meka
meka (üye)
Trabzon / Meraklı

Konica Fuji Kodak

konica-minolta z3 veya z5 ,fujis5500,kodak dx7590 incelediklerim bunlar.Aradığım yüksek zoom,4mp ve üzeri çözünürlük, kesintisiz kaliteli video çekimi,yüksek zoom'da titremeden kaynaklanan çekim hatalarının olmaması,servis imkanı ve diğer hususlar.
Bilen ustaların ve kullanıcıların değerlendirmelerini bekliyorum,teşekkürler.
burkay üstad sizin değerlendirmeleriniz önemli ,lütfen .

#meka' tarafından 08.05.2005 00:40:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mayıs 2005, 00:11 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili tiktak,
kodak'la maalesef hiçbir ilgim olmadığı gibi, firma falan da değilim. burada sadece ucuz makine isteyenlere 7330'u tavsiye etmişimdir, o kadar. onun dışında kodakla ilgili ne söylemişim, lütfen hatırlat da öğreneyim! ben kendi çapında amatör, meraklı bir kullanıcıyım. burada da deneyim ve öğrendiklerimi başkalarıyla paylaşıyorum. başka bir iddiam da yok.
o vatandaş herhangi bir şair değil. sanırım sevgili murat da mesajımı anladı...
ayrıca edebi birikimimi nereden biliyorsun da o konuda söz söyleme hakkım olmadığını iddia ediyorsun. başkaları gibi "bilirkişi", "sanatçı" gibi titrleri bol keseden kullanmıyoruz diye, tamamen cahil biri olduğumuz da sanılmasın...

Tarih: 27 Mayıs 2005, 09:24 - İp: yok
tiktak
tiktak (üye)
Adana / Meraklı

ÜÇÜNCÜSÜ HAYATTA ELİNE ALIP DOKUNMADIĞIN MAKİNELER KONUSUNDA MARTAVAL OKUMA.BURUKAY HİÇ DEĞİLSE AÇIP BAKIYOR MAKİNELERE.ALLAH AŞKINA SENDE SOMUT BİRŞEYLER ORTAYA KOYDA ONDAN SONRA KONUŞALIM.
DÖRDÜNCÜSÜ ARTIK SUSDA DAHA FAZLA REZİL OLMA.CAHİLLİĞİNİ ÖTMEK İÇİN SUSMANDA YARAR VAR.BURUKAY İLE VEYA JUGGLER İLE VEYA POZİTİF İLE VEYA KOBRA İLE VEYA DİĞER BİLGİLİ ARKADAŞLARLA TARTIŞMA YAPABİLECEK KAPASİTEN YOK.

#tiktak' tarafından 27.05.2005 09:25:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 09:24 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

yaw içini açıp bakmakla, makinenin "user-friendly" oluşunun ne alakası var allaaşkına???
bak burada bir çok forum var, bir tanesi DFM Teknik. Ben oraya hiç mesaj yazıyor muyum? Çünkü işin teknik yapısı, mekaniği benim ilgi alanıma girmiyor. Ben bir kullanıcı ve hasbelkader 5 yıldır elinden farklı markalarda dfm'ler geçmiş biri olarak deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum. ve burada yardım isteyen arkadaşlara da sürekli aynı markayı ya da modeli de tavsiye etmiyorum. çünkü biliyorum ki herkesin ihtiyacı farklı. her markanın ve modelin de artı ve eksileri var. ben bunları gözönünde bulundurarak kişilere bir tavsiyede bulunuyorum. hiçbir zaman da atmasyon yapıp, "sony miadlı parça kullanır, almayın!" diye fetvalar vermiyorum. eğer insanlar bilirkişi geçinen şahısların tavsiyesine uyarsa, sadece fujifilm, sanyo ve samsung alır ve muhtemelen çoğu da mutsuz olurdu!

