Fotoğrafçılık Forumları
Ultra Kompakt Makineler
Kompakt sınıfın daha da küçüğü ultra-kompakt dfmler aynı işi daha küçük boyutta yapabilen gerçekten şık ve güzel modeller. Çanta taşıma derdine son verip, gömlek cebine sığabilen bu makinelerden hiç kullanan var mı? Tavsiyeler nelerdir? Aşağıdaki modellerden hangisi tercih edilmeli.
Casio EX-Z55
Casio EX-Z57
Canon ixus 40
Canon ixus 50
Panasonic FX7
Pentax Optio s5i
Pentax Optio s5n
Pentax Optio WP (su geçirmez)
Sony DSC-T1
Sony DSC-T33
Konica minolta X50
Konica minolta E50
(Konuyu yanlışlıkla teknik bölümüne açmışım, buradan takip edelim)
Galiba bu tip küçük dfmler ile kimse ilgilenmiyor. Telesto hariç.
Biz karar verene kadar daha neler çıkar kimbilir. Ancak 5mp üzeri ve altında almayı düşünmüyorum. Seçenekleri teker teker eleyeceğim bu durumda.
Kardeş bende bu sunduğun makinalar üzerinde duruyorum. biraz param olsa hemen canon ixus 50 alacam. Bence amatör dijital makinalarda compact makinalar en karizmatik konumda. tek dezavantajları lityum batarya kullanıyor olmaları. ama her yere taşınması her zaman gelmeyecek fırsatların kaçmamasını engelliyor.
ben ixus 40 kullanıyorum
başlarda her ne kadar sevmesemde makineyi kullandıkça, fonksiyonlarını keşfettikçe çok iyi fotolar elde etmeye başladım
kesinlikle tavsiyemdir
en önemli artısı taşınabilirliği, en büyük eksisi fotolarda genel bir netlik (belki de keskinliktir) sorununun olması.
küçük makinelerin orta boy kompaklardan kalite olarak daha kötü olduğunu sanmıyorum. ixus40 konusunda bazı şikayetler olduğunu internetten takip ediyoruz. Ancak ixus50 de bunlar giderilmiş gözüküyor. Bir arkadaşımda ixus30 kullanıyor ve gayet memnun.
Lityum batarya kullanması bence dezavantaj değil avantaj. En büyük artısı yanınızda kolaylıkla taşımanız. stil ve şıklık olarak da karizmatik cihazlar.
kesinlikle karizmatikler.....
bence sony dcs-t33 harika bir makine.. cok gosterisli.. elde cok saglam hissi veriyor..
yeni cikan ixus 700'de harika bir makine.. gecenlerde bir dukkanda baktim; asik olmamak elde degil dogrusu..
ayrica yeni gelecek nikon s2'ya da bir bak.. geldikten sonra tabii.. o da cok karizmatik bir fotograf makinesi..
...
ucunun arasinda sanirim ixus 700 one cikardi benim icin.. sonra nikon mu sony mi alacagima dukkanda karar verirdim sanirim..
sevgili dadanagast,
sony lafını bir daha ağzına alma yoksa burkay dostumuz duyarsa, "sen de mi brütüs?" der ve kara listeye alabilir... aman dikkat!
DSCT33 görünüşte güzel ve oldukça ince yapılı. Ancak teknik değerlerde tartışılır. 38-114 W/T diğer 35/105 standartlara göre daha dar açı. Ayrıca F3.5-4.4/8 lik değer de performansını düşüren bir özellik.
Optik zoomu dışa doğru slide lens sistemi değil de içerden aynalı reflektör sistemleri ile donatılmış Sony, Konica minolta,S1,S2 gibi makinelere pek ısınamadım. Optik zoomsuz basit makineler gibi görünüyorlar.
centurion ben zaten kara listedeyim.. pekcok konuda burkay'la anlasamiyoruz nedense..
....
selam yekaga.. bu tur makinelere bakan kisiler icin aperture gibi olculer pek de on siralarda yer almiyor.. makinenin ufakligi, gosterisli olup olmamasi, LCD ekrani onemli.. ee bir de 3x zoom.. ben de kesin ileride bu makinelerden birini alacagim.. ve kesinlikle tipine bakip alacagim..
Şu sıralar bu tarz makinelere talep artınca markalar sırasıyla yeni ultrakompakları vitrine çıkarıyor. Kodak V550 V530 çıkardı. Panasonic FX8 ile boy gösteriyor. Pentax ise s5z yi Nikon da S2 yi duyurdu. Bu alanda savaş kızışıyor gibi. İlk çıkan makine her zaman pahalıdır mantığı ile yazı beklemek gerektiğini düşünüyorum. 700-800YTL civarında dolaşan fiyatlar düşecektir.
İlgili olabilecek konular
-
E Nabız Tahlil - Ultrason - Röntgen Ve Mr Sonucu Öğrenme
05 Eyl. 2024, 22:51 prodersler
015005 Eyl. 2024, 22:51
prodersler -
E Nabız Tahlil - Ultrason - Röntgen Ve Mr Sonucu Öğrenme
15 Ağu. 2024, 16:07 prodersler
032015 Ağu. 2024, 16:08
prodersler -
Canon Analog Makinelerin Farkları
12 Nis. 2021, 20:47 bahrullah