Fotoğrafçılık Forumları
Canon A95 Ya Da Alternatif? Acil
arkadaşlar merhaba. daha önce açtığım başlığa fazla cevap gelmedi. canon a95 almayı düşünüyorum. acele olarak görüş ve önerilerinizi bekliyorum. alternatif olarak söyleyebileceğiniz başka modeller var mı? canon tercihimdir. kolay kullanılabilir ve her ortamda kaliteli fotoğraf çeken bir makina arıyorum. bir de istanbulda en uygun nerden alabilirim?
Merhaba Dadanagast,
Evet fikirlerimiz örtüşüyor. Fakat sen neden 18-200 objektif almadın ki ? 18-200 geniş aldığın takdirde geniş açıya ihtiyaç duymayacaktın. Geçende bir kaç tarihi eser çekeyim dedim. Canım çıktı. 38-380 objektif hiç bir işe yaramadı. İstediğim kompozisyonda fotoğraf çekemedim. Yüksek zoom da önemli geniş açı da çok önemli. Tabi bunun için DSLR gerekiyor.
Dadanagast merak ettiğim DSLR haricindeki makinalarda 18-300 civarı objektifi olan makina var mı ? Tabii makrosu da 1-2 cm civarı olan. Amma da güzel güzel olur öyle bir makina değil mi Dadanagast )))
arkadaşlar, yanlış anlaşıldım galiba: ben de ne a95 ne de s1 kötü demiyorum. sadece sevgili suysal dostumuza espriyle karışık romeonun kafasını karıştırmamasını söyledim, s1'i ortaya atıp. yoksa yüksek zoom'luları ben de çok beğeniyorum. özellikle de fz20'yi. fakat türkiye'de biraz pahalı satıyorlar bunu da (625 euro civarında). bir de fz3 ve yeni çıkan fz5 de güzel, daha düşük pixele sahipler ama daha küçük ve hafifler.
suysal, kim bilir belki yakında bu hayalin de gerçekleşir ve 18-400'lük lense sahip bir makine çıkarırlar. 2-3 yıl önce 35-420'lik lense sahip kompakt makine çıkacak denilse, kimse inanmazdı.
Centurion pek yakında dediğin gibi görebiliriz belki. S1 veya s2 veya fz20 veya konika veya Pentax... hiç önemli değil marka. Hepsi de kaliteli. Önemli olan özellik tabi.
bu arada pentax mx4 uygun fiyatıyla (650 ytl civarı) ve gelişmiş video çekim özellikleriyle gerçekten ilginç bir alternatif. ama özellikle yavaşlığı nedeniyle çok eleştiri alıyor. nerdeyse 30 sn bekliyormuşsunuz çekime yeniden hazır hale gelebilmesi için. lcd ekranı da donuyormuş, böylece çoğu kez istediğiniz bir konuyu çekmede sıkıntı yaşıyormuşsunuz. zaten büyük ihtimalle fiyatı da o nedenle bu kadar düştü.
Tam aradığın makine burada Suysal1. Gerçi daha önce bu forumda tanıtılmıştı bu makine. Şimdi çıkış tarihi ve fiyatı belli olmuş. Ağustos'da yaklaşık 600 pound fiyatla çıkıyormuş.
Haberim var bu makinadan. Gerçekten 28 mm. gayet iyi bir gebiş açı. Dikkatimi çekmemişti. 420 mm. şimdiye kadar dijital kompak makinalarda ulaşılan en yüksek odak uzunluğu. Teşekkür ederim.
selam suysal..
18-200 almadim cunku bende asiri derecede "kaliteli olmali" cilginligi var.. zaten biliyorsun, kitiyle birlikte verilen 18-55 objektifini de almistim; sonra bir de kendime 70-200 f/4 L cektim.. genis aci olayinda alirsam 10-20 gibi objektiflerden birini alacagim, ama simdi degil..
yakinda da canon 17-40 f/4 L veya sigma18-50 f/2.8 veya tamron 28-75 f/2.8 alacagim.. ama henuz karar veremedim.. sonrasinda da macro bakacagim.. extender da almam gerekiyor, 1.4x olanlardan.. ufff uf!..
18-300 yok bildigim kadariyla suysal.. ama 28-300 var.. eee, 300mm objektif de 1.6x ile 480mm ediyor.. fena degil hani..
..
bahsettigin makinenin samsung oldugunu sayfayi acmadan biliyordum zaten bitpire.. ben de sabirsizlikla bekliyorum piyasaya cikisini.. agustos'da piyasadaymis.. 28-420mm zoom.. 3.5" lcd.. ne harika bir makine oyle.. insallah fotograflarda da basarilidir..
diger yandan fiyati da yuksek gibi.. 600 pound az para degil.. ama diger yandan nikon 8800 gibi modeller kadar fotograf konusunda basariliysada hepsinin papucunu dama atacaga benziyor.. artik giris seviyesindeki DSLR'lardan secen fazla olmayacak gibi..
