Fotoğrafçılık Forumları
Telezum Alalım
Arkadaşlar yaklaşık bir yıuldır sigma 17-70 mm kullanıyorum..Ama artık tele zum almam gerekiyor.Bütçemi maksimum 750 ytl diye belirledim..
Kafamda sigma 70-300 mm
pentax 50-200 mm
sigma 28-300 mm var..
Makinem k10d..Kullanan arkadaşlar bi el atıverin.
mustafa ,şu kurşun gibi giden kuş fotosuna da link versene,bayılıyorum o fotoya
1,4 konvertör ile auto fokus yapılıyor değil mi,
bir de lensin önüne takılanlardan gördüm ama onlar pek iyi değil herhalde.
bende almak istiyorum 1,4* TC
çok lens taşımaktansa bu tip çözümler daha iyi gibi aslında.
0,42* WC aldım sıra 1,4 *TC de
Namludaki kurşun: http://www.fotono1.com/foto.php?id=1067
Evet Sigma 100-300,1.4x tc takılı iken gayet hızlı otofokus yapmaya devam ediyor.Fakat kaliteden de çok çalıyor.Tam olarak ben de kestiremedim ama bazen ışık mı çok iyi olduğundan ne,1.4x tc takılı iken de çok keskin görüntüler aldığım oluyordu.
Hangi lens'i kullandığınızı bilmiyorum ama F/5.6 üzerinde tc ile otofokus yapmıyor.Objektifin önüne takılanlar arasında raynox dcr-1540(1.54x) bence çok başarılı.
bende 70-300 var,
5,6 üzeri Af yapmamasını anlamadım.
aslında konvertör kullanmak istemiyordum ama sizin fotoları görünce fikrim değişmişti.fotolarınız gayet güzel ve başarılı.
Yüklediğim fotoğraflar başarılı olanları.Çok kötüleri de var.Ayrıca benim fotoğraflarım mutlaka ya tripod ya da fasulye torbası yardımı ile çekildi.Yani çok stabil bir şekilde.
70-300 lensiniz,1.4 tc takıldığında f/8 oalcağından otofokus yapmayacaktır.Fotoğraf makinelerini 5.6'nın üzerinde otofokus yapmayacak çekilde tasarlamışlar.Bu yüzden otofokus yapmıyor.Ancak lens'in önüne takılanlardan alırsanız otofokus problemeniz olmaz.
Her halukarda 70-300'ü telekonverter ile kullanmak pek iyi olmaz.Halı hazırda 300mm'si sorunlu zaten bu lenslerin.Bir de tc taktığınızda hepten problem olur.
arkadaslar tekrar etmek ıstıyorum telezoom lens istiyorsanız bır kere cok hızlı fokus yapmalıdır
70-300 apo macro bazan 10 defa ılerı gıdıp gelıp focus yapamadıgına sahıt oldum tamam fiyatına gore ıyı ama hiçbirzaman sızı tatmın etmez
pentax kullanıyorsanız sigma 70-200 f2.8 alabılırsınız amazon.com da 650-700 $ cvarında bununla ex. tube ile kullanıp macro cekımlerde yapabılırsınız bokeh harıka
veya sıgma 100-300 denıldıgı gıbı prime lens tadında 1.4 tc ile sorunsuz ve cok kararlı fokus yapıyor kalıtedende odun vermıyor. 900 $ cıvarında amerıkada
almışken 1 kere alın 70-300 apo gbı lenslere para verıp sonra satmaya calısacagınıza alın ve omurluk kullanın.
kadir ; 5.6 dan sonra tc ile af yapamıyorsun. pro gövdeler yapabiliyor. marklar,d3 ler filan.
ama sanırım daha basit makinelerde de bunu ufak hile ile aşabiliyorlar.
şöyle ki ;
lensin pimlerini bantlıyorlar, lens halen örneğin f4 te fokusladığını sanıyor, ama bu da tahmin edeceğin gibi pozlama sorununu gündeme getiriyor. makine f4 te çektiğini sanıyor ama daha kısık bir diyaframda çekiyor aslında. bunu da pozlama telafisiyle aşmaya çalışıyorlar.
ama kenko gibi 3. parti üreticilerinin tc lerinde AF yapamama sorunu yok diye biliyorum (emin değilim ). ama af nin ciddi manada yavaşlayacağı , avlanabileceğini de kestirmek zor değil.
ama güçlü af mekanizmasına sahip olan makineler bir yerde baş edebiliyor tüm bu sorunlarla.
#buffalo' tarafından 21.02.2008 15:49:31 tarihinde düzenlendi.
70-300 apo macro bazan 10 defa ılerı gıdıp gelıp focus yapamadıgına sahıt oldum tamam fiyatına gore ıyı ama hiçbirzaman sızı tatmın etmez
ben de tamron 70-300 kullandım 2 ay kadar, insan sinirden deliriyor. havada uçan serçeyi odaklamasını beklemiyorum hatta yavaşça süzülen martıyı odaklayamamasından da geçtim , ama 10 metre önündeki kocaman insana odaklan be lens diyorsun :D
Tamron tc'ler ile makineyi kandırmadan da AF yapılabiliyor
Arkadaşlar gerçekten mi o kadar zor odaklıyorlar..
Eee ben o zaman ne zaman kuş fotosu çekebileceğim ki?
Allah Allah..Kafam şimdi iyice karıştı..
İşte Pentax tele ama set...http://www.netfotograf.com/ilan.asp?ad_id=16657