
Makinem k10d..Kullanan arkadaşlar bi el atıverin.
Arkadaşlar topiği anlamsız bırakmamk için telezum olarak sigma 70-300 apo aldığımı belirteyim..
İlk izlenimlerim bunun da yetersiz geleceği..Ancak netleme hızı korktuğum kadar kötü değil.Hatta nerdeyse 17-70 ile aynı..
Henüz daha ayrıntılı detay fotoğraflar çekemdim..Onun için buraya örnek yüklemiyorum.Ancak en azından parasına göre iyi bir objektif olduğunu söyleyebilirm..Özellikle makro çekimlerini çok sevdim..Ayrın bir makro çekim turu daha yaparım..
Lensiniz hayırlı olsun.Bu lensin bir özelliği,diyaframı kıstıkça netlik ve keskinlik artıyor.Her lens için bu durum böyle ama bu lens'de daha fazla hissedilir derecede.250mm'nin üstünde çok iyi değil.
Makro çekim yapmak malesef elde mümkün değil.Tripod ve makinenin zamanlayıcısını kullanarak makineyi çok iyi sabitlemek durumundasınız.Makro çekimlerde diyafram değerleriniz daima f/8 ve üzerinde olmalı ki net alan genişlesin ve keskinlik artsın.
Aşağıda link'ini verdiğim fotoğrafçı Canon 350d makinesi ile bu lensi yani Sigma 70-300 APO lensi kullanıyor.Fotoğraflarını incelemenizi tavsiye ederim.Exifleri de üzerlerinde.İncelerseniz size fikir de verebilir.
http://www.fotokritik.com/kullanici/litoriachloris/portfolyo/
#mgirgin' tarafından 14.06.2008 12:37:35 tarihinde düzenlendi.
Evet mgirginin dediği gibi makroda mutlaka tripod kullanmak gerekiyor..Ayak üstü bir kaç makro çekeyim dedim..Elde..Işık durumu iyi değildi.Aşağıdaki fotoları çektim..Diyafram açıklığı genelde 8 deidi..Ve odak uzaklığı da 200 ile 300 mm.Özellikle ilk yüklediğim kuş fotoğrafı 300 mm de çekildi..
Yüklenen fotolarda kırpma ve küçültme dışında hiç bir müdahale yoktur..Yani makineden çıktıkları gibi..
İnceleme yapacak bilgiye sahip değilim..Kullanılışını da zamnla öğreneceğim..Onun için sadece foto yükleyeyim..
Kesinlikle , ödüllü bir lens olması da cabası
sefer hocam hayırlı olsun,güzel kuş fotoları bekliyoruz
kadir teşekkür ederim..Tatile az kaldı..Kendimi bir deniz kıyısna atayım ondan sonra yüklerim güzel güzel kuş fotolarını