...
soylediklerini bilmiyordum centurion.. 30sn bekliyorsa o zaman alinmaz zaten.. fiyati dusuk oldugu icin bir oneriydi.. bir dergide en iyi hibrid camera'lar arasinda birinci secilmisti.. dunku okudugum bir dergide soylediklerinden bahsedilmemisti, ama puan olarak da %76 almis.. sonucta vasat bir makine, o fiyata fazla birsey beklemek de olmaz..
#dadanagast' tarafından 02.06.2005 20:08:39 tarihinde düzenlendi.
Tekrar merhaba. Yazdıklarınızı okudum arkadaşlar. Anlaşılıyor ki daha öğreneceğim çok şey var ve fotoğraf işi gerçekten zevkli olacak . panasonic' in fiyatı biraz fazla, o yüzden onu düşünmüyorum. a95'te karar kılmıştım ki minolta z2 kafamı bulandırdı. fotoğraf kalitesini bilmiyorum ama özellik olarak a95' ten bi eksiği yok gibi. tek düşündürücü olan yanı ebatı ve ağırlığı. a95 bile korkutuyordu bu konuda, z2 daha da korkutucu gibi. seçmek zor olacak. aklıma gelmişken herşey iyi güzel de konica minolta nın servis durumları nasıl? alırsam eğer ve alete bişi olursa kalmayalım ortada . bir de memory cardlar fotoğraf kalitesini etkiler mi? herhangi bi kart alsam olur mu?
haa bi de ixus50' yi de işin içine katarak son yorumlarınızı alayım. dadanagast, centurion . yorumunuzu yazarken kendi ihtiyaçlarınıza göre düşünmeyin lütfen. ilk başladığınız zamanı hatırlayın ve yeni başlayan birinin durumuna göre yorumlayın lütfen . a95' in fotoğraf kalitesi konusunda hiçbir şüphem yok şu an. z2' nin optik zoom u çok çekici ama fotoğraf kalitesini ve de servis durumunu bilmiyorum. ayrıca ebatları da düşündürücü. ixus50 ise tam bir kapalı kutu. boyutları uygun sanırım. bunun dışında artıları eksileri neler, bilmiyorum açıkçası. fotoğraf kalitesi nasıl acaba? ayrıca 'Türkçe menülü ilk dijital fotoğraf makinesi' yazıyor ixus50 için. bu çok önemli mi acaba? umarım öğlene kadar cvp alırım arkadaşlar. antalya tatilimi bir gün daha ertelemek istemiyorum. ha gayret arkadaşlar . (ah adopro ahhh, şimdiye uyurdum yaa )
sevgili romeo,
bence ixus50'yi hiç karıştırma işin içine. çünkü manuel ayarları bulunmuyor. zaten bu ixus serisi daha kompakt, daha hafif modellerden oluşuyor. ayrıca özelliklerine de bakınca (sensör büyüklüğü, çekim hızı, optik zoom vb.) a520'den çok da farklı değil, çözünürlüğü biraz daha yüksek. ama buna karşılık a520'de manuel kontroller mevcut. dolayısıyla ixus50'yi eliyoruz!
z2 mi a95 mi sorusuna gelince... z2'nin yüksek zoom'u ve sınırsız videosu bir avantaj gibi gözüküyor ama diğer özellikleriyle a95 daha ağır basıyor. sonunda yüreğinin sesini dinle ve ikisinden birini seç. (kafanı karıştırmak gibi olmasın ama, aslında ben olsam, şimdilik tatil için öncelikle bir a510 alırdım (400 ytl). daha sonra da aradaki fiyat farkının üstüne biraz daha para koyup birde yüksek zoom'lu bir dfm (örneğin, panasonic z5, canon s2 ya da konica minolta z5) alırdım.) birini sürekli yanında taşıyabilirsin, diğerini ise özellikle fotoğraf çekmek için bir yerlere gittiğinde yanına alırsın...)
İlgili olabilecek konular
-
Gmail Dilini Türkçe Yapma Gmail Dil Değiştirme
22 Eki. 2024, 20:21 prodersler
012322 Eki. 2024, 20:21
prodersler -
Tapuda Sizin Adınıza İşlem Yapılmasını Engelleme
20 Eki. 2024, 19:30 prodersler
013420 Eki. 2024, 19:31
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
143418 Eki. 2024, 22:57
mete007 -
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
021513 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
Programsız Bilgisayarda Virüs Ve Zararlı Yazılım Temizleme
12 Eki. 2024, 01:02 prodersler
017012 Eki. 2024, 01:03
prodersler -