yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Ultra Kompakt Makineler

Kompakt sınıfın daha da küçüğü ultra-kompakt dfmler aynı işi daha küçük boyutta yapabilen gerçekten şık ve güzel modeller. Çanta taşıma derdine son verip, gömlek cebine sığabilen bu makinelerden hiç kullanan var mı? Tavsiyeler nelerdir? Aşağıdaki modellerden hangisi tercih edilmeli.
Casio EX-Z55
Casio EX-Z57
Canon ixus 40
Canon ixus 50
Panasonic FX7
Pentax Optio s5i
Pentax Optio s5n
Pentax Optio WP (su geçirmez)
Sony DSC-T1
Sony DSC-T33
Konica minolta X50
Konica minolta E50

(Konuyu yanlışlıkla teknik bölümüne açmışım, buradan takip edelim)

Tarih: 11 Mayıs 2005, 00:08 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

700-800 milyon?.. yani 280-320 pound.. gercekten cok pahali.. yaklasik kac pounda denk geldigini tahmin edebiliyordum ama..
burada ortalama 200 pound civarindalar.. burada ixus 700 modeli 700 milyon civarinda mesela.. en pahali modellerden birisi.. alim gucunu dusunursek, aslinda tam bir soygun!!

Tarih: 1 Haziran 2005, 02:38 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

ixus700 burda 1000YTL den çıkmış. Siz ingilterede misiniz? izmir yazıyor ama.

Tarih: 1 Haziran 2005, 11:08 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet ingilterede yasiyorum yekaga.. izmirde yasiyordum bir zamanlar; ahhh ah..
1000 ytl.. (ytl'yi de daha gormedim dogrusu.. ama 6 sifir atilmis hali sonuc itibariyle..)
yani 403 pound'mus bugunun kuruyla.. ne yapiyorlar boyle.. G6'i bile daha dusuk bir ucretle bulmak mumkun burada.. hatta bu fiyata neredeyse pro1 alinir..

Tarih: 1 Haziran 2005, 13:02 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

oysa ben ingiltere'nin fiyat açısından pek de avantajlı olduğunu sanmıyordum. tabii, türkiye apayrı, tam bir soygun cenneti!

Tarih: 1 Haziran 2005, 16:59 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ingiltere dunyanin en pahali ulkelerinden biri centurion.. sonucta bir amerikaya gore fiyatlar cok yuksek burada.. diger avrupa ulkelerinin fiyatlarindan da yuksek.. ama turkiyede daha da yuksek.. pound'un yaninda turk lirasinin kuvvetini dusunecek olursak bizim icin pek de hos olmuyor dogrusu..

Tarih: 1 Haziran 2005, 17:21 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Araştırmalarım sonucu ultrakompak kararımı vermiş bulunmaktayım. Panasonic Lumix DMC-FX8.
FX7 ye göre daha da güçlendirilmiş power, (300 adet foto) 640x480 30fps video çekimi Mega OIS sistemi ile öne çıkıyor.
incelemek isteyenlere link: http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/fx8/index.html

Tarih: 20 Haziran 2005, 22:28 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

dpreview de casio z55 ve pentax s5i nin görüntü kalitesinde sorunlar görünüyor. panasonic fx7 çok şık ama fx8 çıkıyor.bu arada benim sorunla ilgilenen kimse yokmu?javascript:AddSmileyIcon('')

Tarih: 20 Haziran 2005, 22:41 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yekaga, pentax optio WP de tam havuz basi kamera hani.. .. neyse sen kararini vermissin coktan, ki fx8 de yakisir simdi..

Tarih: 20 Haziran 2005, 23:38 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

optio wp ilk zamanlarda hoşuma gitmişti. Ama görünüşten kaybetti.
Sonraları yeni çıkan modellere yöneldik haliyle. Türkiyede ilk FX8 sahibi ben olabilirim. Zira yurtdışından getirtme olayı gündemde.

Gucsav sorun neydi?

Tarih: 21 Haziran 2005, 00:03 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

canon 520 ile kodak 6440 arasında seçim yapamıyorum ikisinin özellikleri birbirine benziyor hatta kodak öne bile çıkıyor ama eski model olduğu için tereddütteyim. bu durumda resim kalitesi iyi olanı almak istiyorum epey az cevap yazan oldu bu modelleri bilenlerden cevap bekliyorum. fx 8 ini şimdiden güle güle kullanman dileğiyle gerçekten çok şık makine

Tarih: 23 Haziran 2005, 20:36 - İp: yok