Tarih: 27 Mayıs 2005, 09:32 - İp: yok
tiktak
tiktak (üye)
Adana / Meraklı

SENİN FOTOĞRAF KONUSUNDA ÇÖMEZ OLDUĞUN ŞURADAN BELLİ OLUYOR.
F O T O Ğ R A F MAKİNELERİNİ VİDEO ÇEKİM ÖZELLİKLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİYORSUN.PAPAĞAN GİBİ HER DAİM VİDEO VİDEO VİDEO DEYİP DURUYORSUN.
HERKESİN İHTİYACINA GÖRE DEĞİL YA KODAK YADA SONY TAVSİYE EDİYORSUN.AYRICADA BURUKAY IN BİRİKİMİNE DİL UZATACAK KADAR DONANIMLI DEĞİLSİN.NE YANİ BURUKAY TAMİR ETTİĞİNİ BİLMİYORDA SEN GÖRMEDEN BİLGİSAYAR BAŞINDAN MI BİLİYORSUN.
SENİN SÖYLEDİĞİN ŞUNA BENZİYOR.ARABA TAMİRCİLERİ ARABA KULLANAMAZLAR.SEN DAHA DİREKSİYONA OTURMAMIŞSIN.
AYRICADA FUJİ,SAMSUNG VE SANYO NUN ÇOK KALİTELİ MODELLERİ VAR VE MEMNUN OLAN ÇOK KİMSE BİLİYORUM.
BU MAKİNELER SENİN BORAZANCILIĞINI YAPTIĞIN KODAK TAN DAHA İYİLER.

#tiktak' tarafından 27.05.2005 09:44:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 09:33 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

bak işte yine anlamamışsın sen beni. benim anlatmak istediğim de bu. buraya gelen insanlar fotoğrafa yeni başlamak isteyen, dijital fotoğraf makinelerini tanımayan insanlar. bunların önemli bir kısmı için de video çekimi önemli bir özellik. nihayetinde bu insanlar dslr bir makine almıyorlar ki. ben de bu tür insanların ihtiyaçları doğrultusunda dilim döndüğünce, bilgim elverdiğince bir açıklama yapıyorum. bütçeleri, beklentileri vb. doğrultusunda bir model öneriyorum. yoksa haddimi bilirim, slr makine konusunda kimseye akıl verecek değilim.

ayrıca adanalı olduğun için çömez, papağan vb. laflarını hakaret olarak almıyorum. yerel olarak bu tür konuşma tarzının adanada yaygın olduğunu duymuştum.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 09:49 - İp: yok
tiktak
tiktak (üye)
Adana / Meraklı

TERBİYESİZLİK YAPMA ! ADANALILARA HAKARET ETME !
BU ÜLKEYİ BİR YERLERE GETİREN İNSANLARA BAKTIĞINDA ADANALILARI ÇOĞUNLUKLA GÖRÜRSÜN.
FATİH TERİM DE ADANALI AMA BU ÜLKEYE KİMSENİN RÜYASINDA BİLE GÖREMEYECEĞİ AVRUPA KUPASINI GETİRDİ.
ORHAN KEMAL,ABİDİN DİNO,YILMAZ GÜNEY VE LOKMAN HEKİM GİBİ BİRÇOK ÖNEMLİ ŞAHSİYET ADANALIDIR.

#tiktak' tarafından 27.05.2005 09:58:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 09:52 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ooffff offf! yaş aralığına bakıp da senin belirli bir IQ'ya sahip olduğunu ve okuduğunu anlayacağını sanmakla hata etmişim anlaşılan. Güle güle...

Tarih: 27 Mayıs 2005, 10:00 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ha bir de juggler ve kobra'yla tartıştığımı nerden çıkardın. her ikisinin de yorumlarını beğenerek okuyor ve kendi adıma bir şeyler öğreniyorum.

ben bir tek buraya reklam için giren bilirkişi geçinenlerle bir tartışmaya girdim. o da tamamen onların insanlara tepeden bakan, herşeyin en iyisini onlar bilirmiş gibi tavırlarından kaynaklandı. yoksa, juggler gibi mütevazı olsalar, önlerinde ceketimin düğmesini iliklerim.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 10:05 - İp: yok
tiktak
tiktak (üye)
Adana / Meraklı

NE OLDU SIKIŞINCA IQ GEYİĞİNE Mİ BAŞVURDUN YİNE.
PALAVRA SIKIP DA KİMSE SES ÇIKARMAYINCA KENDİNİ OTORİTE İLAN ETMİŞSİN.SEN KİMSİNDE İNSANLARA TAVSİYELERDE BULUNUYORSUN.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 10:07 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Tiktak,
emaillerde veya forumlarda büyük harfle yazmak, bağırmak anlamına gelir. Kimsenin şahsına veya Adana'ya saldırdığı falan da yok. Relax ol biraz.
Centurion sen de zaman zaman bazılarının damarına basıyosun. Gerçi iyi de oluyo. Kim taraflı kim tarafsız ortaya çıkıyor.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 15:23 - İp: yok