Fotoğrafçılık Forumları
Telezum Alalım
Arkadaşlar yaklaşık bir yıuldır sigma 17-70 mm kullanıyorum..Ama artık tele zum almam gerekiyor.Bütçemi maksimum 750 ytl diye belirledim..
Kafamda sigma 70-300 mm
pentax 50-200 mm
sigma 28-300 mm var..
Makinem k10d..Kullanan arkadaşlar bi el atıverin.
Anladım..Sanırım ben de aynı fikirdeyim..Öyleyse 70-300 ile bu işi bitirelim..
lazut hocam başka bir yerde de yazmıştım. 70-300ün 300'e yaklaşan mm'lerinde netlik sorunu olduğu söyleniyor. 80-400ün övüldüğünü duydum ama tam bir bilgim yok
Ya sevgili meliksahu evet ben de onu bildiğim için halen daha beklemedeyim.Ne yapacağımna karar veremedim..80-400 de çok para.O kadar çıkmaz benden..
Bir de şu tamronun 70-300 mm 2,8 ini bekliyorum..Mart ayında çıkacaktı..Çıktı mı acaba..Bilen var mı?
Lazut öğretmenim,
I](Eee ben o zaman ne zaman kuş fotosu çekebileceğim ki?)
demişsin.
Sigma APO 70-300 kullanıyorum.
Bahçede parkta; kumru, martı, ördek gibi evcil tabiatlıları çekebiliyorsun. Dağdakileri bayırdakileri çekmek bununla pek kolay değil.
Uygun fiyatla tele keyfi verecek bir objektifle yetineceksen fena sayılmaz; yanında bir de piyango alır, çıkarsa en güzeli sana layıktır diyorum.
Bol şans kolay gelsin.[
Sevgili maviizci..O ne yazık ki nikon için..
Belki unttun ama bende şu meşhur çok pişmanım topiğini açan arkadaş gibi pentaks sahibiyim ne yazık ki.
Ama acaba tokşnaın pentaks uyumlusu var mıdır ki?
Sevgili merson abi..Sanırım öyle olacak..Ama hayatımda piyango da almadım..Ne yapsam ki bilemiyorum.. Bari bir fotoğraf yarışmasına başvurayım ki belki şansdır bakarsınız derece merece alırız..
"birdeşu tamronun 70-300 2.8 ini bekliyorum..."güzel hocam nasıl olabilir-yapılabilirliğini bilebilmeme imkan-ihtimal yok..hele hele bu aralıkta 2.8..şu anda var 2.8 lensler..300 mm si ciddi bir servet..o dediğin f/p olarak nasıl olacak ki?..hocam şu pişmancılıktan vazgeçmek lazım..eğer imkanım olsun k20 sinden almak isterim..tepki için değil..satandart çekimlere onu tahsis ederim..hız-kuş çekimi için birde d3..yeter bizim gibi garibana..d 50 ilede yakın çekimler..oh ne ala...300 bilere yeter hocam...bugün yağmur altında bile çekim yaptı..kuş oldukları çıplak gözle görülüyor...
sefer hocam,
300 mm kadar tele zoomlar içinde fiyat/performans oranı en yüksek lens hiç şüphesiz sigma apo-macro olanı.
apo olmayanı bile bu ayki bir fotoğraf dergisindeki incelemede çok beğenilmiş.
sizin bekleyelim didiğiniz lens sanırım 70-200 tamron 2.8
bildiğim kadarı ile 70-300 2.8 tamron yok olsaydı da acayip pahalı olurdu mutlaka
zira 70-200 tamon bile sanırım 700$ dan satılacak.
200 mm de biten bir lens bence yeterli bir tele imkanı vermiyor.
300 mm bile kullandığınızda çok yeterli gelmeyecek.
ama 300 mm üstü tele zoomların fiyatları el yakıyor.
bence hiç düşünmeden sigma apo-macro alıp keyfinize bakın
Ben geç görmüşüm cevabı sefer hocam.Hata ile o linki vermişim ama Pentax uyumlu az bilinen ama vasatın üstü lüks olmayan teleler var Ebay de. İsterseniz arayalım sizin için.