Fotoğrafçılık Forumları
Telezum Alalım
Arkadaşlar yaklaşık bir yıuldır sigma 17-70 mm kullanıyorum..Ama artık tele zum almam gerekiyor.Bütçemi maksimum 750 ytl diye belirledim..
Kafamda sigma 70-300 mm
pentax 50-200 mm
sigma 28-300 mm var..
Makinem k10d..Kullanan arkadaşlar bi el atıverin.
niye kimse almamış anlamadım.
kullanıcılar genelde Tamron u çok beğeniyorlar.
iyi de bir marka.
Bu arada sefer hocam,diğer bir forumda hangi alanda kullanacağını yazmıştın.bence senin kullanım alanın için 18-250 daha mantıklı gibi geliyor.fiyatıda güzel onun.
kullananlara sormak lazım.
bir şey sorucaktım;
ben antalyada yaşıorum yazdığı gibi... burda istanbul'da ki kadar fotoğrafçılık malzemesi satan yer olmadığı için tek ciddiye alıınabilecek yer yalçınlar var...
acaba sigmanın 70-300 apo lensini sipariş olarak yalçınlardan mı alsam yoksa iyi bir siteden internet üzerinden havale ile mi alsam?
sizce hangisi daha doğru olur?
Kadir, Fatih Abi, tamron un Türkiye disbirütörlüğünü zoom ithalatalmış.
http://www.zoomithalat.com/public/haber.aspx?id=5
Firma konusunda pek bilgim yok aslında ama umarım tamron nihayet hak ettiği bir ithalatçıya kavuşur.
Çünkü 17-50,70-200,28-75 ,90mm gibi fiyat performans şampiyonu ürünleri üreten bir firma tamron . 70-200 2.8 bir objektifin maliyeti canon ve nikon da 1500-2000 dolara yakın. Bu lensin 700 dolar olduğunu düşünürsek değeri daha da anlaşılıyor.
Merhaba Hakan,
Zoom, alış veriş yaptığım düzgün bir yerdir Manfrotto'yu ithal eden yer, çok abuk bir manfrotto parçasına ihtiyacım olmuştu (2. boru ile 3. borunun arasındaki, içte kalan, ince fiber bir conta, nasıl kırdığımı hiç sorma... ) çok makul bir fiyata getirdiler, yani malının arkasında duruyor zoom. İyi olmuş, umarım fiyatlarıda mantıklı tutarlar ve iyi bir teknik servisleride olur. Zaten teknik servis, resmi thalat yapılınca mecburi galiba.
Arkadaşlar bu siteyi bunun için çok seviyorum..Bu yardımsever üyeleri için..Hepinize özellikle de Fatih abime çok teşekkür ediyorum...
Gerçekten teknik konularda çok bilgisizim..Bunca zamandır fotoğrafla ilgilendiğim halde..Onun için Fatih abi tam benim anlayabileceğim bir özet çıkarmışsın..
Sevgili Hakan baştan 50-200 ü ele dedin ama başka bir yerde 50-200 ün 70-300 e göre daha keskin olduğu söyleniyordu..Gerçi karşılaştırma fotolarına bakmış ama farkı ben anlayamamıştım..Saınırım bu fartk çok az..Sence?
Öte yandan sevgili mgirgin 100-300 ün örnek fotolarından bir kaç tanesini buraya yükleyebilir misin?Ayrıca bu lensin fiyatı da beni baya bir aşıyor..1700 ytl civarı.Sanırım bunu elemem lazım.ama sen yine de bir kaç örnek foto yüklersen çok sevinirim..
Tamron konusuna gelince..70-200 zum isteyen biri için yeterli bir aralık mı? Elime alıp gözümle bakamadığım için soruyorum..Aslında tyek sıkıntım bu..
Bir de şunu anlamıyorum.Mesela benim makişnenin fokal çarpanı 1,5..Bu makineye 70-200 tamronu taksam.Ki optik zum olarak karşılığı aşağı yukarı 3 optik zum değil mi?..
Bir de bu makineye 18-200 taksam -ki bunun da optik zumu 10 gibi bir şey- bildiğim kadarıyla..Şimdi bu iki lens ile 200 mm de atıyorum 400 metre uzaklıktaki bir objeyi çeksem bu objenin büyüklüğü aynı mı olur?..dedim ya kusura bakmayın ama teknik konularda hiçbir bilgim yok.
Rica ediyorum elinde bu iki lensi olan varsa lütfen dediğim testi bir yapıversin de şuraya koysun.Ondan sonra bütün meseleyi anlyacağım söz
Ha 18-200& 50-200 olmaz da 17-70&70-300 olur ama test fotolarını 70 mm ile çekersiniz..Bu da bir fikir verir bana..Tek şart aynı objeyi aynı mm odak uzaklığında aynı makine ile çakmek?
Sefer hocam, bilmemek ayıp değil.
Öncelikle, 3x zoom 5x zoom terimini bırak bir kenara, mm konuşmak daha doğru.
mesela 200mm le alalım.
18-200, 55-200, 70-200 ...... 200mm odak uzaklığında hep aynıdır. 70-300, 200-500 .. ne olursa olsun 200mm ayarda aynıdır, odak uzaklığınd 200mm olan her lens 200mm de aynıdır (büyütme olarak, kalite olarak değil).
elinde zaten 17-70 olduğu için, bu aralıkları kapsayan başka bir lens çok fayda etmez. yani 17-200 lens olza, sen bunun 17-70 atalığını zaten diğer lensinle elde ediyorsun.
Sana bir kaç genel bilgi...
- Zoom faktörü 3 ten yüksek olan lensler genellikle pek makbul olmazlar.
- bir lens alayım herşeyi yapsın dersen, herşeyi yarım yamalak yapan bir lensin olur.
- 70-300 lensler genellikle orta halli nisbeten ucuz lenslerdir.
- 70-200 lensler genellikle iyi lensler olurlar.
- çektiğin fotograflara 200mm yetmiyorsa, 500mm de yetmez.
- vahşi yaşam ile uğraşmıyorsan uzun lens (300 üzeri) alma kullanım alanı kısıtlıdır. İşe yarıyanı pahalıdır. Bu işten para kazananların işidir.
lazut hocam,
bu çarpan olayını sevmiyorum ama telede işe yarıyor ne yazık ki.
yani ff veya filmli bir makinede 450 mm lik objektif ile,
bizim makinelerde 300 mm objektifin gördüğü aynı.
istersen sana 70-300 fotosu ekleyebilirim.
50mm ile görünen bir şey, 20omm de nasıl görünür dersen..
http://forum.netfotograf.com/filtre_lens.asp?msg_id=19971
70-200 lenslerin kalitesi nasıl dersen ..
http://forum.netfotograf.com/filtre_lens.asp?msg_id=18616
#fdemirhan' tarafından 21.02.2008 13:32:05 tarihinde düzenlendi.
Merhaba lazut,
Örnek iki fotoğrafımı veriyorum ama bunlar iyileri.Çok kötüleri de var
http://www.fotono1.com/foto.php?id=864
http://www.fotono1.com/foto.php?id=901
Bu arada Sigma 100-300'ü yurt dışından 1350 ytl'ye sigma 1.4x telekonvertörü de 250 ytl'ye getirten bir tanıdık var.
Bilginize..