Fotoğrafçılık Forumları
Canon A95 Ya Da Alternatif? Acil
arkadaşlar merhaba. daha önce açtığım başlığa fazla cevap gelmedi. canon a95 almayı düşünüyorum. acele olarak görüş ve önerilerinizi bekliyorum. alternatif olarak söyleyebileceğiniz başka modeller var mı? canon tercihimdir. kolay kullanılabilir ve her ortamda kaliteli fotoğraf çeken bir makina arıyorum. bir de istanbulda en uygun nerden alabilirim?
konulara çok fazla iştirak edemiyorum ama çıkan veya çıkmakta olan her savaş sanki benim yüzümden çıkacakmış gibi geliyor Bundan sonra daha da dikkatli olup, kelimelerime çok dikkat edeceğim sevgili centurion. Romeo karar verdin mi, bence de antalya olayını kaçırma. Ben bile burada bir parkın yanından geçerken veya resmedilecek güzel bir kare varken, makinem yanınmda değilse sinir oluyorum kim bilir antaya da olsam ...
romeoooo al su makineyiiiiii hemennnn!!!!
alacam tamam arkadaşlar . hata yapmamak istiyorum sadece. bi de şu sonradan çıkan masraflardan kastınız sadece memory kart mı yoksa başka şeyler de var mı?
memory kartlar, filtreler, canta, temizleme setleri, tripod..
benim şu ana kadar yaptığım masraflar;
pil, sarj aleti, hafıza kartı, kılıf, tripod, fotoğrafçılıkla ilgili kitap, makineyi temizlemek için set hepsini yazdım ki korkup hemen al çünkü fiyatları her gün artıyor türkçe kullanma kılavuzu kaldı, o da yakında inşallah. Unutma Antalya seni bekliyor, makinenle beraber.
Romeo sen bu makinayı alma
Almışken zoom'u yüksek ve makro mesafesi 1-2 cm'den başlayan makinaları al derim. a95 güzel bir makina. Fakat arkadaşıma birine taha a95 tavsiye etmiştim, fakat s1'in zoom'daki özgürlüğü görünce keşke zoom'u yüksek makina alsaydım diyor. Ona göre
iste o yuzden zaten romeo alamayacak makineyi..
romeo zoom'lu makinelerden birini almak bence de cok daha iyi.. hemen git konica Z2'yu al bari.. paran yeterse Z5.. hatta panasonic FZ20.. FZ5 modelini de bi rincele hatta..
e sevgili suysal! etacarinae arkadaşımıza a95'i hararetle tavsiye eden sen değil miydin? onun da değindiği gibi az kalsın savaş çıkıyordu bu yüzden! romeo arkadaşımız tam kararını vermek üzereyken şimdi ortalığı bulandırmak niye?
Sevgili Centurion kardeşim,
Bulanıklık göremiyorum bu olayda, bilakis tam durulması için bir katkı
A95 güzel makina dediğim arkasındayım. Fakat bu olaya da şahit olunca paylaşayım dedim.
Yüksek zoom ve 1-2 cm kadar yakın makro =Özgürlük
A95 kotu bir makine degil ki centurion; sadece yuksek zoom'lu olacak bir makine romeo'nun cok daha hosuna gidecektir.. A95'i ovmeyen bilmiyorum valla.. ama iste... hani biraz daha zoom'u olsa.... ki su anda piyasada cok kaliteli 10-12x zoom'lu makineler var..
..
fotografi cekememenin en buyuk nedenlerinden biri olaya yakin olmamak degil mi? cogu zaman olaylar bizlerden cok uzaklarda olusuyor.. ben kendi adima konusacak olursam; bazi fotografini cekmeye calistigim kisilerden, hayvanlardan,.. vs..co k uzakta kaldigim icin fotograflarda bu nesneler ufacik cikiyorlar.. bu benim sinirimi iyice yipratti diyebilirim.. neden biraz daha bekleyip 100-400 gibi bir lens almadim sinirleniyorum kendime.. ama sanirim ilk firsatta alacagim boyle bir lens... neyse..
ornekler uzar gider aslinda.. keske romeo fz20 gibi bir makine alabilse.. 12x ve 2.8 aperture.. herseye uyar..
yakinda ucak sovlarini izlemeye gidecegim mesela.. elimdeki 70-200 objektifle ne kadar yakinlasabilecegim? yakinlasamayacagim.. en azindan 400mm gibi bir lense ihtiyacim var, hadi bilemedin 300mm.. coguna sordum, 200mm de idare eder diyorlar, ama bana kalirsa hikaye..
bana kalirsa zoom'lu makineler bircok konuda avantajli.. tabii bir baskasina genis acili zoom'u olan bir makine gerekir, zoom'a ihtiyaci olmaz o baska.. ama benim var.. romeo ise henuz bilmiyor, ihtiyaci varsa ileride niye zoom'lu olanlarindan almadim diye yanacak..degil mi ama..
..
romeo sana bir tavsiye daha, tabii seklini falan begenir misin bilemem.. aslinda cok ilginc bir makine, kullananlar zamanla grip'ine alisildigini soyluyorlar.. pentax mx4.. 10x zoom.. manuel ayarlari var.. fiyati da dusuk olmasi lazim.. en azindan ingilterede dusuk.. bir bak istersen.. arkadaslar da fikirlerini verirlerse nasil bir makine oldugu daha cok ortaya cikar........
İlgili olabilecek konular
-
Gmail Dilini Türkçe Yapma Gmail Dil Değiştirme
22 Eki. 2024, 20:21 prodersler
012322 Eki. 2024, 20:21
prodersler -
Tapuda Sizin Adınıza İşlem Yapılmasını Engelleme
20 Eki. 2024, 19:30 prodersler
013420 Eki. 2024, 19:31
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
143418 Eki. 2024, 22:57
mete007 -
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
021513 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
Programsız Bilgisayarda Virüs Ve Zararlı Yazılım Temizleme
12 Eki. 2024, 01:02 prodersler
017012 Eki. 2024, 01:03
prodersler -