yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Ultra Kompakt Makineler

Kompakt sınıfın daha da küçüğü ultra-kompakt dfmler aynı işi daha küçük boyutta yapabilen gerçekten şık ve güzel modeller. Çanta taşıma derdine son verip, gömlek cebine sığabilen bu makinelerden hiç kullanan var mı? Tavsiyeler nelerdir? Aşağıdaki modellerden hangisi tercih edilmeli.
Casio EX-Z55
Casio EX-Z57
Canon ixus 40
Canon ixus 50
Panasonic FX7
Pentax Optio s5i
Pentax Optio s5n
Pentax Optio WP (su geçirmez)
Sony DSC-T1
Sony DSC-T33
Konica minolta X50
Konica minolta E50

(Konuyu yanlışlıkla teknik bölümüne açmışım, buradan takip edelim)

Tarih: 11 Mayıs 2005, 00:08 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Evet doğru bir karşılaştırma. Kodak biraz öne çıkıyor hatta sınırsız video çekim modu ile tercih edilebilir. A520 max 3 dk video çekebiliyosunuz. Canon A serisi kullanan çok kullanıcı olmasına karşın ben 6440 kodak diyorum. Halen üretimde olan bir model olarak görünüyor.

Tarih: 23 Haziran 2005, 23:31 - İp: yok
pavi
pavi (üye)
Hatay / Amatör

Ben minolta X50 sahibiyim. Makineyi çok tereddüt ederek aldım. Daha önce Canon A75 kullanıyordum. Ancak çok küçük ve hafif olması (taşınabilirliğin çok önemli olduğunu bana hatırlattı insan sıkılmadan fotograf çekebiliyor), çok kolay çekim yapılması, ve çektiği fotoların kalitesi beni gerçekten çok memnun etti. İsteyenlere örnek manzara ve gece çekimlerini gönderebilirim.

Tarih: 24 Haziran 2005, 03:07 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar merhaba, dün eşime ultra kopakt Panasonic Lumix DMC-FX2 aldım.(FX7'nin bir alt modeli) Henüz detaylı deneme fırsatım olmadı ama hoş bir şeye benziyor.Leica lens, 4 MP, X3 optik zoom, 155 gr. 2.0" LCD. Menüsü neredeyse FZ20'yle aynı. En büyük artısı böyle bir ultra kompakt makinada Mega OIS bulunması (titreşim engelleme). Tek hendikapı videoyu 240X320 çözünürlükte ve SESSİZ çekmesi.Ancak eşimin de benim de videoyla işimiz olmadığı için bunu önemsemedim.(Video çekeceksem video kamera almayı tercih ederim, video kameranın da fotoğraf çekme özelliklerini ömemsemem...). Fiyatı ve performansı muadillerine göre bence daha iyi olduğu için bu makinayı tercih ettim. Eğer eşimin elinden kapabilirsem daha detaylı inceleyip birşeyler ilave edebilirim.
Saygılarımla....

#droral' tarafından 26.06.2005 09:50:03 tarihinde düzenlendi.

#droral' tarafından 26.06.2005 09:51:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Haziran 2005, 09:23 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hayirli olsun droral.. review'i bekliyoruz artik, unutma..

Tarih: 26 Haziran 2005, 09:44 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sağol dadanagast, dediğim gibi eşimin elinden makinayı kapabilirsem....

Tarih: 26 Haziran 2005, 09:47 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

FX8 im geldi. (DMC-FX7 nin üst modeli) Sanırım Türkiyede ilk ben sahip oldum. Gururlu ve mutluyum süper bir makine. Henüz ayrıntılı inceleme yapamadım. ama şu an için sadece fiziksel görüntüsüne büyülenmiş vaziyetteyim. Koyu lacivert çok güzel yakışmış.

Tarih: 5 Temmuz 2005, 23:46 - İp: yok
hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

arkadaşlar bu listeye konica-minoltanın yeni modelinide ekleyelim X60.1 hafta önce 450 ytl ye 10 taksitle aldım ve çok memnunum.harika bir makine listedeki rakiplerinin hepsindan daha ucuz ve hiçbirinden geri kalmaz.bi bakın derim.resim koymayı becerebilseydim çektiğim resimlerden koyacaktım ama bana bu konuda kimse yardımcı olmadı.
herkese saygılar

Tarih: 6 Temmuz 2005, 11:06 - İp: yok